E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Α. Τσίπρας: Αν χάσω, φεύγω

Τι είπε ο πρωθυπουργός

Α. Τσίπρας: Αν χάσω, φεύγω
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

¶νοιξε την πόρτα στις εκλογές ο Α. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε στην ΕΡΤ, στον απόηχο των ραγδαίων εξελίξεων που επέφερε στην χώρα η απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος την προσεχή Κυριακή.
Ο πρωθυπουργός, μιλώντας για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, δήλωσε πως εάν ο λαός ψηφίσει «Ναι», τότε η απόφασή του είναι απόλυτα σεβαστή, αλλά δεν θα την υπηρετήσει ο ίδιος.
Είπε, πάντως, ότι οι διαφορές με τους δανειστές στα δημοσιονομικά είναι πολύ μικρές και πως εάν επανέλθουν, έστω και τώρα, «στο και πέντε με μια βιώσιμη πρόταση, θα την πάρουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού», είπε και πρόσθεσε: «Θα σεβαστώ την ετυμηγορία και θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις όπως ορίζει το Σύνταγμα της χώρας»".
Σε άλλο σημείο, ανέφερε επ' αυτού: «Αν ο λαός θέλει έναν πρωθυπουργό ταπεινωμένο και εξευτελισμένο, ας διαλέξει – υπάρχουν πολλοί, δεν είμαι εγώ».
Εισηγούμενος το «Όχι» στο Δημοψήφισμα, ωστόσο, εξέφρασε την πεποίθησή του πως θα αποτελέσει εφαλτήριο καλύτερης διαπραγμάτευσης, αλλά άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο, οι εξελίξεις να οδηγήσουν ακόμη και σε χρεοκοπία των τραπεζών ή εξόδου από το ευρώ.

«Δεν έχουμε επιλογή την έξοδο από την Ευρωζώνη. Αλλά θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να επιβιώσει ο λαός. Έχει περάσει και χειρότερα και επιβίωσε, και θα επιβιώσει. Δεν χρεοκοπούν οι χώρες, αλλά οι τράπεζες. Οι τράπεζες μπορεί να χρεοκοπήσουν. Αυτό που ζούμε σήμερα θα το ξεπεράσουμε», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του και πρόσθεσε: «Οι Έλληνες θα επιβιώσουν και χωρίς πρόγραμμα. Δεν θα ενταφιάσουμε τη Δημοκρατία επειδή λήγει ένα πρόγραμμα».
Αναφορικά με το πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες, συγκεκριμένη απάντηση δεν έδωσε μεν, προσδιόρισε όμως χρονικά την ομαλή λειτουργία τους για «τις επόμενες ώρες μετά το δημοψήφισμα, όταν θα υπάρχει προοπτική βιώσιμης λύσης».
Προχώρησε και σε αυτοκριτική, αναφέροντας: «Δεν πετύχαμε με τους εταίρους να φέρουμε μια βιώσιμη συμφωνία. Δεν είναι οικονομικά βιώσιμη, αλλά σε σχέση με αυτά που ζήταγαν στον Σαμαρά, θα γλιτώσουμε 8 δισ.».

Συγκεκριμένα είπε για:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τους δανειστές:

  • «Και οι ίδιοι είναι αμήχανοι και μπερδεμένοι. Δεν ήθελαν το δημοψήφισμα, δεν θέλουν το «Όχι». Στο τραπέζι παραμένουν οι λογικές προτάσεις της κυβέρνησης».
  • «Κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να φτάσουμε σε συμφωνία. Το κλίμα στα ΜΜΕ ήταν πριν από τρεις μέρες ότι τα δώσαμε όλα. Κάναμε μια πολύ ειλικρινή προσπάθεια. Έφτασα στη διαπίστωση ότι ο στόχος δεν ήταν ο συμβιβασμός, αλλά να υιοθετήσουμε πλήρως τις δικές τους προτάσεις».
  • «Δεν θέλουν να μας πετάξουν έξω από την Ευρώπη και δεν θα το κάνουν. Το κόστος είναι τεράστιο. Αυτή είναι η εκτίμησή μου. Το σχέδιο δεν είναι να βγάλουν τη χώρα έξω από το ευρώ, αλλά να σβήσουν την ελπίδα. Αν η ελληνική κυβέρνηση κατάφερνε να πάρει κάτι που θα έδινε προοπτική, τότε το μήνυμα θα ήταν «υπάρχει άλλος δρόμος». Ε, αυτό δεν το θέλουν».
  • «Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, θα βρίσκεται και την επόμενη ημέρα. Εάν δοθεί λύση βιώσιμη, είμαστε έτοιμοι να την πάρουμε».

Δημοψήφισμα

  • «Στην κατ' ιδίαν συνάντηση στις Βρυξέλλες με Μέρκελ και Ολάντ, τους είπα ότι δεν είναι βιώσιμη η λύση που προτείνεται. Κι απάντησαν «Όχι εμείς, οι Θεσμοί». Τους είπα ότι θα πάω στο υπουργικό συμβούλιο και θα σας ενημερώσω. Διέκοψα το συμβούλιο και τους πήρα και τους ενημέρωσα. Η απάντηση που έλαβα δεν ήταν αρνητική. Ζήτησα παράταση. Κανείς δε μου είπε ότι δεν θα δοθεί η παράταση».
  • «Δεν αιφνιδίασα εγώ, με αιφνιδίασε το Eurogroup του Σαββάτου, που δεν έδωσε παράταση».
  • «Τις διαπραγματεύσεις τις έκοψε μονομερώς το Eurogroup. Όσο φτάνουμε προς την κάλπη, όλοι θα σπεύσουν να υποστηρίξουν την άποψη της αποδοχής».
  • «Δεν υπάρχει επισήμως καμία διαδικασία για διαπραγμάτευση. Έχω τα τηλέφωνά μου ανοιχτά. Καλύψαμε τις απαιτήσεις τους με ισοδύναμα μέτρα και μετά έμπαιναν νέα μέτρα από το παράθυρο. Θέλουν να μειώσουν το πολιτικό κεφάλαιο μιας κυβέρνησης που υποσχέθηκε να αλλάξει τα πάντα».
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ενοχή του οδηγού του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη για τον θάνατο του Ιάσονα πρότεινε ο εισαγγελέας

Σήμερα

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΗΣΑΠ: Ατομα έχουν μπει στις γραμμές ‑ Ακινητοποιήθηκαν οι συρμοί

Σήμερα

Πρόβλημα στην κυκλοφορία του ηλεκτρικού

Βασίλης Γραμμένος: «Προσπάθησε να με πνίξει»

Σήμερα

«Ο θεσμός της οικογένειας και της μητέρας είναι ιερός»

FT: Δεύτερη φτωχότερη χώρα στην ευρωζώνη η Ελλάδα, παρά την ανάκαμψη

Σήμερα

Μειωμένοι κατά 30% οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα μετά την κρίση

Τέλος τα Αρλεκιν μετά από 45 χρόνια: Η συγκινητική ανακοίνωση του εκδότη

Σήμερα

Το τέλος εποχής για τα Αρλεκιν ανακοίνωσε ο επικεφαλής των εκδόσεων, Χάρης Νικολακάκης

Κωνσταντίνος Φλώρος: Ελεύθερος μετά την απολογία του ‑ Δεν θα μπορεί να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

Σήμερα

Η πρώτη δήλωση του ανεξάρτητου βουλευτή μετά τα πρωτοφανή επεισόδια στη Βουλή

Βουλή: Ο πατέρας του Φλώρου περιγράφει το ιστορικό που οδήγησε στο χθεσινό επεισόδιο

Σήμερα

Ο Γραμμένος ξεκίνησε το επεισόδιο, είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής Διονύσιος Βαλτογιάννης που ήταν αυτόπτης μάρτυρας

Φορολογικές δηλώσεις: Πότε ανοίγει το taxisnet ‑ Διαδικασία εξπρές η επιστροφή φόρου

Σήμερα

Πότε ανοίγει το taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων - Οι αλλαγές στα έντυπα Ε1 και Ε3

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.