E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal
ΣΧΕΣΕΙΣ
Love Marathon: Tips - Ιδέες για δώρα - Ανατρεπτικά ρεπορτάζ - Quiz

Δέκα σημάδια ότι είναι ο Βαλεντίνος σου

Από τους συγγραφείς και life coaches Τζιλ Δούκα και Νικόλα Ουρανό

Δέκα σημάδια ότι είναι ο Βαλεντίνος σου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας δούμε τι έχουν να πουν επί του θέματος οι συγγραφείς του #1 Βραβευμένου Διεθνούς Bestseller Αγάπη Τώρα: τα 7 Μυστικά για τη Σχέση που Ονειρεύεσαι Τζιλ Δούκα και Νικόλας Ουρανός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θες να κερδίσεις το βιβλίο; Κάνε κλικ εδώ

"Υπάρχει εκεί έξω ο Άνθρωπος μου;" είναι η ερώτηση που ακούμε πάντα στα σεμινάρια της Ακαδημίας Σχέσεων. 

«Έτσι είναι αν έτσι νομίζεις» είπε ο Henry Ford ιδρυτής της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας και αυτό απαντάω και εγώ. Δηλαδή τα πάντα έχουν να κάνουν με τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα. Αν πιστεύεις ότι κάτι θα συμβεί τότε θα συμβεί. Αν δεν το πιστεύεις τότε είναι σχεδόν αδύνατο να συμβεί. Οι προσδοκίες μας δημιουργούν και τα αποτελέσματα μας. Για αυτόν τον λόγο βλέπουμε ανθρώπους οι οποίοι βιώνουν την Αληθινή Αγάπη και άλλους οι οποίοι δεν την βιώνουν. Μιλάμε για έναν απλό νόμο του σύμπαντος. Πολλοί με ρωτούν αν είναι μόνο ένας αυτός ο άνθρωπος ή μπορεί να είναι περισσότεροι. Και πάλι απαντάω το ίδιο: έτσι είναι αν έτσι νομίζεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορούμε να πιστεύουμε ότι ήταν ο Ιωάννης ο συμφοιτητής μας από το πανεπιστήμιο ο άνθρωπός μας, ο οποίος τώρα είναι παντρεμένος με 3 παιδιά ή σε περιπτώσεις χηρείας οι οποίες είναι πολύ τραυματικές να μην ξεπεράσουμε ποτέ τον χαμό του συντρόφου μας. Όμως μπορούμε να επιλέξουμε και να πάρουμε την απόφαση ότι ναι, μας αξίζει να αφήσουμε πίσω το αρνητικό παρελθόν και να δεσμευτούμε στο να βρούμε και να δημιουργήσουμε μια μοναδική σχέση με έναν άλλο άνθρωπο.

Πώς θα ξέρω ότι είναι αυτός;
Η συναισθηματική επαφή θέλει επένδυση χρόνου. Είναι πολύ δύσκολο, (αν και όχι ακατόρθωτο) το να «κλειδώσουμε συναισθητικά» με κάποιον που έχουμε βγει 5 ραντεβού. Μετά από τις πάμπολλες απογοητεύσεις που έχουμε υποστεί οι περισσότεροι, οι καρδιές μας είναι κλειστές. Για αυτόν τον λόγο προτείνω να επενδύεις χρόνο σε κάποιον που σε ενδιαφέρει. Επίσης, τα πάντα στη ζωή μας διέπονται από κανόνες και εξαιρέσεις. Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας που θα σου εκμυστηρευτώ για να καταλάβεις ότι ο Νέαρχος που κάνετε date τον τελευταίο καιρό είναι ο άνθρωπός σου, πάει και τελείωσε! Όμως παρακάτω θα βρεις κάποιες γενικές συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσεις.
Ο χρόνος μαζί του εξαφανίζεται
Περνάτε υπέροχα και δεν καταλαβαίνεις πότε περνάει η ώρα όταν είστε μαζί. Μιλάτε αδιάκοπα και εκμυστηρεύεσαι πράγματα που δεν θα το φανταζόσουν ότι θα μοιραζόσουν με κάποιον. Θέλεις απλά να είστε μαζί και αυτό σου φτάνει.
Οι σιωπές, είναι άνετες
Θυμάσαι όταν περνούσες τις άπειρες ώρες με την κολλητή σου και κάποιες στιγμές δεν μιλούσατε καν; Αυτή η άνεση της σιωπής, η οποία δεν μας απασχολεί, έχει μια ροή και κατά την οποία υπάρχει επικοινωνία, χωρίς λόγια; Ναι, αυτό το συναίσθημα… Η αίσθηση του είμαστε μαζί και επικοινωνούμε χωρίς να μιλάμε. Αυτή την αίσθηση έχεις με τον άνθρωπό σου.

Τον κοιτάς και νιώθεις μια σιγουριά. Νιώθεις ολοκλήρωση
Τα μάτια είναι ο καθρέπτης της ψυχής. Όταν κοιτάς τον άνθρωπό σου στα μάτια, νιώθεις μια βαθειά σύνδεση. Νιώθεις να επικοινωνείς σε ένα άλλο επίπεδο. Νιώθεις οικεία.
Όταν είστε μαζί, είσαι ο εαυτός σου
Δεν χρειάζεται να προσποιείσαι ούτε να υπερβάλλεις για τα κατορθώματά σου. Λες τα πράγματα όπως είναι και ξέρεις ότι είσαι αρκετή για εκείνον. Είσαι 100% αυθεντική και χαλαρή, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να επιδεικνύεσαι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι ο καθρέπτης σου
Αυτό είναι ένα από τα πιο δύσκολα σημεία που θα χρειαστεί να διαχειριστείς στην σχέση σου με τον άνθρωπό σου. Θα σου δείχνει σαν ένας καθρέπτης τα δυνατά αλλά και τα αδύναμα σημεία σου. Θα σου καθρεπτίζει όλα αυτά που σε κρατούν πίσω, τις αδυναμίες σου και θα σου σπάσει τους τοίχους των αντιστάσεων σου. Με δυο λόγια, μπροστά του θα αισθάνεσαι συναισθηματικά γυμνή και κάποιες φορές ανήμπορη να κρύψεις τα ελαττώματα σου τα οποία με αφορμή την σχέση σας, βγαίνουν τώρα μπροστά, φόρα παρτίδα.

Οι περισσότεροι από εμάς, δεν είμαστε συναισθηματικά ώριμοι να διαχειριστούμε κάτι τέτοιο και βλέπουμε πολλές σχέσεις όπου οι άνθρωποι πραγματικά είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον αλλά υπάρχει τόση ένταση εξαιτίας του φαινόμενου του καθρέπτη που χωρίζουν. Προσοχή, προσοχή λοιπόν.

Το όραμα σας για τη ζωή είναι προς την ίδια κατεύθυνση
Είναι εξαιρετικά σημαντικό για τα πρώτα στάδια μιας γνωριμίας (αν δεν το κάνεις από την αρχή, θα το βρεις μπροστά σου!) να έχεις μια ξεκάθαρη εικόνα αν το οράματά σας συμπεριλαμβάνουν τις επιλογές εκείνες που οδηγούν σε μια κοινή παράλληλη πορεία. Θέλει να δημιουργήσει οικογένεια; Τι σκέφτεται για το επαγγελματικό μέλλον; Πώς περνάει τον ελεύθερο του χρόνο; Τι έχει να δώσει και τι θέλει να πάρει από μια νέα σχέση; Πώς ονειρεύεται να αισθάνεται μέσα στη σχέση;
Ερωτήματα με τα οποία σε καμιά περίπτωση δεν χρειάζεται να «πυροβολήσεις» από ένα πρώτο ραντεβού αλλά για να βάλεις τις βάσεις για μια υγιή και πετυχημένη σχέση σε ένα εύλογο βάθος χρόνου θα χρειαστεί να λάβεις απαντήσεις που θα σε κάνουν να αισθανθείς σίγουρα και άνετα. Και φυσικά σου συστήνουμε πριν ρωτήσεις να έχεις και εσύ διαμορφώσει τις δικές σου αντίστοιχες τοποθετήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να σε εμπνέει να επεκταθείς
Οι σχέσεις έχουν τη δυνατότητα είτε να είναι εθιστικές είτε να δουλεύουν προς το όφελος της επέκτασης και της εξέλιξης του χαρακτήρα μας. Βρισκόμενη σε σχέση με κάποιον που με το παράδειγμά του σε εμπνέει να μπεις σε καινούργια αχαρτογράφητα μονοπάτια, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δεις τη ζωή σου να αλλάζει. Κανείς δεν μπορεί φυσικά να αλλάξει κανέναν, ούτε να επιβάλει πράγματα και συνήθειες, αλλά είναι σίγουρο ότι με το άτομο που επιλέγεις να συνδέεσαι με σώμα μυαλό και ψυχή χρειάζεται να σε κάνει να νιώθεις έτοιμη να γράψεις πολλά νέα χιλιόμετρα και να μεταμορφώσεις την καθημερινότητα και τη ζωή σου συνολικά, διατηρώντας την αυθεντικότητά σου.
Είναι εκεί για σένα με όλους τους τρόπους
Δεν κάνει θόρυβο. Δεν σε ταράζει στα μηνύματα και τα δώρα. Δεν σου στερεί το ζωτικό σου και χρόνο. Αυτό οδηγεί σε εξάρτηση και μια σχέση που δεν θα έχει «οξυγόνο» και θα καταλήξει μοιραία. Είναι όμως διακριτικά δίπλα σου. Κάνει τις εκπλήξεις του και σου δίνει την αίσθηση ότι μπορεί να σε καταλάβει, να σε νιώσει, ότι μπορείς άφοβα να του εμπιστευτείς τα συναισθήματα και τις σκέψεις σου… χωρίς να σε κρίνει και να σε διορθώνει. Με άλλα λόγια σε ακούει και έχει αυξημένη εν συναίσθηση. Σε έναν τέτοιο σύντροφο χρειάζεται να προσφέρεις τη θέση του Βαλεντίνου σου!

Δεν σου θυμίζει τίποτα από πριν - Ζείτε στο Τώρα
Δεν έχει να σου θυμίσει τίποτα από το παρελθόν σου. Μαζί του έχεις πετάξει πολύ μακριά. Δεν κοιτάει πίσω, δεν κάνει «ιστορικές αναδρομές», δεν είναι σημείο αναφοράς του της δικής σας ευτυχίας οι στιγμές του παρελθόντος. Ξέρει πολύ καλά ότι μόνο το «τώρα» υπάρχει και το ζει καλά. Το ζει με τις πέντε του αισθήσεις. Βάζει κάθε του αίσθηση στο «παιχνίδι». Και έτσι το ίδιο το παιχνίδι μετατρέπεται σε ένα παιχνίδι αισθήσεων. Η κάθε στιγμή κρύβει εκπλήξεις και θαύματα και δεν αφήνει καμία στιγμή να περνάει χωρίς να απολαμβάνει το μάθημα που του δίνει. Η σχέση που κυλάει με ροή και χαίρεται ο κάθε σύντροφος, κάθε της τώρα είναι μια ευλογημένη σχέση !

Όταν τον δεις/την δεις δεν θα έχεις καμία αμφιβολία
Πολλές φορές ρωτάμε τους γύρω και αναρωτιόμαστε ύστερα από την κάθε νέα γνωριμία μας , αν είναι εκείνος ο εκλεκτός… Και μόνο που αναρωτιόμαστε μαρτυρούμε υποσυνείδητα ότι κάπου δεν είμαστε σίγουροι, κάπου δεν είμαστε πεισμένοι, κάτι δεν μας πληροί τις συναισθηματικές μας αναζητήσεις. Κάποιο σημείο στη γνωριμία παραμένει σκοτεινό, κάπου να αισθανόμαστε ακόμα ανασφαλείς. Και πολλές φορές τυχαίνει να ενοχοποιούμε τη γνωριμία με την ανασφάλειά μας, ενώ κάπου ακόμα εμείς δεν είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην επόμενη σχέση μας. Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να δεσμευτούμε και να επενδύσουμε συναισθηματικά. Όταν γνωρίσεις, συναντήσεις, συναναστραφείς με εκείνον, θα το καταλάβεις τόσο δυνατά ώστε δε θα ρωτάς. Μέχρι να συμβεί όμως αυτό χρειάζεται να επενδύσεις σε σένα. Να γίνεις δηλαδή πρώτα εσύ, το άλλο ολόκληρο που θέλεις να συναντήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

3 κακά παραδείγματα που δίνεις στο παιδί ενώ δεν το θέλεις

Σχέσεις Πριν 9 ώρες

Τα παιδιά κάνουν ό, τι βλέπουν και όχι ό, τι τους λένε

Τα πιο όμορφα λουλούδια για να φυτέψεις στη γλάστρα σου την άνοιξη

Σχέσεις Πριν 9 ώρες

Για να δημιουργήσεις τη δική σου όαση στο μπαλκόνι σου!

4 συμπληρώματα που ενισχύουν το κολλαγόνο για ελαστικό δέρμα

Σχέσεις Πριν 9 ώρες

Συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε μια νέα ρουτίνα συμπληρωμάτων

Τα «οπίσθια γραφείου» και πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Σχέσεις Χτες

Αν δουλεύεις σε γραφείο, το θέμα σε αφορά

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Σχέσεις Χτες

Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Το ξενοδοχείο στη Δανία που είναι σαν να κάνεις διακοπές στο Μπαλί

Σχέσεις Χτες

Μια γεύση από το Μπαλί στη Σκανδιναβία

Πώς να ζήσεις με κατοικίδιο, παρά τις αλλεργίες σου

Σχέσεις Προχτές

Μπορείς να έχεις μια ευτυχισμένη, υγιή ζωή με τα κατοικίδια ζώα σου, ακόμα κι αν έχεις αλλεργία σε αυτά

Τα μυστικά ομορφιάς των διασήμων πέρα από τις επεμβάσεις και τις ακριβές κρέμες

Σχέσεις Προχτές

Bασίζονται σε συγκεκριμένες ρουτίνες ομορφιάς και μυστικά

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.