E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Βράδυ Σαββάτου στην ανοιξιάτικη Αθήνα

Ο καιρός γλύκανε(;) και είναι ώρα για τσάρκες

Βράδυ Σαββάτου στην ανοιξιάτικη Αθήνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν έρχεται η άνοιξη, μπαίνεις στον αυτόματο πιλότο. Τον αφήνεις για περίπου τρεις μήνες και αργότερα ξαναπαίρνεις το τιμόνι για την «off road» διαδρομή του καλοκαιριού. Μέχρι τότε όμως, ο καιρός καλυτερεύει σταδιακά, τα πολλά ρούχα μπαίνουν σιγά σιγά στην ντουλάπα και μπορείς ουσιαστικά να απολαύσεις την δροσιά που αποπνέει το όμορφο ανοιξιάτικο μεσογειακό κλίμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικά για την Αθήνα, η άνοιξη και το φθινόπωρο είναι οι καλύτερες εποχές. Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν επικίνδυνα στην πρωτεύουσα το καλοκαίρι, ενώ δείχνει πάντα ημιτελής η προσπάθεια της να προετοιμαστεί για τον χειμώνα, Μάλλον, επειδή δεν εργάστηκε αρκετά το προηγούμενο καλοκαίρι...

Ο κόσμος αρχίζει και βγαίνει έξω, οι αυλές και οι ταράτσες ετοιμάζονται και οι τσάρκες είναι ό, τι καλύτερο, αφού πλέον είναι η εποχή τους. Τα Σάββατα, σκέφτεσαι πολλές φορές αυτό που δεν σκέφτεσαι την υπόλοιπη εβδομάδα. Ό, τι δηλαδή είσαι λίγο τυχερός που ζεις στην Ελλάδα και στην Αθήνα. Ναι, συνήθως σκεφτόμαστε το αντίθετο. Αλλά όταν έρθει το Σάββατο, το ξεχνάμε. Ειδικά την άνοιξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορείς να ξεκινήσεις την ημέρα σου με έναν καφέ στο Ζάππειο ή στην Πλάκα, σουλατσάροντας σε μέρη όπου η αστική δόμηση της πόλης, δεν έχει ακουμπήσει πολύ. Λογικά θα πρέπει να πάρεις και καμιά ζακέτα μαζί σου, γιατί οι αέρηδες, είναι όνομα και πράγμα. Μετά θα χρειαστείς καύσιμα. Μεσημεριανό με τσιπουράκι ή κρασί χύμα, στου Ψυρρή ή στη «Φορμάικα» στο Μοναστηράκι (ακούγωντας Τζάζ). Ο μεσογειακό μεζές είναι το καλύτερο καύσιμο για να συνεχίσεις την έξοδό σου.

Φορμάικα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μην πιείς πολύ γιατί έπεται συνέχεια. Όχι πολύ μακριά από το γκάζι και τον σταθμό του μετρό, στα όμορφα Πετράλωνα, είναι μια αυλή που θα ε κερδίσει αμέσως. Είναι το Upupa Epops, που θα σε μεταφέρει στην Αθήνα μιας άλλης εποχής. Πιο ρομαντική και πιο φιλόξενη. Καφές δεύτερος ή ένα ποτάκι. Και ήρθε η νύχτα.

Upupa Epops

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις στην «Αθήνα την νύχτα» όταν είναι «Βράδυ Σαββάτου». Από το Six D.O.G.S., μέχρι τα μικρά μπαράκια στου Ψυρρή μέχρι την οδό Βουλής και την Κολοκοτρώνη. «Drunk Sinatra», «La Vie En Rock», «Αμπάριζα» και «Booze Cooperativa», είναι μερικά από αυτά. Μπορείς πάντα να πας σε όλα. Αφού είναι δίπλα το ένα στο άλλο. Η μέρα και η νύχτα σου στην ανοιξιάτική Αθήνα έχει γεμίσει. Οι μπαταρίες σου σίγουρα είναι γεμάτες. Και θα περιμένεις ‘έτσι το επόμενο Σάββατο. Που θα κάνεις τα ίδια, ή όλα διαφορετικά. Γιατί η Αθήνα σου δίνει πάμπολλες επιλογές.

Αμπάριζα

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2024: Σε αυτή τη θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον β` ημιτελικό

Πριν 3 μέρες

Η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστεί στον Β` Ημιτελικό του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου, με το τραγούδι «Ζάρι»

3 ταινίες που πρέπει να δεις αν λατρεύεις τα roadtrips

Πριν 5 μέρες

Ώρα να εμπνευστείς το επόμενο ταξίδι σου!

3 ταινίες για την τεχνητή νοημοσύνη που πρέπει να δείτε

Πριν 1 εβδομάδα

Εξερευνώντας τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης

Από τη Madonna ως την Ariana Grande, βίντεο κλιπ που θεωρήθηκαν βλάσφημα

Πριν 1 εβδομάδα

Βίντεο Κλιπ που προκάλεσαν διαμάχες

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.