E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τραγωδία στο Δαφνί: Τουλάχιστον 3 νεκροί από φωτιά στο ψυχιατρείο

Αντικρουόμενες οι πληροφορίες για το πώς ξεκίνησε η φωτιά

Τραγωδία στο Δαφνί: Τουλάχιστον 3 νεκροί από φωτιά στο ψυχιατρείο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαστάσεις τραγωδίας πήρε η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί, καθώς υπάρχουν τρεις νεκροί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική υπάρχουν τρεις νεκροί, ενώ γίνονται έρευνες και για ένα ακόμη άτομο το οποίο αγνοείτο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για τρόφιμους της κλινικής, οι οποίοι βρέθηκαν απανθρακωμένοι από τους άνδρες της Πυροσβεστικής.

Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι ασθενείς ήταν δεμένοι στα κρεβάτια τους και έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των αναθυμιάσεων, ενώ φαίνεται πως υπάρχουν και δύο τραυματίες.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι την φωτιά την έβαλε ένας τρόφιμος του νοσοκομείου, ο οποίος έπασχε από σχιζοφρένεια και είχε διαπράξει έγκλημα στο παρελθόν. Πιο συγκεκριμένα, η φωτιά ξεκίνησε από στρώμα και έπειτα επεκτάθηκε στην οροφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αμέσως μετά την εκδήλωσης της φωτιάς, ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική, η οποία και επιχειρεί στο σημείο με 11 οχήματα και 33 άνδρες.

Στο νοσοκομείο κατευθύνεται και ο υπουργός Υγείας Θάνος Δημόπουλος.

Λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο και για τέταρτο νεκρό. Ο ασθενής του Ιδρύματος, ο οποίος είχε αναπνευστικά προβλήματα και μετά την πυρκαγιά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν», δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, ενώ σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Θριάσιο ένα άλλος ασθενής, ο οποίο έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα.

Καταγγελία προέδρου εργαζομένων στο Ιδρυμα: Ειχαν σταλεί αναφορές για την επικινδυνότητα του ασθενή

Τριάντα αναφορές είχαν συντάξει και αποστείλει προς το υπουργείο Υγείας, τις εισαγγελικές αρχές και τη διοίκηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «Δαφνί» οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος επισημαίνοντας τον «εξαιρετικά επικίνδυνο και επιθετικό χαρακτήρα» του ασθενή, ο οποίος φέρεται να ευθύνεται για την φωτιά που εκδηλώθηκε στο Ιδρυμα. Αυτό αποκαλύπτει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των εργαζομένων Νίκος Παναγούλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο συγκεκριμένος ασθενής νοσηλευόταν σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο, ώστε να προστατεύονται τόσο οι άλλοι ασθενείς, όσο και ο ίδιος για να μην αυτό-τραυματισθεί. Η νοσηλεία του γινόταν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και όπως λέει ο κ. Παναγούλης, οι εργαζόμενοι επανειλημμένα είχαν ζητήσει να μεταφερθεί σε ειδικό χώρο φύλαξης, πρωτίστως για τη δική του προστασία.

Ο συγκεκριμένο ασθενής τον Μάιο του 2015 είχε επιτεθεί σε άλλον ασθενή τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Μάλιστα τότε ο κ. Παναγούλης είχε εκφράσει την ανησυχία του προειδοποιώντας ότι «περιμένουμε το επόμενο θύμα και το μόνο που δεν ξέρουμε είναι αν θα είναι ασθενής ή εργαζόμενος».

Ο συγκεκριμένος ασθενής πάσχει από σχιζοφρένεια και κρατείται στο «Δαφνί» σύμφωνα με το άρθρο 69 του Ποινικού Κώδικα περί ακαταλόγιστου. Το άρθρο ορίζει ότι αν κάποιος, λόγω νοσηρής διατάραξης των πνευματικών λειτουργιών του, απαλλάχθηκε από την ποινή ή τη δίωξη για κακούργημα ή πλημμέλημα, για το οποίο ο νόμος απειλεί ποινή ανώτερη από έξι μήνες, το δικαστήριο διατάσσει τη φύλαξή του σε δημόσιο θεραπευτικό κατάστημα, εφόσον κρίνει ότι είναι επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια.

«Περιμέναμε ότι κάτι θα γινόταν» επαναλαμβάνει σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παναγούλης, επισημαίνοντας ότι «κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να δοθεί λύση στο θέμα», με αποτέλεσμα να τεθούν σε κίνδυνο οι ζωές ασθενών και εργαζομένων.

«Η υπο-χρηματοδότηση και υπο-στελέχωση, οδηγούν το Ψυχιατρείο σε κατάρρευση και από την άλλη παρατηρείται αύξηση των περιστατικών που χρειάζονται βοήθεια» καταλήγει ο κ. Παναγούλης.

Κατεπείγουσα ΕΔΕ για την τραγωδία

Κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου των τριών ασθενών στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο «Δαφνί», από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα, διέταξε ο υπουργός Υγείας Θάνος Δημόπουλος.

Ταυτόχρονα, συγκρότησε Επιτροπή υπό το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου με στόχο την άμεση βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των ασθενών στα ψυχιατρικά νοσοκομεία.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο ασθενής που φέρεται ότι έβαλε τη φωτιά δεν συνδέεται με το περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού τροφίμου πριν από τρεις μήνες. Πρόκειται ωστόσο για βαρύ περιστατικό με «εξαιρετικά επικίνδυνη και επιθετική συμπεριφορά», σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείο.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα σε κτίριο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) συνέπεια της οποίας ήταν τρεις ασθενείς να χάσουν τη ζωή τους. ¶μεσα ειδοποιήθηκε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και ο υπουργός Υγείας, ο οποίος αφού ενημερώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έδωσε οδηγίες για το συντονισμό της επιχείρησης μεταφοράς, εξέτασης και διακομιδής των ασθενών του συγκεκριμένου κτιρίου.

Στη συνέχεια ο υπουργός μετέβη επιτόπου, επικεφαλής υπηρεσιακών στελεχών, προκειμένου να επιβλέψει την όλη επιχείρηση.

Οι ασθενείς που βρίσκονταν στο κτήριο στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά μετακινήθηκαν με ασφάλεια και νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική του ΨΝΑ εκτός από δύο νοσηλευόμενους που διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο «Αττικό» και ένας στο Νοσοκομείο «Σωτηρία».

Οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: 3 χάρτες με τις περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Πριν 9 ώρες

Εν αναμονή της κακοκαιρίας που θα έρθει στην Ελλάδα τις επόμενες ώρες, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί

Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Βουτιά στις ασιατικές αγορές ‑ Ανοδικά το πετρέλαιο

Πριν 9 ώρες

Νευρικότητα και στο οικονομικό πεδίο μετά την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πριν 9 ώρες

Θρίλερ στη Μέση Ανατολή

Ανω κάτω η Μπριζ λίγες ώρες πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ

Χτες

Ο Σκοβ-Όλσεν έφυγε από την Ελλάδα και πήγε στη Δανία!

Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους

Χτες

Χρειάστηκαν 14 δευτερόλεπτα από την άφιξη του δράστη μέχρι την επίθεση

Τουρκία: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ κοντά στην Αγκυρα

Χτες

Η σεισμική δόνηση ταρακούνησε περισσότερο τις πόλεις Τοκάτ και Σεβάστεια, οι οποίες βρίσκονται στην κεντρική Τουρκία

Το βίντεο – ντοκουμέντο που έφερε την ανατροπή στην υπόθεση του θανάτου του Γερμανού στην Κρήτη

Χτες

Ο Γερμανός είχε στην κατοχή του 100.000 ευρώ από σπίτι που είχε πουλήσει στη Γερμανία

Καιρός: SOS για Θεσσαλία από Τσατραφύλλια ‑ Σε λιγότερο από 20 ώρες θα πέσει το νερό που πέφτει σε τρεις μήνες

Χτες

Θα πέσει μεγάλη ποσότητα νερού - Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι έως το Σάββατο

Πότε κάνουν «πρεμιέρα» τα εορταστικά «καλάθια» του Πάσχα

Χτες

Πόσο θα διαρκέσουν και τι περιλαμβάνουν

Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών

Χτες

Θεσσαλονίκη: Κατέληξαν στο δικαστήριο έπειτα από εκατέρωθεν καταγγελίες

Ο αντικαταστάτης του Δημήτρη Παπανώτα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Χτες

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα

par: 24
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.