E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η ιστορία πίσω από την μεγαλύτερη φαντασίωση της δεκαετίας του `80

Μια σκηνή έφτανε

Η ιστορία πίσω από την μεγαλύτερη φαντασίωση της δεκαετίας του `80
mashable.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι φαν του Star Wars έχουν τις αγαπημένες του σκηνές. Φυσικά, το πιο επιτυχημένο franchise στην ιστορία του σινεμά, έχει πουλήσει εκατομμύρια αναμνηστικά, όπως η μάσκα του Darth Vader ή τα φωτόσπαθα. Όμως τα συγκεκριμένα αντικείμενα, είναι στο επίκεντρο της ιστορίας όλων των ταινιών. Υπάρχει λοιπόν ένα κοστούμι, που εμφανίστηκε σε μια σκηνή, αλλά κατάφερε να μείνει για πάντα αξέχαστο. Το χρυσό μπικίνι της πριγκίπισσας Leia στην ταινία «Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εμφάνιση της Carrie Fisher, που «έφυγε» πρόσφατα από την ζωή, έγινε αυτόματα φαντασίωση εκατομμυρίων εφήβων που ήταν φανατικοί του Star Wars. Τα γuμνά μέρη ήταν αρκετά αποκαλυπτικά για την εποχή αλλά συγχρόνως άφηνε πολλά για την φαντασία των νεαρών φαν, που μεγαλώνοντας δεν ξέχασαν ποτέ την φαντασίωσή τους.

Το μπικίνι εμπνεύστηκε από την δουλειά του Frank Frazetta, ο οποίος σχεδίαζε παρόμοια ενδύματα σε σειρές κομιξ. Το έκανε με απόλυτο σεβασμό στο γυναικείο σώμα, τονίζοντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

http://www.starwars.com/news/princess-leia-and-the-gold-metal-bikini-the-pop-culture-connections

Όταν ο George Lukas και το κινηματογραφικό συνεργείο είδαν το αποτέλεσμα ενθουσιάστηκαν. Υπήρχαν δυο εκδοχές του φορέματος. Μια από μέταλο, για την σκηνή που ήταν αιχμάλωτη του Jabba the Hutt και μια από καουτσούκ, το οποίο φόρεσε σε σκηνές με περισσότερη δράση. Η ίδια η Carrie Fisher σε συνέντευξή της είχε δηλώσει πως οι σκηνές που το φόρεσε ήταν λίγο πιο αποκαλυπτικές απ’ ότι θα έπρεπε. Όλα τα κεφάλια των ανδρών του συνεργείου ήταν στραμμένα στο στήθος της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ελάχιστος χρόνος που φορέθηκε έφτανε για το μετατρέψει σε μύθο και ίσως στην μεγαλύτερη εφηβική φαντασίωση της δεκαετίας του ’80. Και έκανε τον George Lucas ακόμα πιο πλούσιο. Τις επόμενες δεκαετίες, το χρυσό μπικίνι της πριγκίπισσας απέκτησε και άλλες ιδιότητες από μια απλή φαντασίωση. Π.χ. Έγινε το κοστούμι πίσω από το οποίο η Leia έκρυψε προς όφελός της, την δυναμικότητά της ως γυναίκα, μέχρι να αποδείξει πως την υποτίμησαν.

Το σίγουρο είναι πως είτε ως φαντασίωση, είτε ως γυναικείο σύμβολο, το χρυσό μπικίνι της πριγκίπισσας Leia δεν ξεχάστηκε ποτέ από τότε. Και δεν θα ξεχαστεί, για διάφορους λόγους, για πολλά χρόνια ακόμα.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2024: Σε αυτή τη θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον β` ημιτελικό

Προχτές

Η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστεί στον Β` Ημιτελικό του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου, με το τραγούδι «Ζάρι»

3 ταινίες που πρέπει να δεις αν λατρεύεις τα roadtrips

Πριν 4 μέρες

Ώρα να εμπνευστείς το επόμενο ταξίδι σου!

3 ταινίες για την τεχνητή νοημοσύνη που πρέπει να δείτε

Πριν 1 εβδομάδα

Εξερευνώντας τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης

Από τη Madonna ως την Ariana Grande, βίντεο κλιπ που θεωρήθηκαν βλάσφημα

Πριν 1 εβδομάδα

Βίντεο Κλιπ που προκάλεσαν διαμάχες

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.