E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

3ο Φεστιβάλ Performance της Σχολής Καλών Τεχνών

Με θέμα την ιδέα της κατοίκησης και την σημασία της κατασκευής και του σπιτιού

3ο Φεστιβάλ Performance της Σχολής Καλών Τεχνών
Αθηνά Κανελλοπούλου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τρίτη διοργάνωση του Φεστιβάλ Performance της Σχολής Καλών Τεχνών, ASFA BBQ θα λάβει τόπο από τις 29 Μαΐου μέχρι τις 3 Ιουνίου 2017 στους χώρους της Σχολής Καλών Τεχνών στην οδό Πειραιώς 256.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η φετινή εκδήλωση θα εστιάσει στην ιδέα της κατοίκησης και κατ’ επέκταση στην σημασία της κατασκευής και του σπιτιού. Η κατοίκηση αποτελεί το θεμέλιο της ανθρώπινης ύπαρξης και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανθρώπινη ιδιότητα. Σε αυτό το πλαίσιο θα μπορούσαμε να κατανοήσουμε την κατοίκηση σαν μια πρακτική που σχετίζεται και με την καλλιέργεια και την ανάπτυξη και όχι σαν μια στατική σχέση με ένα συγκεκριμένο χώρο. Δεν κατοικούμε μόνο ένα σπίτι το οποίο έχει κατασκευαστεί για να μένουμε, αλλά επίσης τις ιδέες οι οποίες εμπνέουν τη ζωή μας, τη γλώσσα που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε και να νοηματοδοτήσουμε τον κόσμο μας και σε τελική ανάλυση τα ίδια μας τα σώματα.

Το ASFA BBQ που γίνετε φέτος με την υποστήριξη του Icelandic Art Centre δίνει έμφαση σε συμμετοχές από την Ισλανδία με τις δουλειές Cobalt Red, Cadmium Blue της Ásdís Sif Gunnarsdottir, το ΑRTMESS της Katrín Inga Jonsdottir Hjordisardottir – οι δύο καλλιτέχνιδες θα συνεργαστούν και για το performance Art Lovers - ενώ η Bryndis Hronn Ragnarsdottir θα παρουσιάσει το συμμετοχικό project Tuning (The Story of the Windscreen Wiper).

Την διοργάνωση θα ανοίξουν φοιτητές και φοιτήτριες από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Αμβούργου HfBK. Ο τιμώμενος καλλιτέχνης του ASFA BBQ είναι για φέτος ο Carsten Lisecki από το Βερολίνο, που μαζί με τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, θα αναφερθούν στη θεματική του φεστιβάλ, και κυρίως στη συνεισφορά των καλλιτεχνών στην προβληματική της κατοίκησης με μια performance lecture.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

O Javier Pérez Aranda σε συνεργασία με τους φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών θα παρουσιάσει την εγκατάσταση Home of Companies, ενώ την συζήτηση πάνω στο σπίτι και την κατοίκηση θα συνεχίσουν η Ελένη Τζιρτζιλάκη με το project της Το σπίτι ως ύφασμα και η Αθηνά Κανελλοπούλου με την performance Ma(r)king a Home.

Η συλλογικότητα Ποίηση στην Εποχή της Εκποίησης θα παρουσιάσει για δεύτερη χρονιά τη δουλειά της ενώ παράλληλα η ομάδα GLITCH A θα στήσει μια εγκατάσταση με video προβολές που θα χαρτογραφήσει όλο το χώρο του φεστιβάλ.

Επίσης θα συμμετάσχουν η ΑNOSIA [Στέφανος Χανδέλης και Εύα Κολλιοπάντου] με τον Thorivos σε μια ηχητική παρέμβαση ενώ οι Avoloi [Ιωακείμ Μινερατζόπουλος και Χριστίνα Στεφοπούλου] θα μας προσκαλέσουν να Κατοικίσουμε την Μνήμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το φεστιβάλ θα κλείσει με το συλλογικό project Why I Ate my House με τους Δήμητρα Αγγέλου, Δημήτρης Αμελαδιώτης, Γιώργος Ευθυμίου, Δανάη Μανωλέτσου και Κύνθια Πλαγιανού.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ καθώς και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://asfabarbecue2017.weebly.com/ και στην αντίστοιχη σελίδα στο facebook https://www.facebook.com/asfabbq/.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Πεντάμορφη και το Τέρας ‑ Κλασικό Μπαλέτο

Πριν 9 ώρες

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ - ΘΕΑΤΡΟΝ ΑΙΘ. ΑΝΤΙΓΟΝΗαπό 17/05 έως 19/0515

#JobDay Αφετηρία – Δήμος Παπάγου‑Χολαργού

Χτες

από το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

In‑Edit Countdown

Πριν 3 μέρες

ΣΙΝΕΜΑ ΒΑΚΟΥΡΑαπό 17/04 έως 27/046

The Meet Market #EasterEdition στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 27/04 έως 28/04

#JobDay Δήμων Ωραιοκάστρου ‑ Δέλτα

Πριν 1 εβδομάδα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ17/04

«ΜΠΙΖΖΖ…!» στο Θέατρο Επί Κολωνώ

Πριν 2 εβδομάδες

ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩαπό 10/05 έως 01/069

Hip Hop International Greece 2024

Πριν 4 εβδομάδες

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΡΟ Ι. ΒΕΛΛΙΔΗΣ30/03

EDEN Festival

Πριν 4 εβδομάδες

ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝαπό 30/03 έως 31/0319

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.