E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

ΠΑΣΟΚ τέλος ‑ Έρχεται η Δημοκρατική Παράταξη

Το Σαββατοκύριακο ο Βενιζέλος δίνει το στίγμα των αλλαγών

ΠΑΣΟΚ τέλος ‑ Έρχεται η Δημοκρατική Παράταξη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γεννήθηκε 3 Σεπτέμβρη 1974, στο κέντρο της Αθήνας, στο ξενοδοχείο «King George». Μετεξελίσσεται σε «Δημοκρατική Παράταξη» την 1η Νοεμβρίου 2014, σε συνδιάσκεψη στην «Αθηναΐδα», στον Βοτανικό. Ο λόγος για το ΠΑΣΟΚ, που μετατρέπεται και επισήμως σε «Δημοκρατική Παράταξη», διατηρώντας, πάντως, το όνομα και τα σύμβολά του. Τη σφραγίδα γέννησης της «Δημοκρατικής Παράταξης» θα βάλει ο Ευάγγελος Βενιζέλος το Σαββατοκύριακο που έρχεται (1-2/11) στον πολυχώρο «Αθηναΐδα», όπου θα συνεδριάσει η ολομέλεια της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στενοί συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου υποστηρίζουν ότι η «Δημοκρατική Παράταξη» είναι επιβεβλημένη εκ των πραγμάτων, καθώς γίνονται ανοίγματα σε όλους τους όμορους χώρους (κινήσεις, στελέχη της Κεντροαριστεράς).

Ωστόσο, επισημαίνουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν τελειώνει, αλλά θα παραμείνει αυτόνομο, με το όνομα και τα σύμβολά του. «Πρόκειται για συμπαράταξη και όχι για το τέλος του ΠΑΣΟΚ», διαβεβαιώνουν συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Στην ομιλία του ο Ευ. Βενιζέλος αναμένεται να δώσει το στίγμα της νέας εποχής για τους ψηφοφόρους και τα στελέχη του χώρου, εν όψει πολιτικών εξελίξεων μέχρι τον Μάρτιο, αλλά και να προετοιμάσει... ψυχολογικά τα στελέχη του για την αλλαγή. Μια αλλαγή που δεν γίνεται σε κενό αέρος, καθώς οι σχεδιασμοί της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ έχουν συναντήσει έντονες εσωκομματικές αντιδράσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι απειλές των παπανδρεϊκών

Ο Γιώργος Παπανδρέου ήδη διεμήνυσε από την Κρήτη ότι είναι στα σκαριά νέα κίνηση, διευκρινίζοντας ότι δεν μιλά για «κανέναν τρίτο πόλο», όπως ευαγγελίζεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Οι «75» συγκέντρωσαν 4.000 υπογραφές (αν και ο αριθμός αμφισβητείται έντονα από τη Χ. Τρικούπη), με τις οποίες ζητούν να προηγηθεί συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ώστε να αποφασιστεί τι θα γίνει με τη «Δημοκρατική Παράταξη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο Βενιζέλος έχει πάρει τις αποφάσεις του: θέλει ένα μικρό, καθαρό κόμμα και κοινοβουλευτική ομάδα, ώστε να παίξει ρυθμιστικό ρόλο την επαύριο των εκλογών. Αρκεί να μπει στη Βουλή», λένε οι παπανδρεϊκοί, που δεν είναι σίγουροι αν μέχρι τέλους ο Ευ. Βενιζέλος συμπεριλάβει τον Γ. Παπανδρέου στα ψηφοδέλτια της «Δημοκρατικής Παράταξης».

Αν τον εκδιώξει, ο Ευ. Βενιζέλος θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα να χάσει ένα σημαντικό κομμάτι ψηφοφόρων ΠΑΣΟΚ, στα οποία έχει ακόμη επιρροή ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος επιπλέον θα απελευθερωθεί να κάνει κάτι δικό του. Αν μπει στα ψηφοδέλτια, όλα δείχνουν ότι ο Γ. Παπανδρέου θα κάνει την κίνησή του μετά τις εκλογές. «Πιθανότατα προσανατολίζεται σε κάτι νέο και όχι στην επαναδιεκδίκηση του ΠΑΣΟΚ», εκτιμούν συνομιλητές του.

Οι ανησυχίες των βενιζελικών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι βενιζελικοί αντιπαρέρχονται τις αντιδράσεις, θεωρώντας ότι όλοι θα συστρατευθούν εν όψει εκλογών και υπό τον φόβο δυσκολίας επανεκλογής των νυν βουλευτών. Μετά... όλα είναι ανοικτά.

Σε κάθε περίπτωση, ταράζουν τις σκέψεις τους οι εξαιρετικά χαμηλές δημοσκοπικές επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ, που κινείται στο 3,5-6%.

«Τα πράγματα είναι δύσκολα», παραδέχονται, καθώς γνωρίζουν ότι σε συνθήκες ακραίας πόλωσης, που μετά βεβαιότητας θα επικρατήσουν μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να πολτοποιηθεί. Παρατηρούν επίσης με ανησυχία, ότι παρά τη δημοσκοπική εξαφάνιση της ΔΗΜΑΡ, δεν εισπράττουν ψήφους, κάτι που αποδίδουν στην άνοδο του «Ποταμιού», το οποίο αντλεί από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ μαζί.

Ωστόσο, ευελπιστούν ότι με την κινητοποίηση του τελευταίου διαστήματος προ των εκλογών και κυρίως εφόσον γίνουν πράξη οι σχεδιασμοί Σαμαρά-Βενιζέλου για φοροελαφρύνσεις, έξοδο από επιτήρηση κλπ, η «Δημοκρατική Παράταξη» θα καταφέρει να κάνει μια αξιοπρεπή εμφάνιση στις εκλογές, «διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες, για μια ακόμη φορά», όπως λένε.

Η Χ. Τρικούπη προετοιμάζεται –θεωρητικά– για το συνέδριο της «Δημοκρατικής Παράταξης», το οποίο οι πλέον αισιόδοξοι βλέπουν να πραγματοποιείται στις αρχές του 2015. Οι δε απαισιόδοξοι... μετά τις εκλογές.

Πάντως, στη συνεδρίαση του Σαββατοκύριακου θα παρουσιαστούν οι εισηγήσεις των υπεύθυνων των ομάδων εργασίας της Γραμματείας της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (Πρόγραμμα, Οργανωτικό, Μαζικά Κινήματα) και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

Πηγή: iefimerida.gr

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στη φυλακή πασίγνωστη σχεδιάστρια τσαντών για λαθρεμπόριο άγριων ζώων

Σήμερα

Τις πανάκριβες τσάντες της έχουν κρατήσει χιλιάδες σταρ του Χόλιγουντ

Δολοφovία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες ‑ Δικογραφία για 160 άτομα, οι 5 ανήλικοι

Σήμερα

Η δικογραφία αφορά περίπου 160 άτομα ενώ 67 έχουν συλληφθεί για τη δολοφονική επiθεση στου Ρέντη

Ερευνητές εντόπισαν τον ακριβή τόπο ταφής του Πλάτωνα

Σήμερα

Η πολύτιμη ανακάλυψη από Ιταλούς ερευνητές

Χαμός στον αέρα: Επεισοδιακή πτήση με οπαδό της Σέλτικ να γρονθοκοπεί αστυνομικό και πλήρωμα ‑ Δείτε βίντεο

Σήμερα

Το προηγούμενο Σάββατο σημειώθηκε το επεισόδιο, κατά την προσγείωση του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Αττάλειας

Καλλιακμάνης για δολοφονία Λυγγερίδη στου Ρέντη: «Ακούγονται στα τηλέφωνα να λένε «τα καταφέραμε, σκοτώθηκε ένας αστυνομικός»

Σήμερα

Αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τις 67 συλλήψεις που σχετίζονται με την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη

Ροζ πανσέληνος του Απριλίου: Πότε θα τη δούμε στην Ελλάδα

Σήμερα

Η πανσέληνος του Απριλίου ή αλλιώς ροζ πανσέληνος ή Πασχαλινό φεγγάρι έχει πολλές ακόμα ονομασίες

Καιρός: Μέχρι πότε θα παραμείνει η χώρα σε κλοιό αφρικανικής σκόνης

Σήμερα

Η στροφή των ανέμων σε δυτικούς θα έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της σκόνης στα Δωδεκάνησα και την προοδευτική απομάκρυνσή της προς τα ανατολικά

Χαλκιδική: Η στιγμή της επίθεσης με φτυάρι σε δημοτικό υπάλληλο

Σήμερα

Ένας δημοτικός υπάλληλος στη Χαλκιδική δέχθηκε επίθεση με φτυάρι από καταστηματάρχες στα Νέα Μουδανιά

Στέφανος Κασσελάκης: «Καλά έκανα που διέγραψα τον Δημήτρη Παπανώτα»

Σήμερα

Σαφές μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη για την αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.