E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η πιο σeξι χάκερ του κόσμου σπάει δίκτυα εταιρειών με τα προσόντα της

Mε το... στήθος και τα παπούτσια της

Η πιο σeξι χάκερ του κόσμου σπάει δίκτυα εταιρειών με τα προσόντα της

Εξαίρεση στον κανόνα της εμφάνισης των χάκερ, η οποία κατά καιρούς έχει παρουσιαστεί από τις ταινίες και τις τηλεοπτικές σείρες ως όχι και η πιο ελκυστική –μιας και συνήθως πρόκειται για κλειστούς τύπους με μεγάλα γυαλιά, που περνούν ως επί το πλείστον τη ζωή τους μπροστά από έναν υπολογιστή– αποτελεί η SexyCyborg.

Πρόκειται για μια κοπέλα με πολλές γνώσεις γύρω από το λειτουργικό σύστημα των υπολογιστών, η οποία μάλιστα εργάζεται και στον τομέα του web development και γνωρίζει πως πολλά εργαλεία του χάκινγκ αποτελούν απλά εργαλεία ελέγχου, που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάθε επαγγελματίας στον χώρο του προγραμματισμού που κατέχει το αντικείμενο.

Τις παραπάνω πληροφορίες ανέφερε η ίδια μέσα από τον λογαριασμό της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Imgur, ενώ το όνομά της είναι εμπνευσμένο από τη σειρά «Mr. Robot», της οποίας ο πρωταγωνιστής απέχει πολύ από την έννοια του εμφανίσιμου.

Όπως λέει η ίδια, πέρασε έναν μήνα διαβάζοντας και παρακολουθώντας βίντεο για να ενημερωθεί σχετικά με τα συστήματα ασφαλείας, ενώ σαν πλάκα ξεκίνησε και ένα δικό της πρότζεκτ, με θέμα τη διείσδυση/παραβίαση εταιρικών εγκαταστάσεων.

Η εξήγηση που δίνει σε όλα τα παραπάνω είναι πως σε περίπτωση που κάποιος της ζητούσε να χακάρει το σύστημα μιας εταιρείας, θα ήταν πολύ εύκολο να έχει πρόσβαση στα γραφεία λόγω της εξωτερικής της εμφάνισης, όμως αν ήθελε να κρύψει κάποια συσκευή κλπ, δεν θα της ήταν εύκολο, δεδομένων και των ρούχων που φορά συνήθως.

Έτσι έπρεπε να μάθει όλα όσα χρειάζονται για να είναι σε ετοιμότητα. Έτσι λοιπόν, η νεαρή, που κατάγεται από την Κίνα, κατασκεύασε τα παπούτσια Wu Ying, τα οποία της επιτρέπουν να συγκεντρώνει την προσοχή στο πάνω μέρος του κορμιού της, κάνοντας τα θύματα να αγνοούν τον πραγματικό κίνδυνο, που κρύβεται στα πόδια της.

Καθένα από τα παπούτσια διαθέτει ένα συρτάρι, που μπορεί να ανοίξει χωρίς να πρέπει η κοπέλα να το βγάλει από το πόδι της, ενώ είναι ειδικά διαμορφωμένο για να αποθηκεύσει κατάλληλα οποιοδήποτε σχετικό φορτίο.

Στα πλαίσια της δοκιμής των παπουτσιών της, η νεαρή επέλεξε ως φορτίο ένα ασύρματο router με OpenWRT και ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία, που μπορεί είτε να λειτουργεί μέσα στο παπούτσι, είτε να βγει και να συνδεθεί σε κάποιο δίκτυο αμέσως μόλις η κοπέλα μπει στην εγκατάσταση και αποκτήσει πρόσβαση στο LAN. Στο άλλο παπούτσι, υπάρχει ένα USB keystroke recorder, που συνδέεται στον υπολογιστή και αποθηκεύει στη μνήμη του οτιδήποτε πληκτρολογεί κάποιος.

Τέλος, το πακέτο περιλαμβάνει και ένα ακόμα καλώδιο ethernet, καθώς και ορισμένα εργαλεία για άνοιγμα κλειδαριών. Η SexyCyborg κατασκεύασε τα παραπάνω παπούτσια μέσω 3D εκτύπωσης, αφού έφτιαξε το μοντέλο σε TinkerCAD. Πάντως, αξίζει να αναφερθεί πως η ίδια έχει γίνει δημοφιλής στο διαδίκτυο, λόγω του ότι παρουσιάζει τα τεχνολογικά της επιτεύγματά της φορώντας προκλητικά ρούχα.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι η πιο ρατσιστική

Σήμερα

Σε μία έρευνα μεταξύ 12 ευρωπαϊκών κρατών

Kανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ήταν δολοφόνοι

Σήμερα

Ο Φρεντ και η Ρόζμαρι Γουέστ είχαν μόνο ένα κοινό σημείο, το φονικό ένστικτο.

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο ήρωας του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλος Μελάς

Σήμερα

Θυσιάστηκε για την ελευθερία της Μακεδονίας

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Χτες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Χτες

Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Προχτές

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

Βρήκε κάτω από το σπίτι της ομαδικό τάφο 6.000 ατόμων

Προχτές

Δείτε μια απίστευτη ιστορία

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Προχτές

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.