E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αυγερινός: Στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ τα χρήματα της Siemens

Επιβεβαίωσε τον Τσουκάτοεε

Αυγερινός: Στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ τα χρήματα της Siemens
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 13/2/2018 | 22:55

"Τα χρήματα που πήρε ο Τσουκάτος από την Siemens το 1999 κατέληξαν πράγματι στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ" κατέθεσε στη δίκη για τη σύμβαση "8002" μεταξύ της γερμανικής εταιρίας και του ΟΤΕ ο άλλοτε υπεύθυνος οικονομικών του κινήματος Σπύρος Αυγερινός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο μάρτυρας σχεδόν δέκα χρόνια μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης του ενός εκατομμυρίου μάρκων που πήρε ο κατηγορούμενος Θεόδωρος Τσουκάτος, επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του ίδιου του κατηγορούμενου, που μέχρι πρότινος δεν επιβεβαίωνε το κόμμα, ότι δηλαδή το ποσό εισήλθε στο ΠΑΣΟΚ .

Ο μάρτυρας μάλιστα ανατρέποντας την αρχική του θέση ότι ουδέποτε παρελήφθησαν από το Κίνημα χρήματα της Siemens, τόνισε ότι τότε δεν γνώριζε ότι τα χρήματα προέρχονταν από τη γερμαν ική εταιρία. Επεσήμανε δε, μετά από πολλές ερωτήσεις από την Έδρα, ότι τώρα θεωρεί πως το ποσό αυτό ήταν χορηγία και δεν σχετίζεται με την υπόθεση της ανάθεσης στη Siemens του έργου της ψηφιακοποίησης των κέντρων του ΟΤΕ, δηλαδή με την περίφημη σύμβαση "8002".

«Ο Θόδωρος Τσουκάτος είχε φέρει περίπου 150 εκατομμύρια δραχμές στο κόμμα τον Φεβρουάριο του 1999 αλλά τότε δεν ήξερα ότι ήταν από τη Siemens. Ήμουν μπροστά όταν είχε φέρει μέρος των χρημάτων και πήρε κουπόνια τα οποία καταστράφηκαν σε μεταγενέστερο χρόνο» κατέθεσε ο μάρτυρας περιγράφοντας παράλληλα πως οι δεσμίδες κουπονιών ήταν μία συνήθης πρακτική να φτάνουν στα ταμεία του κόμματος χρήματα με αυτό τον τρόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είπατε ότι ήταν κοινό μυστικό πως έρχονταν χρήματα με αυτό τον τρόπο στο κόμμα» παρατήρησε ο πρόεδρος για να συμπληρώσει η εισαγγελέας απευθυνόμενη στον μάρτυρα: «Πόσο νόμιμη ήταν αυτή η διαδικασία;».

«Τα ποσά μπορεί να ήταν μικρότερα. Ήταν γνωστός αυτός που έπαιρνε τα κουπόνια αλλά δεν έλεγε από πού φέρνει τα χρήματα» είπε ο κ. Αυγερινός, ο οποίος δέχτηκε βροχή ερωτήσεων από την έδρα εξαιτίας της αναίρεσης των αρχικών του καταθέσεων.

«Στην πρώτη μου κατάθεση πίστευα πως απαντούσα για χρήματα που αφορούσαν μόνο τη Siemens…κατάλαβα λάθος την ερώτηση, τότε» δικαιολογήθηκε ο μάρτυρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εισαγγελέας: Δεν είναι καν προς αξιολόγηση αυτά που λέτε. Το μυαλό σας δουλεύει καλύτερα απ' όλους μας. Πραγματικά δεν εκπλήσσομαι αλλά λυπάμαι. Γιατί όλα αυτά δεν τα είπατε νωρίτερα γι' αυτόν τον άνθρωπο και τον αφήσατε να έρθει κατηγορούμενος;

Μάρτυρας: Δεν το είπα στην πρώτη κατάθεση (…) Ήμουν μπροστά σε παραλαβές χρημάτων Τσουκάτου.

Εισαγγελέας: Τότε λέγατε πως δεν γνωρίζατε και δεν ήταν απαραίτητο να γνωρίζετε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάρτυρας: Δεν είναι κάτι που είμαι περήφανος που είπα (…) Τότε δεν ήθελα να πιστέψω ότι ήταν πραγματικότητα αυτά που είχα ως υποψία.

Εισαγγελέας: Τελικά, ήρθαν τα λεφτά στο κόμμα;

Μάρτυρας: Ναι.

Εισαγγελέας: Μάλιστα, κατηγορηματικά «ναι».

Εισαγγελέας: Τα χρήματα δηλαδή τα πήρε ο κ. Τσουκάτος από τον κ. Χριστοφοράκο γιατί ήθελε να ενισχύσει το κόμμα;

Μάρτυρας: Ναι.

Εισαγγελέας: Θεωρείτε λογικό τον τρόπο που ήρθαν τα χρήματα στην Ελλάδα: Να διασκορπιστούν σε δέκα λογαριασμούς ..Προσπάθησε να τα αποκρύψει;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω τι του ζήτησε ο Χριστοφοράκος. Δεν νομίζω πως προσπάθησε να αποκρύψει. Θα το έλεγα "μία ασυνήθης διαδικασία" αλλά δεν ξέρω τα κίνητρα του.

Ο μάρτυρας δέχθηκε σειρά ερωτήσεων για πρόσωπα του στενού κύκλου του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη καθώς και ο ίδιος διετέλεσε στέλεχος στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και την ίδια περίοδο κατείχε και θέση στο ΔΣ του ΟΤΕ, ενόσω εξελισσόταν η διαδικασία για τη σύμβαση "8002". Η εισαγγελέας επέμεινε ιδιαίτερα στο θέμα των προσώπων αυτών, ρωτώντας επίμονα το άλλοτε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αν τελικά τα χρήματα είχαν ή όχι σχέση με το επίδικο έργο που ανέλαβε η Siemens.

Εισαγγελέας: Κατόπιν όλων αυτών έχετε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα χρήματα αυτά δεν είχαν καμία σχέση με την εξελισσόμενη σύμβαση με τον ΟΤΕ.

Μάρτυρας: Ήταν χορήγηση της Siemens στο κόμμα.

Μάλιστα, όταν κλήθηκε να εξηγήσει για ποιο λόγο έδωσε χρήματα η εταιρεία στο κόμμα ο μάρτυρας είπε: «Οι εταιρείες θέλουν να διατηρούν καλές σχέσεις με όλο το πολιτικό φάσμα και να υπάρχει η αίσθηση της ηθικής υποχρέωσης. Δημιουργούν ευνοϊκό κλίμα με τα κόμματα για να μην βρεθούν από τη μεριά του χαμένου».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Σήμερα

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Σήμερα

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι

Σήμερα

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες οι δράστες

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου – «Υπάρχουν ερωτήματα και σκοτεινά σημεία»

Σήμερα

«Εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας» τονίζει ο Δημήτρης Χατζημιχάλης

Εξοργιστικό βίντεο στο TikTok: Λύκος σε πανικό τρέχει να σωθεί από αυτοκίνητο που τον καταδιώκει

Σήμερα

Ένα πραγματικά εξοργιστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου

par: 22
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.