E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα χτυπήσει όλη τη χώρα

Από το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται επιδείνωση του καιρού

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα χτυπήσει όλη τη χώρα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/11/2015 | 10:25

Ισχυρά φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνισή τους από το απόγευμα, ενώ αύριο, Παρασκευή, θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί ο καιρός να παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση από το πρωί της Πέμπτης έως και το μεσημέρι, ωστόσο από τις πρώτες απογευματινές ώρες και από τα δυτικά θα επιδεινωθεί εκ νέου, με ισχυρά φαινόμενα, ενώ αύριο, Παρασκευή, θα επικρατήσει έντονη κακοκαιρία σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα.

Συγκεκριμένα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Ένταση των φαινομένων από το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο, με μικρή εξασθένηση, και βορειοδυτικοί 5 με 7 στο Ιόνιο, που βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους, με τάση ενίσχυσης από το βράδυ.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές από το απόγευμα, οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται, ότι προβλήματα προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Αττική. Η πυροσβεστική δέχτηκε 100 κλήσεις για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων και 25 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Στην Πρέβεζα πλημμύρισαν ισόγεια καταστημάτων και σπιτιών, με τη στάθμη του νερού να ξεπερνά τους 20 πόντους, ενώ δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Σοβαρές ήταν οι ζημιές που προκάλεσε ανεμοστρόβιλος σε σπίτια και επαρχιακούς δρόμους στην περιοχή Πετριτή-Κουσπάδες στα νότια της Κέρκυρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί έως την Παρασκευή στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και το Σάββατο στα ανατολικά και νότια.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες από το απόγευμα θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά θα είναι ισχυρές, ενώ βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Εξασθένηση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία στο Ιόνιο 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, οι οποίες από το απόγευμα και από τα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 5 με 6 και από το μεσημέρι βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 5 με 6 και τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία από το απόγευμα νότιοι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θωρακίζουν τα σπίτια τους

Χτες

Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα

Αύριο στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα ‑ Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

Χτες

Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει αύριο Σάββατο 20 Απριλίου στην Αθήνα - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Μπάιντεν: «Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου στον Β` Παγκόσμιο!»

Χτες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να προβληματίζει με την συμπεριφορά του

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

Χτες

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον άντρα που απειλούσε να ανατιναχθεί σήμερα έξω από το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι

Τέμπη: «Βρέθηκαν οστά στα χώματα από το μπάζωμα», καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς

Χτες

Ο πατέρας των διδύμων Χρύσας και Θώμης Πλακιά που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύxημα, εξηγεί πως αναμένεται η ταυτοποίηση του DNA

Γαλλία: Ανδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Χτες

Η γαλλική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή - Ο άνδρας φέρεται να κρατάει χειροβομβίδες

Πρόστιμα σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ σε 11 μεγάλες επιχειρήσεις για παραπλανητικές εκπτώσεις

Χτες

Σκρέκας: Αποδεικνύεται στην πράξη ότι οι έλεγχοι που διεξάγονται είναι καθολικοί, εντατικοί και αποτελεσματικοί

Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Πρώτη αντίδραση της Κίνας

Χτες

Οι αντιδράσεις για τις εξελίξεις στο μέτωπο Ισραήλ - Ιράν

Αποθέωση για τον «σούπερ ήρωα» Τζολάκη και την ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού

Χτες

Ο νεαρός τερματοφύλακας έπιασε 3 από τα 5 πέναλτι της Φενέρμπαχτσε

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.