E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Με ένα αφοπλιστικό video ο Stephen Fry αποκάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο

Το ευχαριστώ στον σύντροφό του

Με ένα αφοπλιστικό video ο Stephen Fry αποκάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 24/2/2018 | 18:14

Μ' ένα βίντεο διάρκειας 13 λεπτών, ο Stephen Fry αποφάσισε να κάνει μια δημόσια εξομολόγηση σχετικά με την κατάσταση της υγείας του. Αποκαλύπτοντας ότι πάσχει από καρκίνο του προστάτη, ο Stephey Fry είπε: «Τους τελευταίους 2 μήνες βρισκόμουν στη δίνη μιας μάλλον ανεπιθύμητης και απροσδόκητης περιπέτειας. Λυπάμαι που δεν ήμουν έτοιμος να μιλήσω γι’ αυτό μέχρι τώρα, αλλά είμαι εδώ για να εξηγήσω τι συμβαίνει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολα ξεκίνησαν μετά από μια διάγνωση για γρίπη. Ο γιατρός του του έκανε ένα πλήρες τσεκ-απ για να ανακαλύψει πως τα επίπεδα του PSA (αντιγόνο για τον προστάτη) ήταν υψηλά.

Η μαγνητική τομογραφία που έγινε αμέσως μετά χαρακτηρίστηκε από τον Stephen Fry ως «ένα σφυροκόπημα επάνω σε ένα φιστίκι». Κάπως έτσι βρέθηκαν καρκινικοί ιστοί στον προστάτη του.

Οι γιατροί τον συμβούλευσαν να υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία ή σε αφαίρεση του προστάτη. Κάπως έτσι πήρε τη μεγάλη απόφαση να χειρουργηθεί για να αφαιρέσει και 11 λεμφαδένες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υποβλήθηκε στην επέμβαση την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, όπου αφαιρέθηκε επιτυχώς ο «επιθετικός» καρκίνος. Ολα πήγαν καλά. Ο παρουσιαστής πρόσθεσε πως έχει ανακάμψει από τότε, εξηγώντας πως η μάχη του για την υγεία του, ήταν ο λόγος που δεν έκανε δημόσιες εμφανίσεις.

«Ο καρκίνος είναι μια λέξη που χτυπά σαν καμπανάκι στο κεφάλι σου. "Έχω καρκίνο" έλεγα διαρκώς στον εαυτό μου. Δεν πρέπει να έχει κανείς καρκίνο. Ξέρω πως είναι κλισέ αλλά δεν φαντάζεσαι ποτέ ότι θα συμβεί σε σένα, ο καρκίνος είναι κάτι που συμβαίνει σε άλλους ανθρώπους».

Και συνέχισε: «Μέχρι στιγμής, από όσο ξέρουμε, έφυγε. Υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αποκτήσω κάποιου άλλου είδους καρκίνο; Προφανώς όχι. Αλλά δε θα ξέρω στα σίγουρα μέχρι να ελέγξω τα επίπεδα PSA μου. Θα πρέπει να είναι μηδενικά γιατί δεν έχω προστάτη, άλλα το συγκεκριμένο αντιγόνο πρέπει να είναι μηδέν. Αλλά αν δεν είχε αφαιρεθεί όλος ο καρκίνος, τότε μπορεί να έχει εξαπλωθεί και θα πρέπει να κάνω ακτινοθεραπεία και να ξεκινήσουν όλα από την αρχή. Αλλά προς το παρόν, είμαι καλά και χαρούμενος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόσθεσε ακόμη πως οι γιατροί πιστεύουν ότι η πρώιμη επέμβαση ου έσωσε τη ζωή και προέτρεψε τους «άνδρες μιας συγκεκριμένης ηλικίας» να ελέγξουν τα επίπεδα PSA.

Ο Stephen Fry, τέλος, επαίνεσε τους γιατρούς του και ευχαρίστησε την οικογένεια, τους φίλους και τον σύζυγό του Elliott Spencer που ήταν «θαυμάσιοι». Όπως είπε: «Είμαι απίστευτα τυχερός που έχω γύρω μου αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους και είμαι τυχερός που έχω ανοσοποιητικό σύστημα, αυτός είναι ο πραγματικός ήρωας».

Στις αρχές του 2018 ο Stephen Fry είχε ανακοινώσει πως μετά από 12 χρόνια αποσύρεται από την παρουσίαση των βραβείων BAFTA, των βρετανικών Oscar. Τότε δεν είχε δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την απόφασή του, και αρκετοί είχαν ανησυχήσει για τον λόγο της αποχώρησής του.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρέμπελ Γουίλσον: Έκανα πρώτη φορά σeξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς

Πριν 11 ώρες

Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα θετικό μήνυμα, τόνισε σε συνέντευξή της

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Τα πέταξε όλα στην παραλία

Πριν 11 ώρες

«Το καλύτερο στις διακοπές μου ήταν ότι ήμουν γυμνή στο νερό»

Ήταν μαζί 3 χρόνια: Αυτή τον λάτρευε, αυτός της ράγισε την καρδιά

Πριν 11 ώρες

Γνωρίστηκαν στα γυρίσματα μιας διαφήμισης κι όμως παρέμειναν φίλοι

Διάσημοι άντρες με κοιλιακούς «φέτες»

Πριν 11 ώρες

Από έξι ο καθένας ...τουλάχιστον!

Οι γονείς παρέδωσαν τα παιδιά τους στην αστυνομία αφού... λήστεψαν τράπεζα!

Πριν 11 ώρες

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει εάν κάποιος άλλος εμπλέκεται στην περίεργη ληστεία

Τουρίστες έπαιξαν μπουνιές σε υψόμετρο 4.680 μέτρων για μια selfie

Χτες

Προσπαθούσαν να φτάσουν στην άκρη πλατώματος για να έχουν το καλύτερο δυνατό φόντο για τη selfie τους

Κατερίνα Καινούργιου: «Η εταιρεία παραγωγής έχει πάρει μια απόφαση για τον Ανδρέα Μικρούτσικο»

Χτες

Πολλά ακούγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα γύρω από τη συνεργασία του Ανδρέα Μικρούτσικου με την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.