E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Θέλω μόνο να θάψω τα παιδιά μου και να κάτσω δίπλα τους μέχρι να πεθάνω»

Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις από την τραγωδία στην Αλικαρνασσό

«Θέλω μόνο να θάψω τα παιδιά μου και να κάτσω δίπλα τους μέχρι να πεθάνω»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Βανκούβερ, που ήταν ο τελικός προορισμός των δύο μικρών αγοριών που χάθηκαν τόσο πρόωρα και άδικα στα νερά της Μεσογείου, επιχειρώντας να περάσουν από την Τουρκία στην Κω, η θεία τους, Tima Kurdi, έδωσε συνέντευξη Τύπου, παρουσιάζοντας την ιστορία της οικογένειας του αδελφού της, οδηγώντας στην τραγωδία που στέρησε τη ζωή από τα δύο αγοράκια και τη μητέρα τους και καταδίκασε σε εφ' όρου ζωής οδύνη τον πατέρα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Tima Kurdi cries while speaking to the media outside her home in Coquitlam, B.C.

Η αδελφή του τραγικού πατέρα, Abdullah Kurdi, ζει κι εργάζεται στον Καναδά και εκεί είχε στόχο να φτάσει η αδικοχαμένη οικογένεια.

Όπως εξήγησε, ο αδελφός της, η γυναίκα του και τα δυο παιδιά τους κατέληξαν στη λύση των λαθροδιακινητών, μόνο αφότου η προσπάθειά τους να φτάσουν στον Καναδά απορρίφθηκε από τις Αρχές της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Tima Kurdi cries while speaking to the news media outside her home in Coquitlam, B.C.

Αποκάλυψε, επίσης, πως η 27χρονη μητέρα δεν ήταν υπέρ αυτής της λύσης, καθώς δεν ήξερε κολύμπι.

«Δεν ξέρω κολύμπι, φοβάμαι το νερό. Αν κάτι γίνει; Δεν θέλω να πάω», της είχε πει στο τηλέφωνο μια εβδομάδα πριν ξεκινήσουν το μοιραίο ταξίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

kurdi13

«Φαντάζομαι πως τελικά το αποφάσισαν όλοι μαζί», πρόσθεσε η Tima. παρακαλώντας τον αδελφό της να μην επιστρέψει στο εμπόλεμο Κομπάνι της Συρίας για να θάψει τη γυναίκα και τα παιδιά του.

Aylan Kurdi and his brother Galip pose in an undated photo provided by the Kurdi family

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Φοβάμαι πραγματικά πάρα πολύ, ανησυχώ γι' αυτόν, του είπα να μην γυρίσει στο Κομπάνι», είπε, «αλλά εκείνος αρνήθηκε. Ανησυχώ πολύ για την ασφάλειά του, ειδικά μετά από ό,τι έγινε. Θέλω να είναι πια ασφαλής».

Tima Kurdi cries while speaking to the media outside her home in Coquitlam, B.C.

Η Kurdi περιέγραψε και τον σπαρακτικό διάλογο με τον αδελφό της χθες το πρωί. «Μου είπε: "Η Τουρκία δεν είναι η χώρα μας. Γεννήθηκαν στο Κομπάνι και εκεί θέλω να πάω"». Θέλει να μείνει δίπλα στους τάφους τους, να τους δώσει τροφή και νερό. Θέλει να δώσει στον Ghalib μια μπανάνα, το αγαπημένο του φαγητό. Μου είπε: "Για ποιον θα την αγοράσω τώρα; Αλλά και πάλι θα προσπαθήσω να την αγοράσω"».

Μιλώντας νωρίτερα στο CNN, ο Abdullah είχε πει: «Δεν θέλω τίποτα άλλο από αυτόν τον κόσμο. Θέλω μόνο να θάψω τα παιδιά μου και να κάτσω δίπλα τους μέχρι να πεθάνω».

Abdullah Kurdi, father of three-year-old Aylan Kurdi, waits in front of a morgue in Mugla, Turkey

Όπως είπε η γυναίκα, ο αδελφός της είναι ικανοποιημένος που οι τραγικές φωτογραφίες του νεκρού γιου του ευαισθητοποιούν περισσότερους ανθρώπους για την κατάσταση των εκατομμυρίων προσφύγων που εγκαταλείπουν τη Συρία.

«Θλίβομαι που χρειάστηκε αυτή η τραγωδία για να κάνει τον κόσμο να συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει», είπε η Tima. «Ο Abdullah μου είπε: "Έπρεπε να είναι τα παιδιά και η γυναίκα μου που θα αφυπνίσουν τον κόσμο. Αν ήταν γραμμένο να γίνει έτσι, έτσι έπρεπε να γίνει"».

Abdullah Kurdi, father of three-year old Aylan Kurdi, is comforted by an unidentified man as he leaves a morgue in Mugla

Η γυναίκα εξήγησε επίσης, πως εκείνη είχε στείλει στον αδελφό της τα χρήματα για να ξεκινήσει με την οικογένειά του το ταξίδι προς τον Καναδά. «Του είπα "Συγγνώμη, δεν έπρεπε να σου τα είχα στείλει ποτέ". Μου απάντησε να μην κατηγορώ τον εαυτό μου, "Το έκανες επειδή μας είπες πως ο Καναδάς δεν θα μας δεχόταν αλλιώς, θα ήταν πολύ δύσκολο"».

Οι καναδικές αρχές μετανάστευσης είχαν απορρίψει την αίτηση της οικογένειας Kurdi, επειδή δεν είχαν βίζα για να βγουν από την Τουρκία.

A close up shows Aylan Kurdi in an undated Kurdi family photograph placed outside the home of their aunt Tima Kurdi in Coquitlam, British Columbia

Η Tima είπε επίσης, πως η κυβέρνηση αντιδρούσε επειδή δεν είχαν το διεθνώς αναγνωρισμένο καθεστώς πρόσφυγα.

Ο υπουργός Μετανάστευσης του Καναδά, Chris Alexander, ανέστειλε χθες την προεκλογική του καμπάνια, για να ταξιδέψει στην Οτάβα και να διαπιστώσει γιατί η καναδική κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα της οικογένειας.

kurdi14

Aylan Kurdi is seen in an undated photo provided by the Kurdi family

Σπαρακτική είναι και η αφήγηση της Tima σχετικά με όσα της είπε ο αδελφός της για το ταξίδι. «Μου είπε πως το νερό ήταν τόσο ήρεμο και πεντακάθαρο, και έτσι ήξερε πως ήταν ασφαλές να περάσουν απέναντι. Ο Aylan ήταν πολύ χαρούμενος, ανυπομονούσε για το ταξίδι και του είπε: "Θα είναι διασκεδαστικό". Ο Aylan ρώτησε: "Πού πάμε;", και του είπε: "Στην Ευρώπη"».

A close up shows Aylan Kurdi and his brother Galip in an undated Kurdi family photograph placed outside the home of their aunt Tima Kurdi in Coquitlam, British Columbia

«Μου περιέγραψε πως είκοσι λεπτά μετά, ένα μεγάλο κύμα μπήκε μέσα στη βάρκα. Εκείνος θύμωσε με τους διακινητές, αλλά εκείνοι του είπαν: "Μη σε νοιάζει, το έχουμε κάνει αυτό πολλές φορές και είναι πολύ ασφαλές". Όταν ένα μεγαλύτερο κύμα αναποδογύρισε τη βάρκα, ο Abdullah άρπαξε τα παιδιά του και προσπάθησε με όλη τη δύναμή του να τα κρατήσει έξω από το νερό. Τους φώναζε: "Αναπνεύστε, αναπνεύστε! Δεν θέλω να πεθάνετε!"».

«Στο αριστερό του χέρι είχε τον Ghalib και όταν είδε πως ήταν νεκρός, μου είπε: "Έπρεπε να τον αφήσω". Τότε κοίταξε τον Aylan και είδε τα μάτια του ματωμένα. Του τα έκλεισε και του είπε "Ξεκουράσου, γιε μου"».

Abdullah Kurdi, father of three-year-old Aylan Kurdi, cries as he leaves a morgue in Mugla

«Είδε τη γυναίκα του να επιπλέει στο νερό και δεν μπορούσε να την αναγνωρίσει. Αργότερα, μου είπε: "Τώρα όλος ο κόσμος παρακολουθεί την ιστορία μου. Πού ήταν όλος ο κόσμος όταν τα παιδιά μου πεινούσαν; Όταν δεν είχα δουλειά;"».

Συνολικά 12 άνθρωποι πνίγηκαν όταν βυθίστηκαν οι δύο βάρκες στη θάλασσα, που ξέβρασε τα σώματα των παιδιών στην τουρκική ακτή.

Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε πως από τους 12 οι 8 ήταν παιδιά, ενώ τέσσερις συνελήφθησαν την Πέμπτη, θεωρούμενοι ως μεσάζοντες στην παράνομη διακίνηση ανθρώπων.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θωρακίζουν τα σπίτια τους

Σήμερα

Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα

Αύριο στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα ‑ Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

Σήμερα

Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει αύριο Σάββατο 20 Απριλίου στην Αθήνα - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Μπάιντεν: «Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου στον Β` Παγκόσμιο!»

Σήμερα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να προβληματίζει με την συμπεριφορά του

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

Σήμερα

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον άντρα που απειλούσε να ανατιναχθεί σήμερα έξω από το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι

Τέμπη: «Βρέθηκαν οστά στα χώματα από το μπάζωμα», καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς

Σήμερα

Ο πατέρας των διδύμων Χρύσας και Θώμης Πλακιά που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύxημα, εξηγεί πως αναμένεται η ταυτοποίηση του DNA

Γαλλία: Ανδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Σήμερα

Η γαλλική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή - Ο άνδρας φέρεται να κρατάει χειροβομβίδες

Πρόστιμα σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ σε 11 μεγάλες επιχειρήσεις για παραπλανητικές εκπτώσεις

Σήμερα

Σκρέκας: Αποδεικνύεται στην πράξη ότι οι έλεγχοι που διεξάγονται είναι καθολικοί, εντατικοί και αποτελεσματικοί

Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Πρώτη αντίδραση της Κίνας

Σήμερα

Οι αντιδράσεις για τις εξελίξεις στο μέτωπο Ισραήλ - Ιράν

Αποθέωση για τον «σούπερ ήρωα» Τζολάκη και την ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού

Σήμερα

Ο νεαρός τερματοφύλακας έπιασε 3 από τα 5 πέναλτι της Φενέρμπαχτσε

par: 34
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.