E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

5 stand ‑ up comedians που πρέπει να ξέρεις

Ας ελπίσουμε ότι κάποτε θα τους δούμε και στην Ελλάδα

5 stand ‑ up comedians που πρέπει να ξέρεις
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Το stand - up comedy έχει τεράστια άνθηση στην Αγγλία και στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου. Οι Ολλανδοί το λατρεύουν, το ίδιο και οι Αυστραλοί και οι Γερμανοί. Στην Ελλάδα, δεν έχει την ίδια άνοδο, αν και έχουν γίνει προσπάθειες, οι περισσότερες όχι και τόσο προσεγμένες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι stand - up comedians, ειδικότερα εκείνοι που προέρχονται από αγγλοσαξονικές χώρες, έχουν το καυστικό χιούμορ που θα πρέπει να συνοδεύει το stand up. Δεν μπορείς να βγεις απέναντι στο κοινό και να τους χαϊδέψεις τα αυτιά. Σατιρίζεις την κοινωνία, την κουλτούρα ή οτιδήποτε άλλο. Και αυτό το κοινό είναι η μικρογραφία της σάτιράς σου. Και πρέπει να μην εξαιρεθεί.

5 κωμικοί που θα πρέπει να ξέρεις λοιπόν. Δεν θα ασχοληθούμε με παλαιότερους, όπως ο George Carlin, o Richard Pryor ή ο Eddie Murphy, αλλά με εν ενεργεία stand up comedians, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει φανατικό κοινό και έχουν γίνει γνωστοί παγκοσμίως.

Russell Peters

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γεννημένος στο Τορόντο του Καναδά αλλά με καταγωγή από την Ινδία, ο Russell Peters όπως λένε τα αμερικανικά μέσα, είναι ο πιο διάσημος stand - up comedian του κόσμου, έξω από τις ΗΠΑ. Με πρότυπο τον George Carlin, ο Peters ασχολείται με διάφορες κουλτούρες, με κυρίαρχη της Ινδική, και καυτηριάζει τα στερεότυπα και τις παράξενες συνήθειες κάθε λαού.

Jo Koy

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γεννημένος στις ΗΠΑ από Αμερικανό πατέρα και Φιλιππινέζα μητέρα, γνωρίζει και τις δυο κουλτούρες απ’ έξω και ανακατωτά. Όπως και ο Peters, ασχολείται κι αυτός με τα στερεότυπα, αλλά όχι μόνο, ενώ το κάνει με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο.

Jeff Dunham

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Jeff Dunham είναι από τους πιο πλούσιους κωμικούς του κόσμου, με sold out στο Wembley και άλλα μέρη του κόσμου. Το show του έχει μια ιδιαιτερότητα. Είναι εγγαστρίμυθος και εμφανίζεται πάντα με μια κούκλα δίπλα του, με την οποία πολλές φορές κάνει ξεκαρδιστικούς διαλόγους. Βέβαια, οι κούκλες του δεν είναι και στα πολύ καλά τους…

Dave Chapelle

Εξαφανίστηκε για μια δεκαετία αλλά επανήλθε δριμύτερος. Το στυλ του Chapelle, κυρίως η άνεσή του και η αυτοπεποίθησή του, τον κάνει αυτόματα επιτυχημένο και δημοφιλή. Η ικανότητά του να παράγει αστεία όχι μόνο βάσει σεναρίου αλλά και με αυτοσχεδιασμό είναι εκπληκτική. Και δεν ασχολείται μόνο με την μαύρη κοινότητα. Αλλά με πολλά ζητήματα και θέματα που τον «ενθουσιάζουν».

Gad Elmaleh

Γεννημένος στο Μαρόκο αλλά μεγαλωμένος στην Γαλλία, ο Gad Elmaleh έγινε γνωστός ως κωμικός στο Παρίσι και πλέον έχει ταξιδέψει στην Αμερική και κάνει show στα αγγλικά. Μια μίξη ευρωπαϊκού και αμερικανικού χιούμορ, ο Gad Elmaleh είναι ο μόνος που τα βάζει με τους Αμερικάνους και με την γλώσσα τους.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2024: Σε αυτή τη θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον β` ημιτελικό

Προχτές

Η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστεί στον Β` Ημιτελικό του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου, με το τραγούδι «Ζάρι»

3 ταινίες που πρέπει να δεις αν λατρεύεις τα roadtrips

Πριν 4 μέρες

Ώρα να εμπνευστείς το επόμενο ταξίδι σου!

3 ταινίες για την τεχνητή νοημοσύνη που πρέπει να δείτε

Πριν 1 εβδομάδα

Εξερευνώντας τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης

Από τη Madonna ως την Ariana Grande, βίντεο κλιπ που θεωρήθηκαν βλάσφημα

Πριν 1 εβδομάδα

Βίντεο Κλιπ που προκάλεσαν διαμάχες

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.