E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Στην εντατική μια Αμερικανίδα τουρίστρια από βεγγαλικό στη Σαντορίνη

Ασυνείδητοι έριξαν βεγγαλικά μέσα στο προαύλιο εκκλησίας στην Οία

Στην εντατική μια Αμερικανίδα τουρίστρια από βεγγαλικό στη Σαντορίνη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάχη για τη ζωή της δίνει η Αμερικανίδα τουρίστρια που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, ενώ ακόμη δύο Αμερικανοί τουρίστες τραυματίστηκαν από έκρηξη βαρελότου που πέταξε ασυνείδητος μέσα στον κόσμο λίγο μετά το «Χριστός Ανέστη», σε εκκλησία στην Οία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γυναίκα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, με τους γιατρούς να εκτιμούν ότι η κατάστασή της είναι σοβαρή, καθώς εκτός από τα τραύματα στην κοιλιακή χώρα, φέρει και εγκαύματα σε μέρη του σώματός της. Σε πρώτη εκτίμηση, πάντως, οι γιατροί δηλώνουν αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας της.

Στο ίδιο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται και άλλα τρία άτομα, δύο Αμερικανοί και ένας 50χρονος Έλληνας επιχειρηματίας, που επίσης τραυματίστηκαν από το βεγγαλικό που έσκασε στο προαύλιο του Ιερού Ναού Παναγίας του Ακάθιστου Ύμνου. Μάλιστα, ο 50χρονος Έλληνας κινδυνεύει να χάσει το μάτι του.

Στο δελτίο του Alpha μίλησε η μία Αμερικανίδα τουρίστρια που τραυματίστηκε από τη ρίψη αυτοσχέδιου βαρελότου, στο πραύλιο εκκλησίας στην Οία. Η γυναίκα περιέγραψε με τρόμο το περιστατικό και πώς το ωστικό κύμα πέταξε στο έδαφος εκείνη και τους φίλους της, ενώ παράλληλα τους προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα: «Βλέπαμε τα πυροτεχνήματα και ξαφνικά ήρθαν κατά πάνω μου και με έριξαν στο έδαφος. Δεν μπόρεσα να σηκωθώ ξανά και προσπάθησα να συρθώ, αλλά με ξαναχτύπησαν. Επικράτησε πανδαιμόνιο, όλοι έτρεχαν δεξιά και αριστερά, υπήρξε χάος. Οι φίλοι μου τραυματίστηκαν, το ίδιο και εγώ, ήταν πολύ τρομακτικό. Δεν είδα κάποιον να πετάει κάτι. Τα πυροτεχνήματα έκαναν πολύ θόρυβο και ήταν πολύ ισχυρά. Δεν νομίζω να ξαναδώ ποτέ πυροτεχνήματα», σημείωσε η τραυματισμένη Αμερικανίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως μεταδίδει το neakriti.gr, σύμφωνα με το διοικητή του νοσοκομείου, κ. Νίκο Χαριτάκη, δύο εξ αυτών φέρουν εγκαύματα στα πόδια και το τρίτο άτομο έχει τραυματιστεί στο μάτι. Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας τους δεν ανησυχεί ιδιαίτερα τους γιατρούς και νοσηλεύονται σε κλινικές του νοσοκομείου.

Εκτός από τους τέσσερις τραυματίες που μεταφέρθηκαν με αεροδιακομιδή στην Κρήτη, από την έκρηξη τραυματίστηκαν άλλα τρία άτομα, τα οποία, όμως, δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες στο κέντρο υγείας Θήρας και έπειτα αποχώρησαν.

«Δεν γνωρίζω τι χρησιμοποιήθηκε, αλλά ήταν πολύ επικίνδυνο. Ευτυχώς έχουμε το υγειονομικό αεροσκάφος και μπορέσαμε να τους μεταφέρουμε γρήγορα», δήλωσε στο protothema.gr ο δήμαρχος Θήρας, Αναστάσιος Ζώρζος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα υπολείμματα του αυτοσχέδιου βαρελότου θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να διαπιστωθεί ποια εκρηκτική ύλη χρησιμοποιήθηκε και σε ποια ποσότητα.

Δύο συλλήψεις από την ΕΛΑΣ

Ως δράστες της ασυνείδητης αυτής ενέργειας συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ηλικίας 34 και 23 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από έκρηξη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Ο 34χρονος κι ο 23χρονος αρνούνται πως ήταν αυτοί που πέταξαν το συγκεκριμένο βαρελότο, αν και παραδέχονται πως πετούσαν κροτίδες στην περιοχή. Ωστόσο, υπάρχουν καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων στην αστυνομία, που αναγνωρίζουν τους δυο συλληφθέντες ως τους δράστες. Ο υπάλληλος του Δήμου και ο ιδιωτικός υπάλληλος που έχουν συλληφθεί αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θωρακίζουν τα σπίτια τους

Σήμερα

Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα

Αύριο στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα ‑ Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

Σήμερα

Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει αύριο Σάββατο 20 Απριλίου στην Αθήνα - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Μπάιντεν: «Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου στον Β` Παγκόσμιο!»

Σήμερα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να προβληματίζει με την συμπεριφορά του

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

Σήμερα

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον άντρα που απειλούσε να ανατιναχθεί σήμερα έξω από το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι

Τέμπη: «Βρέθηκαν οστά στα χώματα από το μπάζωμα», καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς

Σήμερα

Ο πατέρας των διδύμων Χρύσας και Θώμης Πλακιά που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύxημα, εξηγεί πως αναμένεται η ταυτοποίηση του DNA

Γαλλία: Ανδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Σήμερα

Η γαλλική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή - Ο άνδρας φέρεται να κρατάει χειροβομβίδες

Πρόστιμα σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ σε 11 μεγάλες επιχειρήσεις για παραπλανητικές εκπτώσεις

Σήμερα

Σκρέκας: Αποδεικνύεται στην πράξη ότι οι έλεγχοι που διεξάγονται είναι καθολικοί, εντατικοί και αποτελεσματικοί

Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Πρώτη αντίδραση της Κίνας

Σήμερα

Οι αντιδράσεις για τις εξελίξεις στο μέτωπο Ισραήλ - Ιράν

Αποθέωση για τον «σούπερ ήρωα» Τζολάκη και την ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού

Σήμερα

Ο νεαρός τερματοφύλακας έπιασε 3 από τα 5 πέναλτι της Φενέρμπαχτσε

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.