E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Χαϊκάλης: Ερωτες με τη συνοδό‑φρουρό του

Η μπατσίνα που αγάπησα

Χαϊκάλης: Ερωτες με τη συνοδό‑φρουρό του
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 28/7/2015 | 11:04

Όταν τα λόγια του είναι γραμμένα ή ακόμη και όταν καλείται να αυτοσχεδιάσει στο πλαίσιο κάποιου θεάματος, κατά το πλείστον κωμικού, ο Χαϊκάλης διαπρέπει. Κατέχει όσο πολύ λίγοι Ελληνες ηθοποιοί τον ιδιαίτερο κώδικα της υποκριτικής, κάτι που, ωστόσο, δεν φαίνεται να τον βοηθά στην πολιτική, μια σκηνή όπου, ως γνωστόν, απαιτείται, αν όχι μια άλλου είδους υποκριτική, τουλάχιστον ένας διαφορετικός κώδικας επικοινωνίας. Η πρόσφατη ατάκα του για την πατάτα, η οποία έθεσε σε συναγερμό κάθε επίδοξο τρολ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι χαρακτηριστική αυτής της πλημμελούς εξοικείω­σής του με τη γλώσσα της πολιτικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία του –θρησκευτική για τον ίδιο– ως υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κάπως αμήχανος και αιφνιδιασμένος από την εξέλιξη που τον έφερε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, κατέθεσε τη μνημειώδη δήλωση: «Έχω μεγάλη επίγνωση του τι αναλαμβάνω. Είναι μια καυτή πατάτα, που πρέπει να την πάρω με πολλή αγάπη και, αν μπορώ, να τη δροσίσω». Με τις πατάτες, ως γνωστόν, μπορεί κανείς να κάνει πολλά, εύγευστα και μη, πάντως όχι να τις δροσίσει. Ας είναι, όμως, αυτή η μόνη πατάτα που θα κάνει ο Παύλος Χαϊκάλης στη θητεία του ως υφυπουργός σε έναν τόσο κρίσιμο τομέα ευθύνης, όσο είναι οι κοινωνικές ασφαλίσεις για την ελληνική κοινωνία. 


Δυστυχώς, όμως, η έως τώρα πολιτεία του δεν εμπνέει μεγάλη εμπιστοσύνη και η πορεία που διέγραψε ως μετεωρίτης μέσα στην τριετία της ενασχόλησής του με την καθαυτή πολιτική δεν αποτελεί εγγύηση επιτυχίας. Από το 2012, όταν και εξελέγη για πρώτη φορά, έως τη στιγμή που έλαβε το χρίσμα του υφυπουργού από τον Αλέξη Τσίπρα, το βιογραφικό του πολιτικού Χαϊκάλη είναι πλούσιο – παρόλο που αυτό δεν ήταν πάντα προς τιμήν του. Η γερμανική «Bild» εξεμάνη κατηγορώντας τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι υπουργοποίησε έναν «δεξιό λαϊκιστή που σύγκρινε τη Μέρκελ με τον Χίτλερ», ενώ οι Έλληνες προοδευτικοί –και, εννοείται, οι ορθόδοξοι αριστεροί, συριζαίοι κ.ά.– εξεπλάγησαν με την απόφαση του πρωθυπουργού να εμπιστευτεί μια νευραλγική θέση της κυβέρνησης σε κάποιον που όχι μόνο καταψήφισε το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, αλλά και εξέφρασε απροκάλυπτα την ξενοφοβική του άποψη δημοσίως, με τον ισχυρισμό ότι «οι αλλοδαποί φταίνε για την αύξηση της εγκληματικότητας και της ανεργίας». 


«Έλληνας δεν γίνεσαι, αλλά γεννιέσαι». Προηγουμένως, βέβαια, ο Χαϊκάλης είχε πρωταγωνιστήσει στο μεγαλύτερο σκάνδαλο της περιόδου πριν από την ανάληψη της εξουσίας από την τρέχουσα κυβέρνηση, τον Δεκέμβριο του 2014, καταγγέλλοντας κάτι εξωφρενικό: ότι ο ίδιος είχε δεχτεί βολιδοσκόπηση για να εκποιήσει την ψήφο του στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Προφανώς, σε σύγκριση με αυτό το «Χαϊκάλης-γκέιτ» που στιγμάτισε τη δημόσια ζωή και εν μέρει επηρέασε τις εξελίξεις που οδήγησαν στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου, οι εκάστοτε παρεκτροπές του Παύλου Χαϊκάλη –π.χ. η ακατάσχετη και εντελώς ανορθόγραφη χυδαιολογία του στο Twitter, οι ομηρικοί καβγάδες του με τον ¶δωνι Γεωργιάδη κ.λπ.– χαρακτηρίζονται απλώς γραφικά συμβάντα.

Βέβαια, τα γερμανικά ΜΜΕ, που ενημερώνουν με μεγάλη επιμέλεια τον «φάκελό» του, δεν ξεχνούν τις εθνικοπατριωτικές του εξάρσεις, τύπου «Τα ίδια σκατά. Και πριν 40 χρόνια τους Γερμανούς πολεμούσαμε. Μόνο που τότε κάποιοι έλεγαν ΟΧΙ». Παρομοίως άκομψο ήταν και το χονδροειδές tweet που απηύθυνε προς την ¶νγκελα Μέρκελ, «καλωσορίζοντάς» τη στην Αθήνα, με τη φωτογραφία ενός αγάλματος με έναν κολοσσιαίων διαστάσεων ορθωμένο, σε πλήρη στúση φαλλό και τη φράση «Κάποιος σ' αγαπάει». Παρ' όλα αυτά, το 2014 o Χαϊκάλης είχε πει το «mea culpa» όταν χρειάστηκε να παραδεχτεί ότι είχε αμελήσει να συμπεριλάβει στη φορολογική του δήλωση ένα ποσό περί τις 55.000 ευρώ από κάποια επαγγελματική του δραστηριότητα. 

Η αρχιφύλακας-σύντροφος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θέλοντας, μάλλον, να τον πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα της χλεύης, κάποιοι Γερμανοί δημοσιογράφοι συνέκριναν τον νέο υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Ελλάδας με τον Αλ Μπάντι, τον κατά συρροή αποτυχημένο, τον αρχέτυπο loser πλην αξιολάτρευτο πρωταγωνιστή της αντικομφορμιστικής αμερικανικής σειράς «Παντρεμένοι με Παιδιά». Για τον γερμανικό Τύπο η (υφ)υπουργοποίηση του Παύλου Χαϊκάλη χαρακτηρίζεται «σκάνδαλο». Ο ίδιος, όμως, προσήλθε με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών του, όπως δήλωσε, και με διάθεση να αποδείξει ότι οι εντυπώσεις περί του ατόμου του μπορεί να είναι εσφαλμένες. Δήλωσε ότι θα αφήσει τις πράξεις του να μιλήσουν και δεν θα επιδοθεί σε μεγαλοστομίες, υποσχέσεις κ.ο.κ. – κάτι που, αναμφίβολα, είναι προς τιμήν του.

Πέραν αυτού, όμως, ο Παύλος Χαϊκάλης έχει δείξει ότι δεν πτοείται από τις προκαταλήψεις, ότι δεν κάνει τη χάρη στις αντιλήψεις τρίτων να μπουν ανάμεσα στον ίδιο και τους εκάστοτε στόχους του. Και αυτό το έχει κατακτήσει κυρίως με τη διαχείριση της προσωπικής του ζωής: ο ανασχηματισμός και η ανάληψη καθηκόντων στην κυβέρνηση μόνο προσωρινά ανέβαλαν, ως ανωτέρα βία, τα σχέδιά του να παντρευτεί για τρίτη φορά. Η εκλεκτή της καρδιάς του ηθοποιού-υφυπουργού είναι η αρχιφύλαξ Μαρία Λύκου, η πληθωρική κοκκινομάλλα κυρία που συνοδεύει κάθε πρωί τον Παύλο Χαϊκάλη στο υπουργικό γραφείο του, πλέον, στην οδό Σταδίου. Γνωρίστηκαν πριν από τέσσερα χρόνια σε μια κοινωνική εκδήλωση και από τότε έγιναν αχώριστοι. Όπως λένε φίλοι του ζεύγους, «ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος και από την πρώτη ματιά», επισημαίνοντας ότι όλο αυτό το διάστημα η αρχιφύλακας στέκεται διακριτικά στο πλευρό του. Οι κατά καιρούς δημόσιες εμφανίσεις τους, συνήθως για να παρακολουθήσουν κάποια θεατρική παράσταση ή την πρεμιέρα μιας κινηματογραφικής ταινίας, προσελκύουν φωτογραφικούς και τηλεοπτικούς φακούς. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι Χαϊκάλης και Λύκου θεωρούνται από τα πιο ευτυχισμένα –και τα πιο αθόρυβα– ζευγάρια της εγχώριας βιομηχανίας του θεάματος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ναι, είμαι ερωτευμένος. Δεν ξέρω ακόμα για γάμο, θα δούμε. Ας μη βιαζόμαστε. Κανείς δεν ξέρει ποτέ τι θα γίνει. Ό,τι θελήσει ο Θεός», δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή του ο ίδιος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανέβει για τρίτη φορά τα σκαλιά της εκκλησίας.


Η αρχιφύλακας Μαρία Λύκου έως τον Σεπτέμβριο του 2012 εργαζόταν στη διεύθυνση αστυνόμευσης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Μετά την εκλογή του, ο Χαϊκάλης αιτήθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. την απόσπαση της συντρόφου του στο πολιτικό του γραφείο, ως προσωπική ασφάλεια. Ωστόσο, επειδή δεν προβλεπόταν άμεση απόσπαση, προηγήθηκε η μετάθεση της κυρίας Λύκου στη Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας Επισήμων, μια υπηρεσία που έχει ως αποστολή τη φύλαξη πολιτικών, διπλωματών, επιχειρηματιών και λοιπών VIP. Από εκεί η αρχιφύλακας κατέληξε στο γραφείο του συντρόφου της. Αν και πρόκειται για μια καθ' όλα νόμιμη διαδικασία, δεν έλειψαν σχόλια –ακόμη και εντός των ΑΝΕΛ– που έκαναν λόγο για ένα είδος νεποτισμού, εφόσον ο βουλευτής τοποθέτησε σε ένα σχετικά χαλαρό επαγγελματικό περιβάλλον το πρόσωπο με το οποίο συνδέεται συναισθηματικά.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η κυρία Λύκου δεν λαμβάνει το επιπλέον επίδομα που δικαιούνται αστυνομικοί οι οποίοι εκτελούν υπηρεσία φρούρησης πολιτικών προσώπων. Έως σήμερα, ελάχιστες ήταν οι φορές που η αρχιφύλακας χρειάστηκε να συνοδέψει, ως προσωπική ασφάλεια, τον Παύλο Χαϊκάλη σε εκδηλώσεις που έχουν σχέση με την πολιτική του δραστηριότητα, εντός και εκτός Βουλής. Πληροφορίες τη θέλουν να βρίσκεται τις περισσότερες ώρες της ημέρας στο πολιτικό γραφείο του και από κοινού με τους άλλους συνεργάτες του να προετοιμάζει τα θέματα με τα οποία ασχολείται εκείνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δύο γάμοι και μία εγκυμοσύνη

Ο Παύλος Χαϊκάλης είναι ιδιαίτερα προσεκτικός σε ό,τι αφορά τον οικογενειακό του βίο, ενώ ουδέποτε απέκρυψε το γεγονός ότι ο έρωτας είναι κάτι που τον τρέφει και τον αναζωογονεί. Στο ενεργητικό του έχει ήδη δύο γάμους, ο πρώτος έγινε πριν από 25 χρόνια με την ηθοποιό Ευδοξία Πεντζάκη και έμεινε άγνωστος στο ευρύ κοινό. Όπως ο ίδιος είπε κάποτε, ήταν μια απόφαση «περισσότερο ηθικής και όχι συνειδητής επιλογής». Ο λόγος ήταν μια απρόσμενη εγκυμοσύνη, η οποία έθεσε τον νεαρό τότε Παύλο προ των ευθυνών του. Ακολουθώντας το παραδοσιακό πρότυπο του ανδρικού φέρεσθαι, αρνήθηκε να αποδράσει από την κατάσταση. «Δεν ήταν κάτι που είχαμε αποφασίσει, αλλά δεν ήθελα ούτε να ρίξει το παιδί, ούτε να μην αναλάβω τις ευθύνες μου. Ήξερα ότι δεν ταιριάζαμε, αλλά ήμουν πολύ εντάξει με τη συνείδησή μου. Εμένα, γενικά, δεν μου αρέσει η θέση του άντρα που αφήνει μια γυναίκα έγκυο και λέει απλά ότι αναγνωρίζει το παιδί. Το ότι αναγνωρίζει το παιδί δεν σημαίνει κάτι, γιατί το παιδί όταν θα μεγαλώσει, θα ψάξει να βρει τον πατέρα του. Επίσης, δεν μπορείς να πεις σε μια γυναίκα να ρίξει ένα παιδί, είναι καθαρή δολοφονία», εξηγούσε παλαιότερα ο Παύλος Χαϊκάλης. Σήμερα ο γιος του, Γιώργος, είναι 24 ετών και οι σχέσεις τους είναι άψογες, ωστόσο ο Παύλος Χαϊκάλης παραδέχεται πως, λόγω των αυξημένων επαγγελματικών και πολιτικών του υποχρεώσεων, δεν στάθηκε όσο θα έπρεπε δίπλα στο παιδί του.

Μπορεί ο πρώτος γάμος να μη στέριωσε, αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Χαϊκάλη να ανέβει για δεύτερη φορά τα σκαλιά της Εκκλησίας. Ο ίδιος φρόντισε να κρατήσει το κεφάλαιο αυτό της προσωπικής του ζωής μόνο για λίγους. Η εμπειρία του δεύτερου γάμου με την, επίσης ηθοποιό, Μαργαρίτα Σολδάτου ήταν εντελώς διαφορετική από την προηγούμενη. Δεν χρειάστηκε να αντιμετωπίσει μια απρόσμενη εγκυμοσύνη, ούτε την απειρία και τον νεανικό ενθουσιασμό. 

Πολύ απλά, η σχέση τελμάτωσε και το διαζύγιο ήρθε εντελώς φυσιολογικά. «Τη δεύτερη φορά, στον δεύτερο γάμο μου, καταλήξαμε σαν αδέλφια. Δεν έχω χωρίσει άσχημα, ούτε λόγω απιστίας. Δεν μου αρέσει να αδικώ την επιλογή μου», είχε εξομολογηθεί σχετικά ο Παύλος Χαϊκάλης. 

Ωστόσο, εκτός από γάμους, ο νυν υφυπουργός έκανε και αρκετούς αρραβώνες, επισημοποιώντας με αυτόν τον τρόπο τα ειδύλλιά του. Κεραυνοβόλος ήταν και ο έρωτας με την ηθοποιό Νικολέττα Βλαβιανού, την τηλεοπτική σύζυγό του στο σίριαλ του MEGA «Πολυκατοικία», αλλά και σύντροφό του στην πραγματική ζωή. Όταν χώρισαν, επέλεξαν να μείνουν φίλοι, καθώς συνέχισαν να συνεργάζονται για χρόνια στο θέατρο και τα τηλεοπτικά πλατό. Αμφότεροι από αυτόν τον δεσμό έχουν να θυμούνται μόνο ευχάριστες στιγμές, με άφθονο γέλιο, το οποίο, ούτως ή άλλως, είναι το δώρο που απλόχερα προσέφερε ο ηθοποιός Παύλος Χαϊκάλης. Το χαμόγελο των ασφαλισμένων, εάν καταφέρει να απαλύνει τα δεινά τους, είναι πλέον η ανταμοιβή που διεκδικεί.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ευχάριστα νέα για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σήμερα

Ανταποκρίνεται ο τραγουδιστής στα πρώτα ερεθίσματα

Μαρία Σολωμού: «Δε θα πάω ποτέ να κάνω σχέση με τον πρώην κάποιας γνωστής μου, είναι φτηνό»

Σήμερα

«Το θεωρώ σκα…νιο φέρσιμο, σε όποια περίπτωση», τόνισε η ηθοποιός

Η μεγάλη επιστροφή της Celine Dion

Σήμερα

Ποζάρει στο εξώφυλλο της γαλλικής Vogue και δηλώνει «δεν έχω νικήσει την ασθένεια»

Σελίν Ντιόν: Επέστρεψε στη σόουμπιζ με μια αποκαλυπτική φωτογράφιση

Σήμερα

Η τραγουδίστρια μίλησε για τη μάχη της με το σύνδρομο του δυσκίνητου ανθρώπου και αποκάλυψε αν θα ανέβει ξανά στη σκηνή

Κέιτ Μπέκινσεϊλ: Πόζαρε με μαύρα εσώρουχα και ψηλοτάκουνα

Σήμερα

Λίγες ημέρες αφότου βγήκε από το νοσοκομείο

«Έλα μαζί μου στους Λειψούς»: Ο δήμαρχος ραπάρει για να φέρει τουρίστες στο νησί

Χτες

Οι Λειψοί δίνουν τη δική τους μάχη στον τουρισμό

«Πράσινος» ο Στέφανος Κασσελάκης: «Fake news ότι είμαι Ολυμπιακός»

Χτες

Στη Σύρο βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

par: 19
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.