E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους «Psarokokalo» αγκυροβολεί στη Σίφνο

Το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους «Psarokokalo» αγκυροβολεί στη Σίφνο
Sparte
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΙΦΝΟΣ
Ημερομηνίες: από 26/7/2017 έως 31/7/2017
ΙΟΥΛ 2017
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31


Οι χώροι προβολών: Παλαιό Σχολείο Κάστρου, Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου “Μαριανθη Σίμου”Αρτεμώνας

πληροφορίες

Το Psarokokalo Διεθνές Φεστιβάλ Tαινιών Μικρού Μήκους (ISFF Psarokokalo) ιδρύθηκε το 2006 και προβάλλει μια ευρεία γκάμα κινηματογραφικών ειδών σε παραδοσιακούς και αναδιαμορφωμένους χώρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το φεστιβάλ αποτελεί μέρος ενός σχεδίου που στοχεύει στην προβολή, την ανάπτυξη, την έρευνα και την πρόοδο της κινηματογραφικής τέχνης και πρακτικής. Οι δράσεις του όλα αυτά τα χρόνια το καθιστούν πλέον σημείο αναφοράς για τους ανθρώπους του κινηματογραφου, τους θεατές, αλλά και τους εκκολαπτόμενους δημιουργούς.

Στην 11η έκδοση του φεστιβάλ ρίχνει άγκυρα στη  Σίφνο 26 με 31 Ιουλίου και τοποθετείται πέρα από τις συνηθισμένες απαιτήσεις και ιεραρχίες της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Το φεστιβάλ Psarokokalo συνδέεται με ταυτοχρονες προβολές στο νησί της Τήνου, 27 με 28 Ιουλίου.

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί φέτος από τις 26 μέχρι και τις 31 Ιουλίου, με ένα πρόγραμμα αποκλειστικά διαδοχικών προβολών, όπου το κοινό θα περιηγείται από ταινία σε ταινία, από εμπειρία σε εμπειρία. Παρουσιάζει το διαγωνιστικό τμήμα αποκλειστικά για Ελληνικές παραγωγές, το κλασικό διεθνές διαγωνιστικό ταινιών μικρού μήκους, αλλα και ενδιαφερουσες θεματικές όπως το διαγωνιστικό για ταινίες αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος και κάποιες έξτρα- ιδιαίτερες προβολές- όπως ενα μικρό αφιέρωμα στον σύγχρονο Ισραηλινό κινηματογράφο.

Οι χώροι προβολών: Παλαιό Σχολείο Κάστρου, Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου “Μαριανθη Σίμου”Αρτεμώνας

To Πρόγραμμα:

Το Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ ήταν και παραμένει η ναυαρχίδα του προγράμματός. Μια ανοιχτή, ανεξάρτητη ματιά στην διεθνή κινηματογραφία που περισσότερο αναζητά τα νέα ρεύματα, παρά τα ακολουθεί. Έχοντας λάβει περισσότερες από 3800 αιτήσεις από 72 χώρες είναι ασφαλές να πει κανείς ότι ο κοινός παρανομαστής στη ματιά των κινηματογραφιστών παγκοσμίως είναι ο προβληματισμός για την κοινή μας πραγματικότητα. Οι ταινίες που τελικά επιλέχθηκαν για το φετινό προγράμμα σίγουρα διαφοροποιούνται στην αφήγηση, στην αισθητική, στον τρόπο καταγραφής αυτής πραγματικότητας, όλες όμως έρχονται να υπενθυμίσουν το προφανές: υπάρχει κι ένας άλλος κόσμος. Αλλά είναι μέσα σ’ αυτόν εδώ.

Το Eθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα παρουσιάζει στο διεθνές κοινό του φεστιβάλ την ελληνική παραγωγή και τους νέους κινηματογραφιστές που κάνουν πρόοδο τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποσότητα με σκληρή προσπάθεια.

Στο φετινό διαγωνιστικό πρόγραμμα της Αρχιτεκτονικής εξερευνά  ως κεντρικό θέμα την σύνδεση χρόνου και ιστορίας μέσα από τέσσερις βραβευμένες ταινίες από το Qatar, Philippines, Italy, China.

Ενω σε ειδική προβολή παρουσιάζει το ντοκιμαντερ GUILLAUME DEPARDIEU, ITINERAIRE D’UN ENFANT TERRIBLE σε σκηνοθεσία Alexandre Bitoun

Μέσα από τη μαρτυρία όσων τον συνάντησαν, η ταινία προτείνει να ανακαλύψει την πολύπλοκη προσωπικότητα του Guillaume Depardieu. Είναι επίσης η ιστορία ενός πεπρωμένου που είχε καταστραφεί πολύ σύντομα, εκείνου ενός τραυματισμένου ανθρώπου, ενός επανεμφανιζόμενου ανθρώπου, διαταραγμένου από την παιδική ηλικία και στον οποίο η ενήλικη ζωή δεν έφερε καθίζηση. Τέλος, ένας άνθρωπος με ένα σπάνιο ταλέντο, που μπορεί να εκφραστεί με εκπληκτική δεξιοτεχνία, τόσο ως ηθοποιός όσο και ως μουσικός.

Το Film Market, Psarokokalo 2017 λειτουργεί στο Κέντρο Τέχνης Καστέλα Πειραιά, καθ’ όλη την διάρκεια του φεστιβάλ, κατόπιν ραντεβού. Για ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν email με τα στοιχεία επικοινωνίας τους και το φεστιβάλ αναλαμβάνει τις απαραίτητες ενέργειες.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.