E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σε 10,5 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε ο Αγγλούπας για τον πυροβολισμό της Φαρμάκη

Είχε επίσης προφυλακιστεί για την υπόθεση της σπείρας Ρομά

Σε 10,5 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε ο Αγγλούπας για τον πυροβολισμό της Φαρμάκη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 13/2/2018 | 18:37

Κάθειρξη δέκα ετών και έξι μηνών με αναστολή επιβλήθηκε στον Αλέξανδρο Αγγλούπα, ο οποίος δικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τον πυροβολισμό σε βάρος της Γωγώς Φαρμάκη τον Νοέμβριο του 2011. Με την απόφασή του το δικαστήριο αναγνώρισε στον επιχειρηματία – ο οποίος σημειωτέον είχε προφυλακιστεί για την υπόθεση της σπείρας Ρομά που ξάφριζε σπίτια πλουσίων- το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, αλλά όχι αυτό του πρότερου εντίμου βίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νωρίτερα, στο δικαστήριο καταπέλτης ήταν ο εισαγγελέας της έδρας σε βάρος του κατηγορουμένου ζητώντας από δικαστές και ενόρκους να κηρύξουν ένοχο τον Αλέξανδρο Αγγλούπα για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο και οπλοχρησία.

Ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του έκανε λόγο για σχέδιο συγκάλυψης και απόκρυψη στοιχείων. Ανέφερε χαρακτηριστικά στην σχετική τοποθέτησή του ο εισαγγελικός λειτουργός: «Από την αυτοψία δεν βρέθηκαν τα ενδύματα της παθούσας, έχουμε και εδώ μια εξαφάνιση στοιχείων. Βρέθηκαν μόνο δυο κηλίδες αίματος, είναι αδιανόητο σε ένα τέτοιο πλήγμα να μείνουν μόνο δυο κηλίδες. Κατά την άποψη μου κάποιος επισκέφτηκε το σπίτι και το καθάρισε. Επίσης η Όλγα Φαρμάκη διέγραψε μηνύματα από το κινητό της αδελφής της. Όλα τα ανωτέρω δείχνουν ότι υπήρχε ένα σχέδιο συγκάλυψης της πράξης και όχι ότι ήταν να ατύχημα. Η παθούσα σε διάφορες καταθέσεις της στην αρχή καταθέτει με λεπτομέρεια το πως πραγματικά έγινε. Τριάμιση χρόνια μετά η παθούσα πάει στον ανακριτή και ανακαλεί όσα είχε κει και είπε ότι τα είχε βρει με τον κατηγορούμενο, ότι ήταν υπερβολική στην αρχή και ότι έκανε ό,τι έκανε για να πονέσει τον κατηγορούμενο. Βέβαια δεν μας είπε σήμερα πώς πραγματικά τελικά έγινε το συμβάν αλλά δεν θυμάται και απλά αποδίδει την αρχική της στάση σε κακούς νομικούς συμβούλους».

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας ανέφερε στην απολογία του ότι δεν είχε καμία πρόθεση να πυροβολήσει τη Γωγώ Φαρμάκη και ότι επρόκειτο για ατύχημα. Επιπλέον, ο Αλέξανδρος Αγγλούπας που σήμερα διατηρεί φιλικές σχέσεις με το θύμα τόνισε: «Είναι ένα πολύ λυπηρό γεγονός για μένα. Ήταν ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός τον οποίο προκάλεσα εγώ. Όμως δεν το ήθελα. Σε καμία περίπτωση δεν έβγαλα πιστόλι να σκοτώσω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την εκδοχή όμως του ατυχήματος υποστήριξε και η ίδια η Γωγώ Φαρμάκη, λέγοντας πως στο παρελθόν ήταν θυμωμένη με τον επιχειρηματία και ότι είχε «κακούς συμβούλους».

Στο δικαστήριο κατέθεσαν όμως και αρκετοί μάρτυρες μεταξύ των οποίων αστυνομικοί, γείτονες, ένας φίλος της Γωγώς Φαρμάκη αλλά και ο πατέρας της.

Η επίθεση σε βάρος της Γωγώς Φαρμάκη έλαβε χώρα τον Νοέμβριο του 2011. Σε διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο ακούστηκε ένας πυροβολισμός και μία σφαίρα καρφώθηκε στην κοιλιά της Γωγώς Φαρμάκη, η οποία πέρασε μεγάλο διάστημα στην εντατική και σε χειρουργεία προκειμένου να επανέλθει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δράστης, σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από τις έρευνες ήταν ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας, τότε σύντροφος της αδελφής της Γωγώς Φαρμάκη, Όλγας. Οι καταθέσεις σχετικά με τα πραγματικά περιστατικά που συνέβησαν εκείνο το βράδυ άλλαξαν κατά τη διάρκεια των ετών που ακολούθησαν. Το πρώτο διάστημα η Γωγώ Φαρμάκη, που σήμερα ζει στην Αμερική ισχυριζόταν ότι την πυροβόλησε με πρόθεση. Σήμερα θύτης και θύμα φέρονται να διατηρούν φιλική σχέση.

Μεταξύ άλλων η Γωγώ Φαρμάκη είχε καταθέσει για το περιστατικό: «Με το που τον είδα να έρχεται βίαια προς το μέρος μου, φοβήθηκα πολύ και άρχισα να ανεβαίνω τρέχοντας τη σκάλα προς την κρεβατοκάμαρα. Αυτός με ακολούθησε κυνηγώντας με και πίσω του ήταν η Όλγα. Κάθισα στο κεφαλάρι του κρεβατιού μαζεμένη από τον φόβο μου και με σκυμμένο το κεφάλι. Μου ζήτησε ξανά το σκυλί μου, τη Ζιζέλ, και, όταν αρνήθηκα ξανά, με πυροβόλησε. Δεν κατάλαβα τι είχε συμβεί και σηκώνοντας το κεφάλι μου είδα τον Αγγλούπα να κρατάει όπλο και να σημαδεύει και κοιτώντας είδα την κοιλιά μου γεμάτη αίματα».

Ωστόσο, η κατάθεση της Γωγώς Φαρμάκη ερχόταν σε σύγκρουση με εκείνη της αδελφής της Όλγας, αλλά και του ίδιου του Αλέξανδρου Αγγλούπα, οι οποίοι υποστήριζαν ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε όταν ο τελευταίος το έβγαλε από την τσέπη του για να χαϊδέψει το σκυλάκι των δύο κοριτσιών.

Τελικά, τον Αύγουστο του 2012 σε βάρος του Αλέξανδρου Αγγλούπα από τις εισαγγελικές αρχές ασκήθηκε ποινική δίωξη για «απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και οπλοχρησία» και η υπόθεση οδηγήθηκε προς εκδίκαση ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Maria Callas Museum

Πριν 21 εβδομάδες

MARIA CALLAS MUSEUMαπό 27/10 έως 29/023

To πάρκο της Επιστήμης

Πριν 58 εβδομάδες

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣαπό 18/02 έως 19/028

Μονοήμερη εκδρομή Μυκήνες ‑ Ναύπλιο

Πριν 61 εβδομάδες

METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ05/03

Μονοήμερη εκδρομή στη Πάτρα για το Πατρινό Καρναβάλι

Πριν 64 εβδομάδες

METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ26/02

Mονοήμερη εκδρομή Χελμός ‑ Καλάβρυτα

Πριν 67 εβδομάδες

METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ29/01

Χριστουγεννιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα

Πριν 69 εβδομάδες

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣαπό 26/12 έως 08/01

Μονοήμερη εκδρομή στη Στενή Ευβοίας

Πριν 69 εβδομάδες

METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ15/01

COMBO Brice Marden ‑ Μόνιμες εκθέσεις

Πριν 88 εβδομάδες

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣαπό 20/05 έως 29/08

Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας στη Βάρκιζα

Πριν 88 εβδομάδες

CINE RIA ΘΕΡΙΝΟΣ27/07

Navarino Challenge 2022

Πριν 88 εβδομάδες

COSTA NAVARINO23/10

Χριστόφορος Ζαραλίκος ‑ Παραγγελιές

Πριν 88 εβδομάδες

OPEN AIR ΤΡΙΑΝΟΝ - OPEN AIR ΤΡΙΑΝΟΝαπό 20/07 έως 10/08

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.