E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο μυστικός λόγος της βασίλισσας Ελισάβετ σε περίπτωση Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου

Ήταν έτοιμος από το 1983!

Ο μυστικός λόγος της βασίλισσας Ελισάβετ σε περίπτωση Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα. Ένας ασταθής ηγέτης στην Βόρειο Κορέα, ο ISIS, η κόντρα της Δύσης με την Ρωσία, που τις τελευταίες μέρες έχει πάρει σάρκα και οστά με τον διπλωματικό πόλεμο της Μεγάλης Βρετανίας με την Ρωσία. Ο φόβος ενός τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου υπάρχει σχεδόν από τότε που τελείωσε ο δεύτερος. Και δεν έχει εξαφανιστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Βρετανία, η βασίλισσα Ελισάβετ έχει έτοιμο έναν λόγο ώστε να απευθυνθεί στον λαό σε περίπτωση μιας απευκταίας παγκόσμιας σύρραξης. Και μάλιστα ο λόγος αυτός είναι έτοιμος από το 1983. Δηλαδή πριν από 35 χρόνια.

Αποκαλύφθηκε το 2013, σύμφωνα με τον νόμο για την αποκάλυψη των εθνικών αρχείων μετά την πάροδο 30 ετών. Και μπορεί πλέον το κείμενο να είναι σε κάποια σημεία ξεπερασμένο, αλλά παραμένει εύστοχος, εμπνέει, ενώ προβλέπει και το μέλλον.

Γράφτηκε σε μια εποχή όπου ο Ψυχρός Πόλεμος ήταν ακόμα στο απόγειο του. Πλέον, η διαμάχη με την πλευρά της Ρωσίας έχει αναθερμανθεί και υπάρχουν πολλές ομοιότητες. Τι λέει ο λόγος; Ξεκινάει με μια σύγκριση με τον λόγο που έβγαλε ο πατέρας της, ο βασιλιάς Γεώργιος ο 6ος, όταν ξέσπασε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Και συνεχίζει προβλέποντας ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος δεν θα είναι όπως οι προηγούμενοι, αφού η τεχνολογία έχει προχωρήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε ολόκληρο τον λόγο παρακάτω που είχε γραφτεί για τις 4 Μαρτίου 1983:

«Την τελευταία φορά που σας μίλησα πριν από 3 μήνες, γιορτάζαμε μαζί με την οικογένειά μας την ζεστή γιορτή των Χριστουγέννων. Οι σκέψεις μας ήταν επικεντρωμένες στους ισχυρούς δεσμούς που δένουν κάθε γενιά με την προηγούμενη και αυτή που θα ακολουθήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο τρόμος του πολέμου δεν θα μπορούσε να είναι πιο μακρινός, αφού η οικογένειά μου και εγώ μοιραζόμασταν την Χριστουγεννιάτικη χαρά μας με την αυξανόμενη οικογένεια της Κοινοπολιτείας. Τώρα, αυτή η τρέλα του πολέμου μεταφέρεται σε όλον τον κόσμο και η γενναία χώρα μας θα πρέπει για άλλη μια φορά να προετοιμαστεί για να επιβιώσει απέναντι σε αντιξοότητες.

Δεν μπορώ ποτέ να ξεχάσω την θλίψη και την περηφάνια που νιώσαμε η αδελφή μου κι εγώ όταν ακούγαμε τα εμπνευσμένα λόγια του πατέρα μου από τον ασύρματο, εκείνη την ημέρα του 1939. Ούτε για μια στιγμή δεν σκέφτηκα πως αυτό το σκληρό και τρομερό καθήκον θα βαραίνει τις πλάτες μου κάποια μέρα.

Ξέρουμε όλοι πως οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι πολύ μεγαλύτερες από οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ιστορίας μας. Ο εχθρός δεν είναι ο στρατιώτης με το τουφέκι του, ούτε ο πιλότος που τριγυρίζει στον ουρανό πάνω από τις πόλεις μας, αλλά η θανατηφόρα δύναμη της κατάχρησης της τεχνολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλά οποιαδήποτε απειλή μας περιμένει, όλες οι ποιοτικές ιδιότητες που μας βοήθησαν να κρατήσουμε την ελευθερία μας τις δυο προηγούμενες φορές, θα είναι για μια ακόμα φορά η δύναμή μας. Ο σύζυγός μου κι εγώ, μοιραζόμαστε με τις οικογένειες ολόκληρης της χώρας τον φόβο που νιώθουμε για τους γιους και τις κόρες, για τους συζύγους και τους αδελφούς, που έφυγαν από δίπλα μας για να υπηρετήσουν την πατρίδα.

Ο αγαπημένος μου γιος Andrew βρίσκεται αυτή την στιγμή στην πρώτη γραμμή μαζί με την μονάδα του και όλοι προσευχόμαστε για την ασφάλειά του αλλά και την ασφάλεια όλων όσων υπηρετούν την πατρίδα, εδώ ή στο εξωτερικό.

Είναι αυτός ο ισχυρός δεσμός της οικογένειας που πρέπει να είναι η μεγαλύτερη άμυνά μας απέναντί στο άγνωστο. Αν οι οικογένειες παραμείνουν ενωμένες και αποφασιστικές, δίνοντας καταφύγιο σε εκείνους που μένουν μόνοι και απροστάτευτοι, η θέληση της χώρας μας για επιβίωση δεν μπορεί να σπάσει.

Το μήνυμα μου προς εσάς επομένως είναι απλό. Βοηθήστε εκείνους που δεν μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους, προσφέρετε ανακούφιση στους άστεγους και σε εκείνους που είναι μόνοι, και αφήστε την οικογένειά σας να γίνει το επίκεντρο της ελπίδας και της ζωής σε αυτούς που το χρειάζονται.

Καθώς αγωνιζόμαστε μαζί για να πολεμήσουμε το κακό, ας προσευχηθούμε για την χώρα μας και τους ανθρώπους της, οπουδήποτε κι αν βρίσκονται.

Ο θεός να σας ευλογεί».

Ας ελπίσουμε πώς ποτέ δεν θα χρειαστεί να τον διαβάσει.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πότε γεννήθηκε το πρώτο κινητό τηλέφωνο

Πριν 6 ώρες

Σίγουρα δεν το ξέρετε

Σήμερα έμαθα: Ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που έπαιξε στο εξωτερικό

Πριν 6 ώρες

Μάλλον δεν είναι αυτός που είχατε στο μυαλό σας

Σαν σήμερα: Πέθανε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

Πριν 6 ώρες

Στις 19 Μαρτίου του 2019

4 ντόπιοι μας εξηγούν το παραδοσιακό καρναβάλι της περιοχής τους

Χτες

Τύρναβος, Ξάνθη, Σοχός και Νάουσα στο γλέντι.

Το αγόρι που μεγάλωσε μέσα σε μια φούσκα

Χτες

Ο Ντέιβιντ Βέτερ και η ιδιαίτερη ιστορία του

Μέσα στην πόλη ‑ φάντασμα της Centralia, που καίγεται εδώ και 60 χρόνια

Προχτές

Είναι απίστευτο αλλά το έδαφος φλέγεται ακόμα

Γιατί οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι όταν είναι μόνοι τους

Πριν 3 μέρες

Μια νέα μελέτη εξετάζει την άνεσή μας να είμαστε κοντά σε άλλους ανθρώπους ως υποπροϊόν της εξέλιξης.

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.