E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

The Place in the End, έκθεση στο T.A.F. / The Art Foundation

Συμμετέχουν Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες

The Place in the End, έκθεση στο T.A.F. / The Art Foundation
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΑΘΗΝΑ - T.A.F. The Art Foundation
Ημερομηνίες: από 27/4/2017 έως 30/4/2017
ΑΠΡ 2017
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930


Εγκαίνια: Πέμπτη 27 Aπριλίου 2017, 20.30

Δευτέρα – Σάββατο: 12.00-21.00
Κυριακή: 12.00-19.00

Είσοδος ελεύθερη

πληροφορίες

To T.A.F. / The Art Foundation παρουσιάζει την έκθεση “The Place in the End”, η οποία εγκανιάζεται την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως και τις 30 Απριλίου.

Η έκθεση “The Place in the End” είναι αποτέλεσμα του καλλιτεχνικού προγράμματος φιλοξενίας Ερημία_ΑΜΟΡΓΟΣ που διήρκησε ένα μήνα στη Νότια Αμοργό (Κάτω Μεριά). Μέσα από την έκθεση προβάλλονται οι μέθοδοι που επινόησαν και υιοθέτησαν επτά καλλιτέχνες προκειμένου να ανακαλύψουν την κληρονομιά του τόπου και εν τέλει τη σοφία του. Οι καλλιτέχνες ήταν από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο τόπος της Νοτιότερης Αμοργού ήταν βασικός παράγοντας στη δημιουργία του ίδιου του προγράμματος, μιας και αυτό δίνει έμφαση στις έννοιες αφενός της πολιτιστικής κληρονομιάς και της παράδοσης, αφετέρου στο στοιχείο της απομόνωσης του τόπου από τη ραγδαία τουριστική ανάπτυξη και τη φυσική του απομόνωση. Όσοι επισκέπτονται τη Νότια Αμοργό βιώνουν μία ηρεμία, η οποία διέρχεται μέσα από τον ήχο του αέρα που φυσάει στα λαγκάδια, καθώς και μέσα από τους ήχους των ζώων που κινούνται μέσα στους αγρούς, όταν ο ήλιος δύει.

Οι καλλιτέχνες φιλοξενήθηκαν στα δωμάτια της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής και μετέτρεψαν το κτίριο του παλιού σχολείου σε εργαστήριο και γκαλερί. Eπίσης, εργάστηκαν σε διάφορα σημεία στη φύση. Ο χώρος διαμονής και εργασίας, αλλά και το τοπίο της Νότιας Αμοργού αποτέλεσαν έμπνευση για τη δημιουργία νέων πεδίων καλλιτεχνικών πρακτικών και έρευνας. Κατά τη διαδικασία αυτή οι καλλιτέχνες είχαν στην κατοχή τους περιορισμένα μέσα.

Το πρόγραμμα Ερημία_ΑΜΟΡΓΟΣ πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο της Αμοργού, το Σύλλογο της Αρχαίας Αρκεσίνης και τον Εκκλησιαστικό Σύλλογο της Αγίας Παρασκευής. Επίσης, πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

 

Συμμετέχουν: Αμπντούλ Χαλίκ Αζέεζ (Σρι Λάνκα), Αύγουστος Βεινόγλου (Ελλάδα), Έμμα Κόρραλλ (ΗΒ), Μαρία Νικηφοράκη (Ελλάδα), Ίνγκριντ Πουμαγιάλλα (Περού), Βασιλική Σιφοστρατουδάκη (Ελλάδα)

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
par: 2
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.