E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γιώργος Χουλιαράκης: Ο άνθρωπος που όλοι είχαν ακουστά, αλλά δεν είχαν δει ποτέ!

Τσακαλώτος: Και όμως, είναι υπαρκτό πρόσωπο!

Γιώργος Χουλιαράκης: Ο άνθρωπος που όλοι είχαν ακουστά, αλλά δεν είχαν δει ποτέ!

Δημοσίευση 29/8/2015 | 00:00

Διαπραγματευόταν όλο το προηγούμενο διάστημα με τους Ευρωπαίους, συνόδευε τον Αλέξη Τσίπρα σε όλες τις κρίσιμες επαφές που είχε στο εξωτερικό, αλλά και στις κρίσιμες Συνόδους, ωστόσο οι φωτογραφίες του που κυκλοφορούσαν ήταν ελάχιστες. Ο λόγος για τον χαμηλών τόνων πρόεδρο του ΣΟΕ και από σήμερα υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο Γιώργος Χουλιαράκης, ο νέος τσάρος της οικονομίας, που θα υπηρετήσει τη νέα κυβέρνηση από τη θέση του υπουργού Οικονομικών, κρατά ένα ιδιαίτερα χαμηλό προφίλ.

Φωτογραφίες του κατέκλυσαν το Διαδίκτυο μόνο χάρη στη σημερινή ορκωμοσία, καθώς μέχρι χθες ο κ. Χουλιαράκης απέφευγε συστηματικά τα Μέσα, δεν έδινε συνεντεύξεις και δεν προχωρούσε ποτέ σε δηλώσεις. Ο κ. Χουλιαράκης έμενε αθέατος επί μήνες, σε πλήρη αντιδιαστολή με τον επί μήνες προϊστάμενό του, Γιάνη Βαρουφάκη. H πρώτη και μοναδική, έως σήμερα, φωτογραφία του που υπήρχε ήταν από την επίσκεψή του στην Καγκελαρία, όταν, πριν από μερικούς μήνες, είχε συνοδεύσει τον Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο για να συναντήσει την ¶νγκελα Μέρκελ.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι κατά τη διάρκεια της παράδοσης-παραλαβής στο ΥΠΟΙΚ, ακόμη και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, πριν του δώσει το λόγο, είπε: «Και όμως, ο Γιώργος Χουλιαράκης είναι υπαρκτό πρόσωπο», σχολιάζοντας και αυτός το χαμηλό πρόφίλ που είχε επιλέξει να κρατά ο νέος, πλέον, ΥΠΟΙΚ.

Ψηλός, αδύνατος, με σχεδόν εφηβικό πρόσωπο, ο Γιώργος Χουλιαράκης είναι για όσους τον γνωρίζουν ένας άνθρωπος με έμφυτη συστολή, απροσποίητη ευγένεια, επιστημονική κατάρτιση, συγκρότηση και στοχοπροσήλωση .

Ήταν ο άνθρωπος που συμμετείχε από την ελληνική πλευρά στο Brussels Group ως Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών και αργότερα επικεφαλής της διαπραγμάτευσης. ¶νθρωπος του Γιάννη Δραγασάκη, αφού εκείνος ήταν που τον έπεισε να εγκαταλείψει το Μάντσεστερ και την ήσυχη ζωή του καθηγητή, για να ενταχθεί στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα.

Aξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι ο κ. Χουλιαράκης εκείνη τη δραματική νύχτα που η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, αιφνιδιάζοντας τους πάντες, διαπραγματευόταν στις Βρυξέλλες και πληροφορήθηκε τις εξελίξεις από το Twitter! Σύμφωνα με τα όσα έγραφαν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία εκείνες τις ημέρες, ο κ. Τσίπρας με το δημοψήφισμα είχε αιφνιδιάσει και την ίδια την ελληνική διαπραγματευτική του ομάδα, τον κ. Χουλιαράκη δηλαδή. Λίγο πριν από τα μέσανυχτα εκείνης της δραματικής μέρας, οι Έλληνες και οι εκπρόσωποι της ΕΕ και του ΔΝΤ ήταν κλεισμένοι στο κτίριο της Κομισιόν. Έβαζαν τις τελευταίες πινελιές στη συμφωνία με τους δανειστές, όταν ο Γιώργος Χουλιαράκης πληροφορήθηκε μέσω Twitter για την απόφαση του πρωθυπουργού για το δημοψήφισμα, συνειδητοποιώντας στην πραγματικότητα ότι ήταν μάταιες οι προσπάθειες που κατέβαλε η διαπραγματευτική ομάδα. Μετά από λίγο, η ελληνική αντιπροσωπεία αποχώρησε από την αίθουσα, με τις ενέργειες για την επίτευξη συμβιβασμού να έχουν καταστραφεί.

Το βιογραφικό του

Ο κ. Χουλιαράκης είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταπτυχιακού στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και διδακτορικού στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Warwick.

Πριν από τον διορισμό του στο Μάντσεστερ ως Λέκτορας Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ολοκλήρωσης, δίδαξε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Essex και ήταν επιστημονικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο για την Απασχόληση του Πανεπιστημίου του Warwick.

Είναι επισκέπτης καθηγητής στην Τράπεζα της Ελλάδος. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν Μακροοικονομία, Οικονομική Ιστορία, Οικονομικά της Απασχόλησης και Οικονομικά των Νομισματικών Ενώσεων.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

New York Times: Οι ΗΠΑ δεν έδωσαν όλες τις πληροφορίες στη Ρωσία για το τρομοκρατικό χτύπημα

Χτες

«Οι εχθρικές σχέσεις μεταξύ των χωρών δεν επέτρεψαν στις ΗΠΑ να διαβιβάσουν πληροφορίες για το σχέδιο των τρομοκρατών»

Στρωμένος με ναρκωτικά ο δρόμος του πρόσφυγα προς την Ευρώπη: Ο επικίνδυνος «σταθμός» Ελλάδα

Χτες

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ζητάνε οι μετανάστες και τους προσφέρουν οι γιατροί λόγω έλλειψης χρόνου, δίχως εξέταση

Στο νοσοκομείο μετά από έμφραγμα ο τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας

Χτες

Βρίσκεται στην εντατική σε σοβαρή κατάσταση

Κυψέλη: 145 προσαγωγές και 30 συλλήψεις αλλοδαπών σε ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Χτες

«Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση» δηλώνει η Ελληνική Αστυνομία

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Χτες

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Χτες

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα ύστερα από επiθεση σκύλων σε χώρο πάρκινγκ

Χτες

Η ανακοίνωση του δήμου για την επθεση - Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για αδέσποτα

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Χτες

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Χτες

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.