E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Το Ρότερνταμ έχει αστυνομία... μόδας!

Μπορεί ανά πάσα στιγμή να πάρει τα ακριβά ρούχα όποιου μοιάζει ό,τι δεν μπορεί να τα έχει

Το Ρότερνταμ έχει αστυνομία... μόδας!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αστυνομία στην πόλη του Ρότερνταμ διεξάγει ένα νέο και εξαιρετικά αμφισβητούμενο σχέδιο κατά της μείωσης του εγκλήματος. Στο στόχαστρο του, νέοι άνδρες που φορούν ρούχα σχεδιαστών ή ακριβά κοσμήματα και οι οποίοι δείχνουν υπερβολικά φτωχοί για να μπορούν να αγοράσουν και κατ' επέκταση να έχουν αυτά τα πολυτελή αντικείμενα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εάν δεν είναι σε θέση να αποδείξουν επαρκώς στην αστυνομία τον τρόπο που κατάφεραν να αγοράσουν τα ρούχα και / ή τα αξεσουάρ τους, τα αντικείμενα αυτά πιθανότατα να κατασχεθούν επί τόπου, ενώ οι ύποπτοι θα... απογυμνωθούν στο δρόμο!

Η αμφιλεγόμενη επιχείρηση των τοπικών αρχών θα διαρκέσει για περιορισμένο χρονικό διάστημα, ώστε να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητά της, ενώ αυτές θα συνεργαστούν με την εισαγγελική υπηρεσία προκειμένου να τους βοηθήσει να καθορίσουν ποια πράγματα μπορούν να κατασχέσουν νόμιμα. Η βασική ιδέα πίσω από αυτή την προσπάθεια είναι να αποτρέψει το έγκλημα της κλοπής, στέλνοντας μήνυμα στους δράστες, ό,τι αυτοί δεν θα είναι σε θέση να κρατήσουν τα κλεμμένα αγαθά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι συχνό φαινόμενο, νέοι επισκέπτες να θεωρούν ότι είναι ανέγγιχτοι, όμως τώρα θα μπορούμε να τους βάλουμε στην θέση τους, στο δρόμο», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ρότερνταμ, Φρανκ Παάουι, στην ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf. «Παίρνουμε τακτικά Rolex από υπόπτους. Ρούχα σπάνια. Και αυτά είναι σύμβολα για την κοινωνική θέση ανάμεσα στους νέους. Κάποιοι από αυτούς περπατούν στους δρόμους με μπουφάν αξίας 1.800 ευρώ, χωρίς να έχουν εισόδημα, οπότε το ερώτημα είναι πώς μπορούν να αγοράζουν τέτοια πράγματα».

Ο εκπρόσωπος του τμήματος δήλωσε ότι ανάμεσα στα αντικείμενα που θα συλλέγει η αστυνομία περιλαμβάνονται τα «μεγάλα Rolex, τα σακάκια Gucci και όλα τα πολυτελή είδη ρούχων», ωστόσο, δεν διευκρίνισε ποια είδη εγκλημάτων ελπίζουν να μειώσουν με το πρόγραμμα αυτό.

Αρκετός κόσμος έχει επιτεθεί στο πρόγραμμα, λέγοντας ότι τα μέτρα κατάσχεσης πιθανότατα να είναι παράνομα και ότι θα μπορούσαν γρήγορα να οδηγήσουν σε φυλετικό διαχωρισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η αστυνομία δεν πρόκειται να θεωρήσει έναν λευκό άνδρα που περπατάει έξω με ένα ακριβό σακάκι δυνητικό διακινητή ναρκωτικών», δήλωσε ο Quincy, 20χρονος κάτοικος του Ρότερνταμ, «αλλά όσον αφορά με τις μειονότητες, θα είναι μια διαφορετική ιστορία».

Επίσημη εκπρόσωπος της πόλης, εν ονόματι Anne Mieke Zwaneveld, δήλωσε στα τοπικά μέσα ό,τι: «Προφανώς και δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια λάθος εικόνα για γύρω από τις εθνικότητες, αλλά δυστυχώς οι πιθανότητες για να συμβεί αυτό είναι πολύ μεγάλες».

Η Zwaneveld πρόσθεσε ότι θα ήταν περίπλοκο από νομικής πλευράς να αποδειχθεί ότι οι αξιωματικοί δικαιολογούνταν να παίρνουν τα ρούχα των ανθρώπων που βρίσκονται έξω, στο δρόμο. «Δεν απαγορεύεται να περπατάτε στο δρόμο. Επιπλέον, είναι συχνά ασαφές πώς πληρώνονται τέτοια ακριβά πράγματα, καθώς και πόσον ετών είναι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρκετοί έχουν επισημάνει ότι πολλές φορές οι νέοι εξακολουθούν να στηρίζονται οικονομικά από τους γονείς τους, οι οποίοι μπορούν να τους παρέχουν τέτοιου είδους ακριβά αντικείμενα, ενώ ανέφεραν και τη δυνατότητα πολλών να αγοράσουν μέσω διαδικτύου με εκπτώσεις, ρούχα και αξεσουάρ σχεδιαστών. Ακόμα, πρόσθεσαν ότι το εν λόγω πρόγραμμα πιθανότατα θα καταφέρει μόνο να δυσαρεστήσει τους πολίτες και τους αστυνομικούς, που προορίζονται να προστατεύουν την κοινότητα.

Ο Ted, ένας άλλος κάτοικος του Ρότερνταμ σε συνέντευξη του δήλωσε ό,τι: «Νομίζω ότι είναι ένας παράξενος τρόπος να προσπαθήσουμε να προσελκύσουμε εγκληματίες. Γιατί απλώς δεν συλλαμβάνεται έναν έμπορο ναρκωτικών την ώρα που τα πουλάει;»

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγρια επίθεση στον Sin Boy την ώρα που έκανε live σε κομμωτήριο

Πριν 8 ώρες

Στο βίντεο φαίνονται τουλάχιστον δύο μαυροφορεμένοι άνδρες

Minnie Driver: Με ποιον σταρ είχε μόλις χωρίσει, όταν τον είδε με άλλη στα Όσκαρ

Πριν 8 ώρες

Η ηθοποιός μίλησε στο «The Jennifer Hudson Show»

Αυτή ήταν η τελευταία τους φωτογραφία ως ζευγάρι, αφού χώρισαν λίγο μετά

Πριν 8 ώρες

Ο Christopher Lakkees και η Jessica Alba έχουν παρόλ`αυτά μόνο καλά λόγια να πουν ο ένας για τον άλλο

Η on‑off σχέση αυτού του ζευγαριού που απασχόλησε πολύ τα tabloids

Πριν 8 ώρες

Ένα από τα πιο cute ζευγάρια του Hollywood που χώριζαν και τα ξαναέβρισκαν συνεχώς!

Ο διάσημος gamer «Ninja» αποκάλυψε πως έχει καρκίνο

Χτες

Έχει τους περισσότερους ακόλουθους στο Twitch

Ρούλα Ρέβη για Αποστόλη Τότσικα: «Δε νιώθω σύζυγος, ούτε σύντροφος, νιώθω φίλη μαζί του»

Χτες

«Το έχω ξαναπεί, για μένα, όταν νιώθεις απόλυτη οικειότητα και άνεση με έναν άνθρωπο κι αποδοχή, είναι το καλύτερο», πρόσθεσε

Κλειδαμπάρωσε το σπίτι η Μενεγάκη ‑ «Μου λέγανε τα παιδιά μου `μαμά τι γίνεται;`»

Χτες

Η αφρικανική σκόνη έχει ενοχλήσει ήδη πάρα πολύ την Ελένη Μενεγάκη και την οικογένειά της και έχει αυτές τις μέρες της το σπίτι κλειδαμπαρωμένο

Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Δε θέλω να τον δω και δεν θέλω να έρθει στην εκπομπή μου»

Χτες

O παρουσιαστής δεν ξεκαθάρισε αν έκανε πλάκα ή αν μιλούσε σοβαρά - Δείτε το σχετικό βίντεο

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»

Χτες

«Έχω παρακολουθήσει σύντροφό μου με ταξί, είχα πληρώσει 50 ευρώ», είπε η Μέγκι Ντρίο

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.