E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Νεαρή κατηγορεί το Instagram για ρατσισμό λόγω παραπανίσιων κιλών

Η επίμαχη φωτογραφία που κατέβασε το μέσο

Νεαρή κατηγορεί το Instagram για ρατσισμό λόγω παραπανίσιων κιλών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για ρατσισμό κατηγορεί το Instagram μια 19χρονη Αμερικανίδα φοιτήτρια, καθώς το μέσο κοινωνικής δικτύωσης αφαίρεσε μια φωτογραφία της στην οποία απεικονίζεται με το σουτιέν και το σορτσάκι της. Η φωτογραφία δεν ήταν καθόλου άσεμνη, απλά η Samm Newman ξέφευγε από τα πρότυπα των καλογυμνασμένων γυναικών με τους σφιχτούς κοιλιακούς. Η 19χρονη με απλά λόγια κατηγορεί το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ότι αφαίρεσε τη φωτογραφία της λόγω των παραπανίσιων της κιλών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επίμαχη φωτογραφία της νεαρής με τη λεζάντα «Η κοιλιά μου»,  όπως σημειώνει το Bussiness Insider, δείχνει απλά μια yυμνή κοιλιά, τίποτα διαφορετικό, δηλαδή, από εικόνες που συναντά κανείς σε γυμναστήρια και παραλίες, αλλά και από χιλιάδες άλλες selfies που ανεβαίνουν καθημερινά στο Instagram και σε όλα τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Της δημοσίευσης αυτής είχαν προηγηθεί πολλές άλλες ανάλογες από την ίδια τη χρήστρια του κοινωνικού δικτύου.

Όμως, μια μέρα μετά τη δημοσίευση αυτής της φωτογραφίας, στις 13 Ιουλίου, το Instagram απενεργοποίησε το λογαριασμό της χωρίς καμιά προειδοποίηση. Όταν προσπάθησε μόνο να συνδεθεί σε αυτόν, εμφανίστηκε ένα μήνυμα στην οθόνη του υπολογιστή της, το οποίο  ενημέρωνε τη Newman ότι είχε παραβιάσει τους όρους του κοινωνικού δικτύου. Όπως σημειώνει το Bussiness Insider, πρακτικά η 19χρονη θα μπορούσε να θεωρηθεί πως είχε παραβιάσει τους όρους του Instagram, αφού το μέσο κοινωνικής δικτύωσης όντως σημειώνει ότι οι χρήστες δεν μπορούν να αναρτούν ούτε yυμνές, ούτε μερικώς yυμνές φωτογραφίες. Ωστόσο, η εικόνα που είχε αναρτήσει η Samm Newman και έγινε αφορμή να κλείσει ο λογαριασμός της δεν διαφέρει σε τίποτα από τις χιλιάδες άλλες παρόμοιες που αναρτώνται καθημερινά και, σίγουρα, όπως σημειώνει το Bussiness Insider, δεν είναι πιο προσβλητική από τις χιλιάδες άλλες με σαφή σ3ξουαλικά υπονοούμενα που ποστάρονται και δεν αφαιρούνται από την πλατφόρμα.

Πάντως, το mail που έλαβε η Newman από το Instagram τής προκάλεσε σοκ. Με επιστολή της στον αμερικανικό ιστότοπο η νεαρή σημειώνει ότι η ανάρτηση της εν λόγω φωτογραφίας δεν έγινε από επιδειξιομανία, αλλά για αυτοεπιβεβαίωση. Η 19χρονη ήταν μέλος μιας ομάδας στα social media που έχει σαν στόχο να ενισχύσει την αγάπη των ανθρώπων προς τον ίδιο τους τον εαυτό. Σύμφωνα με την ίδια, η ανάρτηση της συγκεκριμένης φωτογραφίας ήταν μια μορφή θεραπείας, ένα ισχυρό αντίδοτο στην κατάθλιψη από την οποία πάσχει εδώ και χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην επιστολή της στο Bussiness Insider η Newman σημειώνει ότι ήταν υπέρβαρη για χρόνια και ότι έχει υποστεί bullying στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής της, ενώ τα μαθητικά της χρόνια ήταν ιδιαίτερα δύσκολα. «Οι συμμαθητές μου κάθονταν από πίσω μου καθώς περιμέναμε να σερβιριστούμε στην κουζίνα του σχολείου και μου κολλούσαν τσίχλες στα μαλλιά μου», θυμάται η Newman και προσθέτει: «¶ρχισα να χαρακώνομαι και να με χτυπάω», ενώ δυο χρόνια πριν πέρασε σαν σκέψη από το μυαλό της το ενδεχόμενο να βάλει τέλος στη ζωή της.

Από τη στιγμή που έγινε μέλος της κοινότητας αυτής στα social media, που έχει σαν σκοπό να κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν όμορφα με το σώμα τους και να αγαπούν τον εαυτό τους, άρχισε να αισθάνεται καλύτερα. Οι φωτογραφίες που αναρτούσε στο Instagram δεν είχαν υπονοούμενα, λέει. Δεν το έκανε για τους άλλους, αλλά για τον εαυτό της. «Την ημέρα που έδειξα την κοιλιά μου ήμουν τρομοκρατημένη», εξομολογείται και προσθέτει: «Από τότε που ήμουν παιδί είχα μάθε να ρουφάω την κοιλιά μου και να την κρύβω συνεχώς».

«Ο λογαριασμός μου, που είχε πάνω από 560 φίλους και στον οποίο είχαν αναρτηθεί πάνω από 500 προσωπικές φωτογραφίες, αναμνήσεις από το δικό μου ταξίδι με προορισμό την αγάπη για τον εαυτό μου, αφαιρέθηκαν χωρίς καμιά προειδοποίηση», συνεχίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Samm Newman στην επιστολή της κατηγορεί το Instagram για διακρίσεις λόγω βάρους και αναφέρει στην επιστολή της στο Bussiness Insider ότι και άλλοι έπαθαν το ίδιο. «Πολλοί άλλοι έχουν πέσει θύματα διακρίσεων στο Instagram, όπως για παράδειγμα νέες μαμάδες και θηλάζουσες μητέρες», προσθέτει η 19χρονη. «Πολλές φωτογραφίες θηλασμού, όπως και ολόκληροι λογαριασμοί αφιερωμένοι στην αγάπη του σώματος μετά τον τοκετό έχουν διαγραφεί».

Λίγο αφότου ο λογαριασμός της στο Instagram απενεργοποιήθηκε, η Newman έπεσε στο κρεβάτι της. «Έκλαιγα, ένιωθα θυμωμένη και αηδιασμένη με αυτό που μου έκανε το Instagram». Το απόγευμα που ξύπνησε σκέφθηκε ότι δεν είναι δυνατό οι δικές τις φωτογραφίες να παραβιάζουν τους όρους του κοινωνικού δικτύου και άλλες που δείχνουν yυμνά στήθη ή ακόμη και γεννητικά όρyανα όχι. Κάθισε, τις εντόπισε και τις επισύναψε στην επιστολή της στον αμερικανικό ιστότοπο. Ωστόσο, όπως σημειώνει το Bussiness Ιnsider, το Ιnstagram αυτές τις φωτογραφίες, μέχρι και τη στιγμή της δημοσίευσης του άρθρου στο Bussiness Insider, δεν τις είχε αφαιρέσει.

«Τότε εξοργίστηκα», συμπληρώνει η Newman. Αμέσως ανέλαβε δράση. Πήγε στη Huffington Post και σε τοπικά κανάλια, όπως το NBC4i, ABC6, FOX28 και το 10TV. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τη στήριξαν και το Instagram κυκλοφόρησε μια δήλωση μέσω του NBC4i, στην οποία παραδέχτηκε ότι είχε κάνει λάθος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια δήλωση έστειλε και στο Bussiness Insider: «Όταν η ομάδα μας επεξεργάζεται αναφορές που έρχονται από άλλα μέλη της κοινότητας του Ιnstagram, γίνονται κατά καιρούς λάθη. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όπου κατά λάθος έχουμε αφαιρέσει περιεχόμενο, εργαζόμαστε έτσι ώστε να διορθώσουμε το σφάλμα το συντομότερο δυνατό. Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία».

Ο λογαριασμός της Newman επανενεργοποιήθηκε και η νεαρή το γιορτάζει μαζί με την οικογένειά της και τους φίλους της. Ωστόσο, το πάρτι δεν κράτησε πολύ. Στις 16 Ιουλίου η 19χρονη ανακάλυψε ότι παρότι ο λογαριασμός της είχε ενεργοποιηθεί ξανά, οι φωτογραφίες που απεικόνιζαν το σώμα της είχαν αφαιρεθεί. Στο μήνυμά της στο Bussiness Insider γράφει η νεαρή: «Ξέρω ότι αφαίρεσαν από το λογαριασμό μου τις δυο φωτογραφίες μου που είμαι με το σουτιέν και το σορτσάκι. Ήξερα ότι οι φωτογραφίες με το σώμα μου αφαιρέθηκαν. Ωστόσο, το βράδυ έλαβα ένα νέο mail, μέσω του οποίου με ενημέρωναν ότι ο λογαριασμός μου στο Instagram είχε αφαιρεθεί και πάλι. Δεν είχε μείνει καμία φωτογραφία που θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι παραβιάζει τους όρους του κοινωνικού δικτύου, πράγμα που σημαίνει ότι τον κατέβασαν απλά για να τον κατεβάσουν. Ένιωσα τόσο ηλίθια. Ένιωσα τόσο χαζή που πίστεψα ότι η αρχική τους απολογία ήταν ειλικρινής».

Η νεαρή ζήτησε και πάλι τη βοήθεια των δημοσιογράφων, οι οποίοι προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με το Instagram. Η Robyn Haines του  NBC4 δημοσίευσε στη σελίδα της στο Facebook το μήνυμα που έλαβε από το κοινωνικό δίκτυο για το θέμα της Newman: «Λυπούμαστε πραγματικά για το λάθος μας. Κατά την επανεξέταση του περιεχομένου από την κοινότητα του Instagram, μπορεί καμία φορά να μην γίνεται πάντα το σωστό. Από τη στιγμή που λάβαμε γνώση του γεγονότος, θα αποκαταστήσουμε το περιεχόμενο».

«Αισθάνομαι πιο δυνατή, επειδή κατάφερα να ανακτήσω το λογαριασμό μου», λέει τώρα η Newman και προσθέτει ότι αν ξανασυμβεί, ενδεχομένως να αλλάξει πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

New York Times: Οι ΗΠΑ δεν έδωσαν όλες τις πληροφορίες στη Ρωσία για το τρομοκρατικό χτύπημα

Χτες

«Οι εχθρικές σχέσεις μεταξύ των χωρών δεν επέτρεψαν στις ΗΠΑ να διαβιβάσουν πληροφορίες για το σχέδιο των τρομοκρατών»

Στρωμένος με ναρκωτικά ο δρόμος του πρόσφυγα προς την Ευρώπη: Ο επικίνδυνος «σταθμός» Ελλάδα

Χτες

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ζητάνε οι μετανάστες και τους προσφέρουν οι γιατροί λόγω έλλειψης χρόνου, δίχως εξέταση

Στο νοσοκομείο μετά από έμφραγμα ο τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας

Χτες

Βρίσκεται στην εντατική σε σοβαρή κατάσταση

Κυψέλη: 145 προσαγωγές και 30 συλλήψεις αλλοδαπών σε ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Χτες

«Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση» δηλώνει η Ελληνική Αστυνομία

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Χτες

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Χτες

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα ύστερα από επiθεση σκύλων σε χώρο πάρκινγκ

Χτες

Η ανακοίνωση του δήμου για την επθεση - Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για αδέσποτα

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Χτες

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Χτες

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.