E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γιατί το να τρως τα νύχια σου δεν είναι καλό

Πώς θα σταματήσεις

Γιατί το να τρως τα νύχια σου δεν είναι καλό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συνήθεια του να τρώμε τα νύχια μας αποτελεί μια μηχανική κίνηση για όσους από εμάς το κάνουμε και οι ειδικοί επιμένουν, ότι πίσω από αυτήν κρύβονται πολλά περισσότερα από όσα νομίζουμε. Φυσικά υπάρχουν τρόποι που θα μας βοηθήσουν να την αποβάλουμε, όμως πρώτα πρέπει να δούμε τι είναι αυτό που προκαλεί την ονυχοφαγία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν κάποιος τρώει τα νύχια του, συνήθως έχει άγχος, το οποίο αντί να το εκφράσει με υγιείς τρόπους, το εκφράζει ασυνείδητα και λανθασμένα στον εαυτό του. Μάλιστα, έτσι κάποιος καταφέρνει όλως περιέργως να διαχειριστεί το άγχος του!

Και στην περίπτωση που αναρωτιόμαστε γιατί κάποιος επιλέγει να φάει τα νύχια των χεριών του και δεν επιλέγει να εκφράσει το άγχος του σε κάποιο άλλο σημείο του σώματός του, οι ειδικοί απαντούν ότι το ενδιαφέρον αυτής της πράξης επικεντρώνεται στο στόμα. Σύμφωνα με τον Freud, η ονυχοφαγία είναι το αποτέλεσμα της καθήλωσης στο στοματικό στάδιο. Μέχρι τα 2 μας αντλούμε την ευχαρίστηση και μειώνουμε τα αρνητικά μας συναισθήματα είτε τοποθετώντας διάφορα αντικείμενα στο στόμα, είτε θηλάζοντας.

Στην περίπτωση που ένα παιδί δεν έχει λάβει αρκετή ευχαρίστηση ή έχει λάβει παραπάνω από όση θα έπρεπε, τότε μεγαλώνοντας αυτό το παιδί θα αναπτύξει μια καθήλωση σε αυτό το στάδιο της ηλικίας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό συνεπάγεται ότι, σαν ενήλικας πλέον, θα χρησιμοποιεί το στόμα του για να μειώσει το άγχος και τα αρνητικά συναισθήματα, προσπαθώντας να ηρεμίσει και έτσι είτε θα τρώει τα νύχια του, είτε θα τρώει μεγάλες ποσότητες φαγητού, θα καπνίζει ή θα πιπιλά πράγματα, όπως για παράδειγμα τα στιλό και τα μολύβια. Μια άλλη άποψη υποστηρίζει ότι η ονυχοφαγία αποτελεί μια ένδειξη αυτοκαταστροφικής τάσης, καθώς η ευχαρίστηση αντλείται σε συνδυασμό με τον πόνο που προκαλούμε στον εαυτό μας. Μια τρίτη ερμηνεία θέλει το φάγωμα των νυχιών μας να σχετίζεται με τον εγκέφαλο.

Μιας και τα χέρια μας αποτελούν ένα μέσο που χρησιμοποιούμε συνέχεια, μια κίνησή τους, όταν είναι επαναλαμβανόμενη και μας προσφέρει κάποια χαρά, μπορεί να καταγραφεί και μετά να γίνει μηχανική.

Τέλος, ένα ακόμα ενδεχόμενο πίσω από τα αίτια της ονυχοφαγίας ίσως να είναι και ο ψυχαναγκαστικός μας χαρακτήρας, που δεν μας αφήνει να ησυχάσουμε και κάνει τέτοιες περίεργες συμπεριφορές κομμάτια του εαυτού μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς θα σταματήσουμε λοιπόν το φάγωμα των νυχιών; Με μικρά κόλπα!

Αρχικά, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την πράξη μας και να δούμε τι συναίσθημα μας προκαλεί, αλλά και να παρατηρήσουμε αν κάνουμε και κάποια άλλη ενέργεια, πριν ή ταυτόχρονα.

Επίσης, μπορούμε να απασχολούμε τα χέρια μας παίζοντας με διάφορα αντικείμενα, αλλά και το στόμα μας, μασώντας τσίχλες ή πίνοντας συχνά νερό. Πολύ σημαντικό είναι να περιποιούμαστε τα νύχια μας, καθώς μας δυσκολεύει στο να τα φάμε, και φυσικά το σημαντικότερο όλων είναι να επιβραβεύουμε τον εαυτό μας όταν καταφέρνουμε κάτι σημαντικό για εμάς.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το μνημείο στην Αθήνα που όλοι ξεχνούν να επισκεφτούν

Σήμερα

Κι όμως, περνάμε καθημερινά από εκεί!

3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον σύντροφό σας πριν συζήσετε

Σήμερα

Είναι μια πραγματικά ευχάριστη στιγμή, αλλά είναι επίσης μια πολύ σημαντική

Tι μπορείς να τρως το βράδυ που να βοηθά να έχεις έναν ήσυχο ύπνο

Σήμερα

Ό,τι τρως μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου

Πώς να έχεις τα πιο απαλά χέρια

Χτες

Τα χέρια είναι πιο επιρρεπή στην ξηρότητα, την τραχύτητα και την πρόωρη γήρανση

Τι είναι το Σύνδρομο του Βαμπίρ

Χτες

Τα βαμπίρ είναι αληθινά ...κάποιες φορές!

4 υπάκουες ράτσες σκύλων ‑ Δε θα το σκάσουν ποτέ

Χτες

Αυτά τα σκυλιά έχουν πιο υπάκουη συμπεριφορά από άλλα

Τι μπορεί να κρύβει ο πόνος στα δόντια

Προχτές

Πότε πρέπει να ανησυχήσουμε;

Τα νέα bakeries της Αθήνας που ξεφουρνίζουν τις πιο νόστιμες λιχουδιές

Προχτές

Μας τρέχουν τα σάλια με αυτές τις εικόνες!

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Πριν 3 μέρες

Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.