E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

O Πέτρος Σαριδάκης στο AN Groundfloor για μια εμφάνιση

O Πέτρος Σαριδάκης στο AN Groundfloor για μια εμφάνιση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνία: 25/03/2017
ΜΑΡ 2017
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Ωρα προσέλευσης: 22:00

AN Groundfloor - live stage (Σολωμού 13 -1 5 Εξάρχεια)
Είσοδος: 10 € με κρασί ή μπύρα

πληροφορίες

Με το ολοκαίνουριο album «Το Νάμι» στις αποσκευές του ο Πέτρος Σαριδάκης μας καλεί σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα μας ταξιδέψει σε μουσικά μονοπάτια εκεί που η παράδοση της Κρήτης συναντά τα σύγχρονα μουσικά στοιχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μαζί του, μια παρέα από μουσικούς που έχει ήδη κερδίσει το στοίχημα με το κοινό τολμώντας να ξανα-παίζει ξεχασμένες μελωδίες και στίχους του παρελθόντος και εκπλήσσοντάς το όμορφα αφού δε φοβάται να πειραματιστεί δημιουργώντας φρέσκιες μελωδίες μέσα από μια πηγαία βάση.

Με την απήχηση που απέκτησε «Το Νάμι» αμέσως μόλις κυκλοφόρησε αλλά και με την ιδιαίτερη μουσική παρέα που τον συνοδεύει, ο Πέτρος Σαριδάκης συνεχίζει το ταξίδι με τις καλύτερες προσδοκίες να διανύσει πολλά μουσικά χιλιόμετρα και να κερδίσει ένα ακόμη μεγαλύτερο κοινό που αγαπά την καλή μουσική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «Νάμι» κυκλοφόρησε από την PROTASIS Music και είναι το τρίτο κατά σειρά album, εκτός των συμμετοχών σε άλλες δισκογραφικές δουλειές. Το «Νάμι» είναι  ένας διαρκής αγώνας για δικαίωση , για αποδοχή στη κοινωνική ζωή ενός τόπου. Η φήμη η καλή ή κακή εξαρτάται σε ένα μεγάλο μέρος από την ηθική στάση κάθε ανθρώπου. Έτσι και η μουσική δικαίωση έρχεται μέσα σε ένα μουσικό γράφημα που συγκεντρώνει ανησυχίες και το όραμα μιας νέας εποχής. Της ζητούμενης φρεσκάδας χωρίς  γραφικότητες, αλλά μέσα από εμπνευσμένες συνθέσεις του σήμερα και φυσικά του αύριο. Σε μια εποχή της επανάληψης το Νάμι δίνει φτερά στην παγκόσμια γλώσσα της μουσικής  και πρωτοπορεί. Πραγματώνει το κρητικό τραγούδι σε αστικές μελωδίες δημιουργώντας χώρο στον παγκόσμιο χάρτη.
Μεστές μελωδίες, έξυπνες τεχνικές, φυσικοί ήχοι, εναρμονίζονται στις δωρικές φόρμες της Κρήτης. Ξαναέρχονται πνευστά όργανα που ξεχάστηκαν στο χρόνο και δίνουν το έναυσμα της μουσικής γιορτής. Της πολυπόθητης και
αντρειωμένης γιορτής. Του Ριζίτικου, του παλιού ήχου χτυπώντας τα δέρματα των κρουστών σε νέες μουσικές φόρμες και δομές εκπλήσσοντας τον ακροατή. Φέρνοντας τις μαντόλες των αστερουσίων και το μπουλγαρί στην επικαιρότητα όπως του πρέπει.  Η δεξιοτεχνία και απλότητα πλημμυρίζεται συγχρόνως και εξιστορούνται ιστορίες ερωτικής υπερβολής αλλά και αγωνίας των δύσκολων καιρών. Το progressive είναι ανάμεσά μας. Δεν φοβάται το Νάμι να εκφραστεί. Αναμοχλεύει και κερδίζει χρόνια. Σέβεται αλλά δημιουργεί και περπατά  σε παγκόσμια μονοπάτια, και πάντα με την πίστη ότι ο κρητικός ήχος μπορεί να είναι πάντα στην επικαιρότητα, δοκιμάζει με την όμορφη παρέα του Πέτρου Σαριδάκη.


Ο Πέτρος Σαριδάκης είναι ένας σημαντικός νέος καλλιτέχνης από τις αξιοπρόσεκτες μορφές που έχει να αναδείξει η σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή και έρχεται να εξελίξει και να απογειώσει μέσα από ευρηματικές μουσικές αναφορές  το παραδοσιακό κρητικό άκουσμα σε ηχόχρωμα του σήμερα.
Μέσα από τον Πέτρο Σαριδάκη και την δεξιοτεχνία του σε όργανο και φωνή  ταξιδεύει η κρητική μουσική πέρα από τα παραδοσιακά της όρια  και  γίνεται κομμάτι της αστικής μας καθημερινότητας  διεκδικώντας επάξια μια θέση στο καινούργιο και καινοτόμο μουσικό άκουσμα.

Ο Πέτρος  Σαριδάκης κατάγεται  από  το  Ηράκλειο  Κρήτης.  Είναι  απόφοιτος  του University of Hertfordshire με σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων με ειδικότητα  στο marketing και επιπλέον έχει κάνει ανώτερες μουσικές σπουδές στην κλασσική κιθάρα.  Από  πολύ  μικρός  «βαπτίσθηκε»  στη  μουσική  κολυμπήθρα  της  Κρητικής Μουσικής και η επαφή του με την κρητική λύρα είναι σχέση ζωής μέσα από την οποία εκφράζει κάθε του συναίσθημα. Διατελεί από το 1999 δάσκαλος κρητικής λύρας σε πολλά κρητικά σωματεία και συλλόγους του λεκανοπεδίου Αττικής.

Στο χώρο της δισκογραφίας, έκανε το ντεμπούτο του με το 2004 με την πρώτη προσωπική του δουλειά «Του δικτάμου το χρώμα» και ακολούθησε το 2007 «Ένα παλιό μου όνειρο» σε συνεργασία με τον Βαγγέλη Μαρκογιαννάκη και το 2010 το album «Από τη ρίζα στην κορφή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ενορχηστρώσεις του album έγιναν από τον Πέτρο Σαριδάκη και τον Μάριο Ζάρκο. Οι ηχογραφήσεις και το mastering έγιναν από το Μάριο Ζάρκο στο @home studio.  Το Νάμι κυκλοφορεί από την PROTASIS MUSIC.

Πέτρος Σαριδάκης: ερμηνεία, λύρες Κρήτης, μπουλγαρί, μαντούρες
Γιάννης Πλυμάκης: λαούτο
Χρήστος Τζελεπόπουλος: κόντρα-μπάσο
Μυρτώ Αλεβίζου: κρουστά
Special Guest Παναγιώτης Σκουλάς
Χρύσα Ματσαγκάνη: Επικοινωνία
Στέλιος Χουστουλάκης: Φωτογραφίες

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.