E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Προσοχή! Η καθιστική ζωή μας καταστρέφει

Η καθημερινή άσκηση δεν μπορεί να νικήσει τους κινδύνους της καθιστικής ζωής

Προσοχή! Η καθιστική ζωή μας καταστρέφει
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας επιβάλλει μια καθιστική ζωή, καθώς τις περισσότερες ώρες της ημέρας μας τις περνάμε είτε καθισμένοι, είτε ξαπλωμένοι. Στη δουλειά καθόμαστε στην καρέκλα, στο αυτοκίνητο επίσης, στο σπίτι βλέπουμε τηλεόραση καθιστοί και το βράδυ κοιμόμαστε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και όσο κι αν πιστεύουμε ότι με λίγες ώρες γυμναστικής μέσα στην ημέρα μπορούμε να αποτρέψουμε τις επιβλαβείς συνέπειες αυτής της κατάστασης, κάνουμε λάθος, καθώς μια νέα μελέτη που παρουσιάστηκε πρόσφατα αποκάλυψε ότι η τόση ακινησία μέσα στη μέρα υπερκαλύπτει τις ώρες της εκγύμνασης. Η συγκεκριμένη έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Annals of Internal Medicine» και προσπαθεί να μας κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου που κρύβεται πίσω από αυτήν τη βλαβερή συνήθεια.

Όπως αναφέρεται στην έρευνα, η έντονη καθιστική συμπεριφορά αυξάνει σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες για να νοσήσουμε από κάποια ασθένεια, η οποία με τη σειρά της θα μας οδηγήσει σε πρόωρο θάνατο, ακόμα και αν τηρούμε ένα καθημερινό πρόγραμμα γυμναστικής. Τα αποτελέσματα αυτά προέκυψαν από 47 ξεχωριστές μελέτες που πραγματοποίησαν ορισμένοι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο και οι οποίοι εξέταζαν τις επιπτώσεις που προκαλεί στο σώμα μας η καθιστική ζωή.

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν είναι ότι η καθημερινή άσκηση καταπνίγεται από την πολύωρη ακινησία μας. Φυσικά, αν αυξήσουμε τις ώρες που γυμναζόμαστε, η κατάσταση μπορεί να αντιστραφεί, όμως η μια ώρα άθλησης μέσα στην ημέρα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις 23 ώρες καθισιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε περίπτωση που δεν μπορούμε να έχουμε περισσότερη κίνηση στην καθημερινότητά μας, θα πρέπει να στεκόμαστε όρθιοι, έστω και για λίγα λεπτά.

Όμως, η καθιστική ζωή δεν προκαλεί μόνο παχυσαρκία και προβλήματα στην καρδιά, αλλά και αναστέλλει τη δημιουργία ορισμένων αμυντικών χημικών ουσιών του οργανισμού, τα οποία μας προστατεύουν από διάφορες παθήσεις, όπως η χοληστερίνη, ο διαβήτης τύπου Β κ.ά. Όσο όμως στεκόμαστε όρθιοι, η παραγωγή των ουσιών αυτών πραγματοποιείται κανονικά, γι' αυτό και θα πρέπει να εντάξουμε μικρά διαλείμματα των 2-3 λεπτών κάθε μισή ώρα στη δουλειά μας, για να σηκωνόμαστε από την καρέκλα.

Πάντως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί όσους περνούν καθιστοί πάνω από 12 ώρες την ημέρα, ότι κινδυνεύουν να αναπτύξουν διαβήτη τύπου Β, σε ποσοστό 90%.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Πριν 2 ώρες

Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Πριν 2 ώρες

Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Πριν 2 ώρες

Όλα είναι πεντανόστιμα!

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πριν 2 ώρες

Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Χτες

Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Χτες

Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Χτες

Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Προχτές

Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Cocktail trends για το 2024

Πριν 3 μέρες

Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.