E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οι νέες αφίξεις της εβδομάδας στις κινηματογραφικές αίθουσες

Δείτε όλα τα trailers

Οι νέες αφίξεις της εβδομάδας στις κινηματογραφικές αίθουσες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έντεκα ολόκληρες ταινίες μας χαρίζει ο ¶γιος Βασίλης της έβδομης τέχνης την εβδομάδα των Χριστουγέννων. Ανυπομονείτε να τις ξετυλίξετε όλες;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Αγάπη Είναι Παράξενη
Σκηνοθεσία: Ira Sachs
Πρωταγωνιστούν: John Lithgow, Alfred Molina, Marisa Tomei

Ο George και ο Ben αποφασίζουν να παντρευτούν μετά από πολλά χρόνια σχέσης. Όταν, όμως, ο ένας από τους δύο χάσει τη δουλειά του εξαιτίας αυτής της ένωσης, το ζευγάρι θα καταλάβει ότι δεν θα μπορεί πια να συντηρεί το σπίτι του. Θα αναγκαστεί έτσι να δεχθεί τη βοήθεια φίλων και συγγενών, οι οποίοι θα προσφερθούν να τους φιλοξενήσουν. Λόγω έλλειψης χώρου, ο Ben και ο George θα αναγκαστούν να ζήσουν για λίγο χώρια. Εκτός όμως από τον αποχωρισμό τους, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν και το ζήτημα της συγκατοίκησης με τους φίλους και τους συγγενείς, που θα αποδειχθεί μεγάλο πρόβλημα για όλους. Ένα γεμάτο συναίσθημα δράμα χαρακτήρων, με εξαιρετικές ερμηνείες. Από τις πιο ανθρώπινες κινηματογραφικές στιγμές της χρονιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Αγόρι και ο Κόσμος / The Boy and the World
Σκηνοθεσία: Alê Abreu

Ο περίεργος, τεράστιος κόσμος μέσα από τα μάτια ενός μικρού αγοριού, όπου τα πάντα βγάζουν ήχους. Τρένα και αυτοκίνητα μοιάζουν με πελώριες κάμπιες, οι γερανοί με πουλιά και τα πλοία είναι σαν γιγάντιες πάπιες. Το μικρό παιδί σαν κατατρεγμένο ζώο είναι σε συνεχή κίνηση, ανακαλύπτοντας τον κόσμο... Ένα κινούμενο σχέδιο για μεγαλύτερα παιδιά, που μπορούν όμως να παρακολουθήσουν και μικρότερης ηλικίας. Με έντονο κοινωνικό σχόλιο, δοσμένο με υπέροχο τρόπο, έρχεται να μας θυμίσει τη χαρά της ζωής και να μας πει ένα δυνατό «καλημέρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μαγικό Κορίτσι / Magical Girl
Σκηνοθεσία: Carlos Vermut
Πρωταγωνιστούν: Marina Andruix, Julio Arrojo, Luis Bermejo

Ένα βαριά άρρωστο κορίτσι λατρεύει ένα ιαπωνικό μάνγκα. Ο πατέρας της, νιώθωντας ότι τη χάνει, αποφασίζει να της κάνει ένα δώρο: τη στολή της αγαπημένης της ηρωίδας. Καθώς όμως δεν διαθέτει τα χρήματα, αποφασίζει να προβεί σε ακραίες ενέργειες. Η συνάντησή του με μια πλούσια γυναίκα με σκοτεινό παρελθόν και κατάθλιψη θα θέσει σε κίνηση μία σειρά από γεγονότα. Οι νωχελικοί της ρυθμοί μπορεί να κουράσουν κάποιους, ωστόσο όποιος αφεθεί θα ανακαλύψει γοητευτικά στοιχεία μέσα της. Το «Μαγικό Κορίτσι» μιλά για τη βία και τη θλίψη χρησιμοποιώντας τους κανόνες ενός φιλμ νουάρ, με αναφορές και στο ιαπωνικό σινεμά (από τα μάνγκα στο θρίλερ του υποκόσμου).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κελί από Χρυσάφι / The Golden Dream / La Jaula De Oro
Σκηνοθεσία: Diego Quemada-Diez
Πρωταγωνιστούν:  Brandon López, Rodolfo Domínguez, Karen Martínez

Τρία παιδιά από τη Γουατεμάλα προσπαθούν με κάθε τρόπο να φτάσουν στις ΗΠΑ και να περάσουν παράνομα τα σύνορα, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Ανάμεσά τους ένα νεαρό κορίτσι, που έχει κόψει τα μαλλιά του και έχει μεταμφιεστεί σε αγόρι. Ο Juan, η Sara και ο Samuel στον δρόμο θα συναντήσουν έναν νεαρό Ινδιάνο από την Τσιάπας του Μεξικού, τον Chauk, που δεν μιλάει τη γλώσσα τους, αλλά θα καταφέρει να γίνει μέρος της ομάδας. Ο αγώνας των παιδιών να διασχίσουν την κεντρική Αμερική θα είναι όμως δύσκολος και γεμάτος κινδύνους. Είναι σίγουρα μια ταινία με αργό ρυθμό και λιγοστούς διαλόγους. Διαθέτει όμως ωραία φωτογραφία και πολύ εκφραστικές ερμηνείες από τους νεαρούς πρωταγωνιστές της. Αν έχετε υπομονή, όσο περνά η ώρα γίνεται όλο και πιο συγκλονιστική.

Χόμπιτ: Η Μάχη των Πέντε Στρατών / The Hobbit: The Battle of the Five Armies
Σκηνοθεσία: Peter Jackson
Πρωταγωνιστούν: Ian McKellen, Martin Freeman, Richard Armitage, Evangeline Lily

Με την ανάκτηση του Βασίλειου των Νάνων από τον δράκο Νοσφιστή, ο Bilbo και οι δεκατρείς Νάνοι έχουν άθελά τους συμβάλλει στην εξάπλωση μιας φονικής δύναμης. Ο εξοργισμένος Νοσφιστής επιτίθεται στους ανυπεράσπιστους κατοίκους της Λιμνούπολης. Παράλληλα, κυριευμένος από το πάθος του για πλούτο, ο Θόριν Δρύασπις (Thorin Oakenshield) βάζει τον θησαυρό πάνω από την τιμή και τους φίλους του. Παραμονεύουν όμως μεγαλύτεροι κίνδυνοι, τους οποίους γνωρίζει μόνο ο Gandalf... Ο μεγάλος εχθρός τους, Sauron, έχει στείλει λεγεώνες από Ορκς για να επιτεθούν στο Βουνό της Μοναξιάς. Η φυλή των Νάνων, τα Ξωτικά και οι ¶νθρωποι πρέπει να αποφασίσουν είτε να ενώσουν τις δυνάμεις τους, είτε να καταστραφούν. Ο Bilbo θα πρέπει να πολεμήσει τόσο για τη ζωή του, όσο και για των συντρόφων του, στην επική Μάχη των Πέντε Στρατών, καθώς το μέλλον της Μέσης Γης παραμένει αβέβαιο. Το τελευταίο μέρος της τριλογίας του Χόμπιτ ευελπιστεί να είναι το πιο επικό από τα τρία.

Η Απόσταση Μεταξύ Μας / 10.000 km
Σκηνοθεσία: Carlos Marques-Marcet
Πρωταγωνιστούν: Natalia Tena, David Verdaguer

Ξεκινώντας με ένα 17λεπτο μονοπλάνο, ταινία/ιστορία και κινηματογραφική μελέτη από μόνο του, εξελισσόμενο σε μια αργή, μεθοδικότατη, με χειρουργική ακρίβεια τοποθέτηση των δυο χαρακτήρων μέσα σε μια προειλημμένη, προοδευτική σήψη και φθορά στην ηλιόλουστη Βαρκελώνη και τη Sunset Boulevard του L.A., όπου η οπτική επαφή μέσω υπολογιστή είναι ένα απατηλό υποκατάστατο, ένας ψυχαναγκαστικός εφιάλτης, που αποδομεί και αποσυνθέτει το μόνο αληθινό και ζωντανό στον έρωτα –την οσμή, το άγγιγμα, τις ανάσες, τις σιωπές, τα βλέμματα από κοντινή απόσταση των ματιών που γελάνε και δακρύζουν, τα πάθη, τα όνειρα– και κλείνοντας με ένα μικρότερης διάρκειας ενσταντανέ/ρέκβιεμ της απόλυτης μοναξιάς, της απόλυτης απόρριψης, της απόλυτης απόστασης, ο δημιουργός μάς παίρνει και μας κάνει μια απίστευτης κινηματογράφησης πτώση στα αδιέξοδα του έρωτα και της ανθρώπινης ψυχής.

Serena
Σκηνοθεσία: Susanne Bier
Πρωταγωνιστούν: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Toby Jones

Βρισκόμαστε στην παγκόσμια οικονομική ύφεση του 1929. Οι νεόνυμφοι George και Serena Pemberton ταξιδεύουν από τη Βοστόνη στα βουνά της Βόρειας Καρολίνας, όπου χτίζουν μια αυτοκρατορία ξυλείας. Η Serena, δυναμική και φιλόδοξη, ανακαλύπτει ότι ο άντρας της έχει έναν εξώγαμο διάδοχο. Όταν η Serena μαθαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει παιδιά, το μέλλον της αυτοκρατορίας των Pemberton απειλείται. Αδιάφορη ταινία, με συμπαθητικές ερμηνείες, αλλά ελάχιστη ψυχή.

Η Πρώτη Αγάπη / The Best of Me
Σκηνοθεσία: Michael Hoffman
Πρωταγωνιστούν: James Marsden, Michelle Monaghan, Luke Bracey

Ένας άντρας παθαίνει ένα ατύχημα που θα έπρεπε να τον σκοτώσει, αλλά επιβιώνει ως εκ θαύματος, ενώ στο μυαλό του έρχεται η πρώτη του αγάπη και μεγάλος του έρωτας. Λίγο αργότερα θα κληθεί να επιστρέψει στη γενέτειρά του για μια κηδεία, όπου θα την ξαναδεί, είκοσι χρόνια μετά. Παρόλο που εμφανισιακά έχουν και οι δυο αλλάξει υπερβολικά, τα συναισθήματα μοιάζουν να μην έχουν σβήσει εντελώς.

Οι Αισθηματίες
Σκηνοθεσία: Νίκος Τριανταφυλλίδης
Πρωταγωνιστούν: Τάκης Μόσχος, Δημήτρης Λάλος, Χάρης Φραγκούλης, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Ευτυχία Γιακουμή, Αθηνά Παππά

Στην νέα ταινία του Νίκου Τριανταφυλλίδη, δυο πρωτοπαλίκαρα της νύχτας (Χάρης Φραγκούλης και Δημήτρης Λάλος) δουλεύουν για λογαριασμό ενός νονού της Αθήνας και αρχαιοκάπηλου (Τάκη Μόσχου), τριγυρίζοντας με μια νεκροφόρα μέσα στο βράδυ. Η έτσι κι αλλιώς επικίνδυνη ζωή τους θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη λόγω του έρωτα – του μεν πρώτου με μια πεταλούδα της νύχτας, του δε δεύτερου με την κόρη του αφεντικού.

Παράλληλα, στις αίθουσες προβάλλονται τα: «Frozen (Sing Along Version)» και «Ο Παραμυθάς και οι Ιστορίες του».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

Σήμερα

Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

Σήμερα

Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

Προχτές

Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

Πριν 3 μέρες

Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση

Ταινίες «γλυκιές σαν μέλι» για να δεις αυτή την άνοιξη

Πριν 6 μέρες

Θα σε κάνουν να χαμογελάσεις. Και λίγο να κλάψεις!

Eurovision 2024: H χώρα που έγινε το μεγάλο φαβορί ‑ Ανέβηκε ξανά η Μαρίνα Σάττι

Πριν 1 εβδομάδα

7 και 9 Μαϊου θα δούμε τους δύο ημιτελικούς της Eurovision

2 κινηματογραφικά ζευγάρια που δεν άντεχαν ο ένας τον άλλον

Πριν 1 εβδομάδα

Μπορεί να σημείωσαν επιτυχία, αλλά δύσκολα θα ξαναβρίσκονταν μαζί σε ταινία

Oι καλύτερες ταινίες όλων των εποχών σύμφωνα με τον Woody Allen

Πριν 1 εβδομάδα

Ποιες ταινίες σου προτείνει να δεις;

par: 30
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.