E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Vault 88: Answer Code Request

w/ Cirkle & Invisible People

Vault 88: Answer Code Request
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Vault88, έχοντας πλέον στο ενεργητικό του μια σειρά από επιτυχημένα parties και δημοφιλείς guests, συνεχίζει την πορεία του, αυτή τη φορά φιλοξενώντας τον Γερμανό resident του Berghain, Answer Code Request την Παρασκευή 24 Μαρτίου, στα decks του six d.o.g.s.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

O Patrick Gräser, καταγόμενος από μία μικρή πόλη της -τότε- Ανατολικής Γερμανίας ονόματι Fürstenwalde, μετακόμισε στο Βερολίνο το 2001 για να ακολουθήσει μια καριέρα στην ηλεκτρονική μουσική. Η επαφή του με τους επίσης συντοπίτες του Marcel Dettmann και Marcel Fengler, τον βοήθησε καθώς εκείνοι τον παρότρυναν στα πρώτα του βήματα και θεωρούνται οι βασικοί "υπαίτιοι" της εξέλιξης του Patrick από έναν κοινό καλλιτέχνη σε αυτό που εκπροσωπεί με την ανώνυμη μουσική του ταυτότητα, ως Answer Code Request.

Μετά από πολλούς πειραματισμούς που προσανατολίζονταν στη house, κατέληξε πως αυτός ο ήχος δεν το εξέφραζε και οδηγήθηκε στη ανάγκη να εργαστεί πολλές ώρες στο studio ώστε να δημιουργήσει αυτό που ο ίδιος οραματιζόταν, ένα μοναδικό μουσικό ηχόχρωμα. Η αναγνώριση σηματοδοτήθηκε ακριβώς όταν υιοθετήθηκε από τον ίδιο το ψευδώνυμο Answer Code Request, το 2011. Τότε έγινε το release του "Subway Into", ενός EP με πρωτοφανή επιτυχία, το οποίο συμπεριελάμβανε το κομμάτι "Escape Myself", κομμάτι-σταθμό στην μουσική πορεία του Answer Code Request. Η θεμελιώδης πτυχή της επιτυχίας αυτού του EP, έγκειται στην αινιγματική του φύση, καθώς δεν ευθύνεται μόνο η ανωνυμία του καλλιτέχνη πίσω από τα κομμάτια αλλά και το μυστηριώδες ομώνυμο label που ιδρύθηκε ειδικά γι αυτό το EP και αποτελεί sub-label της Marcel Dettmann Records.

Ορμώμενος από την επιτυχία του αυτή, εξερεύνησε περαιτέρω τον ήχο τον οποίο είχε δημιουργήσει ο ίδιος. Οι παραγωγές του διαθέτουν ένα τραχύ-ανάγλυφο pattern και απεικονίζουν το κρύο και σκιώδες μοτίβο του Βερολίνου αλλά συνάμα παρουσιάζονται ευκρινώς οι μουσικές του επιρροές από τη UK garage. H επίδραση που είχε το project Answer Code Request στην καριέρα του Graser, ήταν αξιοσημείωτη. Ακολούθησαν τις επόμενες χρονιές κι άλλα releases στην δισκογραφική του Marcel Dettmann, ενώ η Ostgut Ton το 2014, ανέλαβε να εκδώσει το πρώτο του album, με τίτλο Code, το οποίο αποτέλεσε ίσως το μουσικό highlight στην πορεία του Graser. Τα περισσότερα κομμάτια του album αυτού είχαν ολοκληρωθεί από το 2012, όμως ο Gräser στόχευε στην παρουσίαση ενός δίσκου που εκτός της ηχητικής αρτιότητας, θα εξέφραζε και προσωπικές επιρροές από τη μουσική σκηνή της δεκαετίας του '90.

Εκτός της επιτυχημένης του πορείας ως παραγωγός, ο ίδιος ο Gräser θεωρεί ότι ο αρχικός του στόχος, ήταν να γίνει κ ένας φημισμένος dj. Θεωρεί πως χαίρει δημιουργικότητας ο τομέας του mixing, καθώς όπως αναφέρει σε συνεντεύξεις του, καθιστά τον εκάστοτε καλλιτέχνη ικανό να δημιουργήσει εκ νέου ένα μουσικό μοτίβο. Το μοναδικό σε αυτή τη μουσική προσωπικότητα είναι πως αποτελεί έναν από τους λίγους καλλιτέχνες που μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως οι δυνατότητες του ως παραγωγού ισοσταθμίζονται με αυτές του dj και αυτό συνεπώς τον κατατάσσει σε μια από τις πιο εξέχουσες καλλιτεχνικές φυσιογνωμίες της γενιάς του.

Τη βραδιά πλαισιώνουν ο Cirkle και οι Invisible People.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Πεντάμορφη και το Τέρας ‑ Κλασικό Μπαλέτο

Πριν 2 ώρες

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ - ΘΕΑΤΡΟΝ ΑΙΘ. ΑΝΤΙΓΟΝΗαπό 17/05 έως 19/0515

#JobDay Αφετηρία – Δήμος Παπάγου‑Χολαργού

Χτες

από το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

In‑Edit Countdown

Πριν 3 μέρες

ΣΙΝΕΜΑ ΒΑΚΟΥΡΑαπό 17/04 έως 27/046

The Meet Market #EasterEdition στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 27/04 έως 28/04

#JobDay Δήμων Ωραιοκάστρου ‑ Δέλτα

Πριν 1 εβδομάδα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ17/04

«ΜΠΙΖΖΖ…!» στο Θέατρο Επί Κολωνώ

Πριν 2 εβδομάδες

ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩαπό 10/05 έως 01/069

Hip Hop International Greece 2024

Πριν 4 εβδομάδες

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΡΟ Ι. ΒΕΛΛΙΔΗΣ30/03

EDEN Festival

Πριν 4 εβδομάδες

ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝαπό 30/03 έως 31/0319

par: 3
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.