E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γιατί το 1109 είναι το τηλεφωνικό νούμερο που πρέπει να απομνημονεύσεις για πάντα

Μπορείς να βοήθησεις

Γιατί το 1109 είναι το τηλεφωνικό νούμερο που πρέπει να απομνημονεύσεις για πάντα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

"Πάμε θα μπλέξουμε", "Δεν είναι δική μας δουλειά", Κάνε πως δεν το είδες". Όλοι μας έχουμε δει κάτι στο δρόμο που μας έκανε να θέλουμε να δράσουμε, να βοηθήσουμε, αλλά κάτι μας κράτησε. Ο φόβος, η αποξένωση, τα δικά μας προβλήματα, μας έκαναν να γυρίσουμε τη πλάτη και να προχωρήσουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα που ο κόσμος κλονίζεται, που τίποτα δεν είναι σταθερό, το να βοήθησεις είναι πιο σημαντικό από ποτέ. Είναι αναγκαίο, για αυτούς που έχουν την ανάγκη σου, για σένα, για το κοντίνο σου περιβάλλον, να μην κλείσεις τα μάτια, να μην προσπεράσεις.

Η εμπορία ανθρώπων στις ημέρες μας, ενώ κάποιος θα περίμενε να έχει εξαλειφθεί, φαίνεται να ανθεί και να αυξάνεται επικίνδυνα. Η οικονομική κρίση, ο πόλεμος στη Συρία, η κατάσταση που επικρατεί στην Αφρική, έχει εκτοξεύσει τους αριθμούς των ανθρώπινων ψυχών, που γίνονται αντικείμενο εμπορίας για οικονομικό ώφελος.

Η εμπορία ανθρώπων είτε για σeξουαλική εκμετάλλευση, για εξαναγκαστική εργασία, είναι παράνομη, και ένα τηλεφώνημα, μια μαρτυρία μπορεί να σώσει θύματα από μια ζωή που δεν θα ευχόσουν σε κανέναν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σeξ trafficking στη χώρα μας τη περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων απέφερε εκατομμύρια κέρδη στους διακινητές. Η οικονομική κρίση μείωσε τα κέρδη του αγοραίου έρωτα, αλλά όχι τα θύματα του σeξ trafficking. Η χώρα μας πλέον λειτουργεί σαν σταυροδρόμι, για κοπέλες που έρχονται από τη Μολδαβία και τη Ρουμανία, μέσω Τουρκίας, ή για κοπέλες που έρχονται από της χώρες της Αφρικής.

Μέσω ψεύτικων υποσχέσεων ή ακόμα και τελετουργικών βουντού, νεαρά κορίτσια υποχρεώνονται να εργαστούν σε παράνομους οίκους ανοχής, χωρίς τη θέλησή τους, απειλούνται καθημερινά για τη ζωή τους, πέφτουν θύματα κακοποίησης και σπανίως αφήνονται ελεύθερες ακόμα και όταν το "χρέος" τους αποπληρωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

40.000 άτομα ετησίως πέφτουν θύματα των κυκλωμάτων εμπορίας ανθρώπων, με τη πλειονότητά τους να είναι νεαρά κορίτσια, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με το 2004.

Και αν όλα αυτά σου φαίνονται ξένα, άγνωστα μια προσεκτική ματιά γύρω μας μπορεί να βοήθησει στην εξάλειψη του φαινομένου. Η Α21 σε συνεργασία με άλλους φορείς δημιούργησε μια γραμμή πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων. Το 1109 είναι το τηλεφωνικό νούμερο που είναι η ελπίδα για χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές που αιμορραγούν καθημερινά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν δεις κάτι που δεν φαίνεται φυσικό, μια βίαιη μετακίνηση, ανθρώπους με εμφανή σημάδια κακοποίησης, αν κάποιος σου ζητήσει την βοήθεια του στο δρόμο, μην του γυρίσεις την πλάτη. Κάλεσε στο 1109 και ένα εξειδικευμένο προσωπικό θα δεχτεί τις πληροφορίες σου και θα επικοινωνήσει με τις αρχές άμεσα. 

Δεν κινδυνεύεις, η ανωνυμία σου προστατεύεται. Η γραμμή λειτουργεί με τα πιο σύγχρονα μέσα, και είναι στη διάθεσή σου 24 ώρες την ημέρα.

Για περισσότερες πληροφορίες ενημερώσου εδώ.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι η πιο ρατσιστική

Σήμερα

Σε μία έρευνα μεταξύ 12 ευρωπαϊκών κρατών

Kανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ήταν δολοφόνοι

Σήμερα

Ο Φρεντ και η Ρόζμαρι Γουέστ είχαν μόνο ένα κοινό σημείο, το φονικό ένστικτο.

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο ήρωας του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλος Μελάς

Σήμερα

Θυσιάστηκε για την ελευθερία της Μακεδονίας

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Χτες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Χτες

Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Προχτές

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

Βρήκε κάτω από το σπίτι της ομαδικό τάφο 6.000 ατόμων

Προχτές

Δείτε μια απίστευτη ιστορία

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Προχτές

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.