E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Το Caravan Project αποχαιρετά το Μεταξουργείο

Βραδιά λήξης το Σάββατο 5 Νοεμβρίου με προβολές, παρουσιάσεις, δράσεις και μουσική!

Το Caravan Project αποχαιρετά το Μεταξουργείο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνίες: από 14/10/2016 έως 5/11/2016
ΟΚΤ 2016
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ΝΟE 2016
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Ωρα προσέλευσης: 19:00

Πλατεία Αυδή

πληροφορίες

To Caravan Project διανύει την τρίτη και τελευταία εβδομάδα του στο Μεταξουργείο. Οι δύο κυκλικές νομαδικές σκηνές yurt που στήθηκαν στην Πλατεία Αυδή από τις 14 Οκτωβρίου, λειτούργησαν ως χώροι συνεύρεσης, ώσμωσης και δημιουργικής συνεύρεσης μεταξύ κατοίκων, φίλων και επισκεπτών της περιοχής, δημιουργώντας μια νέα δυναμική τάση μέσα στη διαρκώς εξελισσόμενη γειτονιά του Μεταξουργείου.

Μέσα από μια ενεργητική διάδραση με τους κατοίκους της περιοχής, οι συμμετέχοντες στα τρία εργαστήρια του Caravan Project, χαρτογράφησαν αθέατους κόσμους και όψεις του Μεταξουργείου και κατέγραψαν με όχημα το ντοκιμαντέρ, τη φωτογραφία, την προφορική αφήγηση και τον ήχο, ιστορίες από το Μεταξουργείο. Παλιά καφενεία, οίκοι ανοχής, μηχανουργεία και βιοτεχνίες, μικρά μαγαζιά και ψιλικατζίδικα, η κινέζικη αγορά είναι μερικοί από τους τόπους όπου συλλέχθηκαν ιστορίες, με σκοπό να εκπροσωπηθεί η ποικιλόμορφη πολιτισμική ανθρωπογεωγραφία της γειτονιάς.

Το Σάββατο 05 Νοεμβρίου, τελευταία ημέρα λειτουργίας του Caravan Project, στις 18:00, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αποσπάσματα από τα ντοκιμαντέρ, που δημιουργήθηκαν στο Μεταξουργείο και να λάβουν μέρος σε μια ανοιχτή συζήτηση – παρουσίαση, σχετικά με την ταυτότητα και τον χαρακτήρα της περιοχής.

Παράλληλα, στην πολυμεσική έκθεση στο μεγάλο yurt, με θεματικό άξονα το οδοιπορικό του Caravan Project, θα ενσωματωθούν ιστορίες, φωτογραφίες και αρχειακό υλικό από ανθρώπους του Μεταξουργείου, ενώ θα παρουσιαστεί και μια ακουστική σύνθεση – ηχοτοπίο από ηχογραφήσεις, που έγιναν στη γειτονιά του Μεταξουργείου. Η βραδιά λήξης του Caravan Project θα κλείσει με μουσικό live, dj-set και party στα yurt.

Οι δράσεις του Caravan Project υλοποιούνται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ, του Συν Αθηνά του Δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Λίγα Λόγια για το Caravan Project

Το οδοιπορικό του Caravan Project ξεκίνησε το 2011 με σκοπό να φέρει στο προσκήνιο ανθρώπινες ιστορίες που έχουν τη δύναμη να εμπνεύσουν, να συν-κινήσουν και να δημιουργήσουν χώρους αναστοχασμού και μετάπραξης. Με όχημα το ντοκιμαντέρ, τη φωτογραφία και την αφήγηση, το Caravan Project ταξίδεψε από τα Πομακοχώρια μέχρι την Κρήτη, από το Καστελλόριζο μέχρι την οροσειρά του Γράμμου, από τη Μάνη μέχρι το Αγιο Ορος, δημιουργώντας μια μικρή κιβωτό ανθρώπινων ιστοριών, μέσα από την οποία αναδεικνύεται η διαφορετικότητα και ο πλουραλισμός των φωνών.

Στη συνέχεια, με δύο κυκλικές μογγολικές σκηνές (yurt) και ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, το Caravan Project στάθμευσε σε 6 ελληνικές πόλεις, καλώντας τον κόσμο από τις ντόπιες κοινωνίες να συμμετάσχει ενεργά σε μία σειρά από πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις: Μυτιλήνη, Αλεξανδρούπολη, Ρέθυμνο, Νίδα, Θεσσαλονίκη και, τώρα, τελευταίος σταθμός η Αθήνα και το Μεταξουργείο της. Επιθυμία της ομάδας του Caravan Project, ήταν να δημιουργήσει έναν τόπο συνάντησης, απευθύνοντας στις ντόπιες κοινωνίες ένα ανοιχτό κάλεσμα, για να ιχνηλατήσουν από κοινού περάσματα σε περιοχές όπου κατοικούν η μνήμη, η φαντασία, το βίωμα, καταλύοντας την κοινωνική απομόνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάθετε περισσότερα για τη δράση του Caravan Project

www.caravanproject.org

Ακολουθήστε το Caravan Project

facebook.com/caravanproject.org

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

twitter.com/caravanproject

instagram.com/caravanproject

Παρακολουθήστε τα video του

vimeo.com/caravanproject

youtube.com/user/AnotherWorldIsHere

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.