E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η Ήμερη του Φιόντορ Ντοστογιέφσκυ από την ομάδα Εlephas tiliensis

Η Ήμερη του Φιόντορ Ντοστογιέφσκυ από την ομάδα Εlephas tiliensis
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΑΘΗΝΑ - Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Κύπρου 91Α & Σικίνου, Κυψέλη, Tηλέφωνο: +30213 0040496
https://polychorosket.gr/
Ημερομηνίες: από 23/6/2017 έως 25/6/2017
ΙΟΥΝ 2017
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Ωρα προσέλευσης: 21:00

Eίσοδος ελεύθερη

πληροφορίες

Μια site-specific παρουσίαση του εργαστηρίου υποκριτικής της ομάδας Elephas tiliensis στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων για τρεις μόνο παραστάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

“Δύο αυτοκτονίες. Αυτό το εικόνισμα μέσα στα χέρια της – τι παράξενο, τι ανήκουστο για αυτοκτονία! Ένας τέτοιος θάνατος περιέχει ήδη μέσα του το στοιχείο της γλυκύτητας και της ταπεινοφροσύνης. Ένας τέτοιος θάνατος δεν έχει μέσα του κανένα παράπονο, καμία γκρίνια: απλούστατα δεν μπορούσε πια να ζήσει. Δεν το ήθελε ο θεός και πέθανε προσευχόμενη. Έτσι, υπάρχουν πράματα που μπορεί να φαίνονται απλούστατα, κι όμως δεν παύουν να μας αναγκάζουν να τα συλλογιστούμε πολύ και να μας κάνουν ώρες ώρες να πιστεύουμε πως ειμαστε εμείς ένοχοι. Αυτή η τόσο γλυκιά ψυχή, που πήγε μόνη της στον θάνατο, δεν παύει να σε βασανίζει ό,τι κι αν κάνεις.”

Η εξαιρετική νουβέλα του Φιόντορ Ντοστογιέφσκυ δίνει το έναυσμα για την ενασχόληση με ένα θέατρο λόγου που φανερώνει στον ερμηνευτή όλα τα πεδία επεξεργασίας, διανοητικής και συναισθηματικής, που μπορούν να χτίσουν την τεχνική του και να ελευθερώσουν τον φαντασιακό του χώρο. Ερευνούμε τον τρόπο με τον οποίο ο ερμηνευτής συστηματοποιεί τα μέσα του και διευρύνει τα όριά του προκειμένου να συνδεθεί με τους όρους και τις έννοιες του κειμένου. Η λέξη και το κείμενο -ως σύνολο λέξεων- εμπεριέχει τον χώρο της ερμηνείας, της προσωπικής εμπλοκής και της ελευθερίας του ερμηνευτή. Η άσκηση πάνω στο κείμενο, η σωματοποίηση των εννοιών του και η αναζήτηση της συγκινησιακής του ταυτότητας αποτελούν τα ζητούμενα του εργαστηρίου. Ο λόγος γίνεται το όχημα για να βρεθεί το σώμα και η δράση, ενώ ανοίγει την επικοινωνία με τον φαντασιακό ήρωα που ενυπάρχει στον καθένα μας.

Το εργαστήριο διανύει την έβδομη χρονιά λειτουργίας του και δουλεύει με επαγγελματίες ηθοποιούς, σπουδαστές και ερασιτέχνες.

Στη εκδοχή μας της Ήμερης, το λόγο παίρνει το κορίτσι που αυτοκτονεί, ενώ ο αφηγητής της νουβέλας γίνεται ένας παρατηρητής της ζωής του. Πολλές εκδοχές του κοριτσιού έρχονται να φωτίσουν την ιστορία από την πλευρά του θύματος, που δεν είναι άλλο από ένα κορίτσι που ήθελε να χαρεί τη ζωή και να αγαπηθεί, αλλά δεν άντεξε.

Διδασκαλία - Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγαρτζίδης, Δέσποινα Αναστάσογλου | Επιμέλεια φωτισμών: Βασιλική Γώγου | Φωτογραφίες: Ματίνα Ζαφείρη, Δημήτρης Αγαρτζίδης | Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Άννα Αποστολίδου, Νατάσα Αγγελοπούλου, Βασιλική Γώγου, Ματίνα Ζαφείρη, Κάτια Καντούρη, Γεωργία Μούλου, Σοφία Μπουραντώνη, Δημήτρης Παναγόπουλος, Μαριλένα Ρούσσου

Περισσότερες πληροφορίες: www.elephastiliensis.gr

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
par: 3
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.