E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

22o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Νύχτες Πρεμιέρας»

Δείτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης

22o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Νύχτες Πρεμιέρας»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΑΘΗΝΑ - Σινεμά
Ημερομηνίες: από 21/9/2016 έως 2/10/2016
ΣΕΠΤ 2016
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
ΟΚΤ 2016
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31


πληροφορίες

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου – Νύχτες Πρεμιέρας επιστρέφει για συνεχή 22η χρονιά στην Αθήνα, με νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή, τον Λουκά Κατσίκα. Από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, το κέντρο της Αθήνας μεταμορφώνεται σε μία μεγάλη δεκαήμερη γιορτή αφιερωμένη στην τέχνη του κινηματογράφου, φιλοξενώντας τις πιο συζητημένες πρεμιέρες της χρονιάς, αφιερώματα, πολυαναμενόμενα μουσικά φιλμ, την καλύτερη σοδειά των ετήσιων ντοκιμαντέρ, αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, πάρτι, ειδικές προβολές και πολλές άλλες εκπλήξεις.



Τα βραβεία του φεστιβάλ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διεθνές Διαγωνιστικό – Χρυσή Αθηνά
Η κριτική επιτροπή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας αποτελείται από Διεθνή Επιτροπή καλλιτεχνών και επαγγελματιών που σχετίζονται με τον χώρο του κινηματογράφου. Η Χρυσή Αθηνά απονέμεται στον σκηνοθέτη της πιο τεχνικά και αισθητικά άρτιας ταινίας του διαγωνιστικού τμήματος και συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ.

Βραβείο Σκηνοθεσίας της Πόλης των Αθηνών
Απονέμεται από την προαναφερθείσα επιτροπή στην ταινία με την πιο ολοκληρωμένη σκηνοθετική άποψη και πρόκειται για αναμνηστική πλακέτα.

Βραβείο Σεναρίου
Απονέμεται στην ταινία που, σύμφωνα με τη γνώμη της προαναφερθείσας επιτροπής, διαθέτει το αρτιότερο σενάριο.

Μουσική & Φιλμ Διαγωνιστικό – Χρυσή Αθηνά
Η ταινία επιλέγεται από πενταμελή διεθνή επιτροπή, που αποτελείται από καλλιτέχνες και επαγγελματίες που σχετίζονται με τον χώρο της μουσικής και του κινηματογράφου.

Βραβείο Κοινού
Η ταινία επιλέγεται με βάση τις καθημερινές ψηφοφορίες του κοινού. Πρόκειται για τιμητική πλακέτα.

Ελληνικές Μικρές Ιστορίες – Διαγωνιστικό
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας στηρίζει τις προσπάθειες των νέων κινηματογραφιστών προσθέτοντας ένα εντελώς νέο τμήμα, το επίσημο διαγωνιστικό τμήμα ελληνικών ταινιών μικρού μήκους, από την πρόσφατη ελληνική παραγωγή. Ειδική κριτική επιτροπή θα απονείμει τα βραβεία: Καλύτερης Ταινίας (συνοδευόμενο από χρηματικό έπαθλο 1.500 ευρώ), Β’ Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Σεναρίου, Καλύτερης Διεύθυνσης Φωτογραφίας, Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας και Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας

Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη
Απονέμεται στον καλύτερο Έλληνα σκηνοθέτη, του οποίου η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους είχε τουλάχιστον μία δημόσια προβολή με εισιτήριο σε κινηματογραφική αίθουσα ή κινηματογραφικό φεστιβάλ σε οποιοδήποτε σημείο της ελληνικής επικράτειας στους μήνες που μεσολάβησαν από το προηγούμενο φεστιβάλ.

Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Ηθοποιού (ένα σε πρωτοεμφανιζόμενο άνδρα και ένα σε πρωτοεμφανιζόμενη γυναίκα ηθοποιό)
Απονέμονται στους ηθοποιούς που ξεχώρισαν για τις ερμηνείες τους, συμμετέχοντας για πρώτη φορά σε οποιαδήποτε ελληνική ταινία μεγάλου μήκους που προβλήθηκε με εισιτήριο στο ίδιο διάστημα. Μια πολυμελής ανεξάρτητη κριτική επιτροπή από άτομα κύρους όλων των ειδικοτήτων του κινηματογράφου συστήνεται με σκοπό να επιλέξει και να απονείμει αυτά τα βραβεία.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.