E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ιστορίες ανθρώπων που θάφτηκαν ζωντανοί... και γλύτωσαν!

Μακάβριες ιστορίες... ανάστασης

Ιστορίες ανθρώπων που θάφτηκαν ζωντανοί... και γλύτωσαν!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πίσω στους αιώνες, όταν ακόμα η ιατρική επιστήμη δεν είχε αναπτυχθεί πλήρως, πολλές φορές υπήρχε δυσκολία στην εξακρίβωση θανάτου ενός προσώπου, με αποτέλεσμα να γίνονται τραγικά λάθη και άνθρωποι να θάβονται ενώ ήταν ακόμα ζωντανοί. Παρακάτω ακολουθούν 4 ιστορίες ανθρώπων που θάφτηκαν ζωντανοί, αλλά τελικά κατάφεραν να βγουν στην επιφάνεια!

  1. Το 1822, ένας άρρωστος 40χρονος Γερμανός υποδηματοποιός θεωρήθηκε νεκρός από την οικογένειά του, χωρίς όμως να έχουν εντοπιστεί τα σημάδια της δυσοσμίας που έχει κανονικά ένα πτώμα και χωρίς κάποια ακαμψία στο σώμα. Βέβαια, η οικογένειά του, αφού επιβεβαίωσε τον θάνατο, προχώρησε στην τελετή της κηδείας και τη στιγμή που ο νεκροθάφτης έριχνε και την τελευταία φτυαριά χώματος, ακούστηκαν χτυπήματα που έρχονταν μέσα από τον λάκκο. Ο νεκροθάφτης αμέσως ξεσκέπασε το φέρετρο από το χώμα και διαπίστωσε πως ο άντρας που ήταν μέσα σε αυτό κουνούσε τα χέρια του και είχε κανονικό χρώμα στο πρόσωπό του. Τότε κάποιος τρύπησε τη φλέβα τού παραλίγο αποθανόντος και το αίμα πετάχτηκε με πίεση. Ο άντρας ήταν ζωντανός, όμως τρεις ημέρες αργότερα, παρά τις προσπάθειες ανάνηψης, ο άντρας έχασε τη ζωή του, στην πραγματικότητα αυτήν τη φορά.

  2. Το 1915, η 30χρονη Essie Dunbar από τη Νότια Καρολίνα είχε μια θανάσιμη κρίση σπασμών ή τουλάχιστον αυτό πίστεψαν όλοι. Αφού οι γιατροί επιβεβαίωσαν τον θάνατό της, τοποθέτησαν το σώμα της στο φέρετρο και κανόνισαν την κηδεία για την επόμενη μέρα, ώστε η αδερφή της Essie, που ζούσε σε άλλη πόλη, να καταφέρει να είναι εκεί. Η αδερφή της Essie όμως καθυστέρησε στο ταξίδι της, με αποτέλεσμα να φτάσει στο τέλος της κηδείας. Επειδή όμως ήθελε να δει για μια τελευταία φορά την αδερφή της, διέταξε να την ξεθάψουν, και έτσι, όταν το φέρετρο άνοιξε, η Essie κοίταξε τον κόσμο τριγύρω και χαμογέλασε. Έζησε για άλλα 47 χρόνια!

  3. Η Philomèle Jonetre ήταν μια 24χρoνη Γαλλίδα, που κόλλησε χολέρα. Λίγο καιρό αργότερα έπεσε νεκρή και 16 ώρες μετά τον θάνατό της βρισκόταν 5 μέτρα κάτω από το χώμα. Όμως ο νεκροθάφτης άκουσε θόρυβο από το φέρετρο και έτσι ξέθαψε την κοπέλα, που ήταν ακόμα ζωντανή. Τι κι αν όταν μετά έλεγξαν την αναπνοή της εκείνη ήταν ανύπαρκτη, ακούγονταν ήχοι από τους χτύπους της καρδιάς της και τα βλέφαρά της κινήθηκαν κάποιες φορές. Για κακή της τύχη, την επόμενη μέρα από το συμβάν του 1867, η κοπέλα πέθανε όντως και θάφτηκε για δεύτερη φορά.

  4. Η ιστορία του 19χρονου Γάλλου Angelo Hays είναι ίσως η πιο ιδιαίτερη ιστορία πρόωρης ταφής του 19ου αιώνα. Ο νεαρός είχε ένα ατύχημα και είχε πέσει με το κεφάλι πάνω σε έναν τοίχο – μάλιστα, το πρόσωπό του είχε παραμορφωθεί τόσο πολύ, που οι γιατροί δεν επέτρεψαν στους γονείς του να τον δουν. Αφού οι γιατροί διαπίστωσαν πως ο Hays δεν είχε σφυγμό, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του και προχώρησαν στην ταφή του πτώματος. Τρεις ημέρες μετά όμως, με αφορμή την έρευνα μια ασφαλιστικής εταιρείας, ο νεκρός ξεθάφτηκε και οι γιατροί με τεράστια έκπληξη παρατήρησαν ότι το σώμα του αγοριού ήταν ακόμα ζεστό! Όπως φαίνεται, ο Hays είχε πέσει σε κώμα και το σώμα του, που χρειαζόταν οξυγόνο, τον είχε κρατήσει ζωντανό. Μετά από εκατοντάδες θεραπείες, ο Hays συνήλθε εντελώς και μάλιστα έγινε διάσημος για αυτήν του την περιπέτεια, με κόσμο να έρχεται από μακριά για να μιλήσει μαζί του για την εμπειρία του. Μάλιστα, το 1970 έκανε περιοδεία διαφημίζοντας ένα πολυτελές «φέρετρο ασφαλείας» που εφηύρε ο ίδιος και το οποίο είχε... τουαλέτα, αποθηκευτικό χώρο για τα φαγητά, ακόμα και μια βιβλιοθήκη!
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Σήμερα

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Σήμερα

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Σήμερα

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 1
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.