E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

10 πράγματα που θα συμβούν όταν πεθάνει η βασίλισσα Ελισάβετ

Η χώρα θα παραλύσει για αρκετές ημέρες

10 πράγματα που θα συμβούν όταν πεθάνει η βασίλισσα Ελισάβετ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι στον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου εδώ και 66 χρόνια. Τα χρόνια είναι πολλά και η χώρα έχει ξεχάσει τι συμβαίνει όταν η κεφαλή του κράτους φύγει από την ζωή. Η φράση «London bridge is down» δεν σημαίνει αυτό που φαίνεται εξ αρχής. Σημαίνει ότι η βασίλισσα Ελισάβετ έχει πεθάνει. Τι θα συμβεί λοιπόν όταν πεθάνει η βασίλισσα που στις 21 Απριλίου κλείνει τα 92 της χρόνια;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1. Ποιος θα το μάθει πρώτος;

Πρώτος θα το μάθει ο ιδιαίτερος γραμματέας της βασίλισσας που από τον περασμένο Οκτώβριο είναι ο Edward Young. Αυτός θα πρέπει να καλέσει πρώτος τον ή την πρωθυπουργό για να του πει πως η «London bridge is down». Ύστερα το υπουργείο Εξωτερικών θα πρέπει να ενημερώσει τις 15 χώρες στις οποίες η βασίλισσα είναι ακόμα η κεφαλή του κράτους.

2. Η χώρα θα ακινητοποιηθεί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σοκ θα είναι αρκετά μεγάλο. Και η χώρα κυριολεκτικά θα παραλύσει για λίγο. Το χρηματιστήριο θα κλείσει, κοστίζοντας δισεκατομμύρια στην οικονομία της χώρας. Τα προγράμματα των καναλιών θα σταματήσουν, η βουλή θα κλείσει και οι πολίτες θα σταματήσουν να δουλεύουν και θα γυρίσουν σπίτι νωρίτερα.

3. Το γέλιο θα «σταματήσει»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την στιγμή που το BBC και αργότερα τα υπόλοιπα κανάλια θα μάθουν την είδηση, η κωμικές εκπομπές και ό, τι αστείο υπάρχει στο πρόγραμμα τηλεόρασης και ραδιοφώνου, θα πρέπει να αναβληθεί τουλάχιστον μέχρι και μετά την κηδεία της. Το πένθος είναι μεγάλο και το γέλιο δεν χωράει σε τέτοιες καταστάσεις.

4. Τα λόγια του Εθνικού Ύμνου θα αλλάξουν

Το περίφημο «God Save the Queen», το οποίο έχει περάσει και στην ποπ κουλτούρα, μόλις η βασίλισσα πεθάνει θα πρέπει να σβηστεί από τον Εθνικό Ύμνο της χώρας. Η σειρά διαδοχής δείχνει πως στον θρόνο θα ανέβει άντρας, οπότε λογικά ο ύμνος πλέον θα λέει «God Save the King».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

5. Τα χρήματα θα αλλάξουν

Όπως όλοι γνωρίζουμε, όλα τα νομίσματα και χαρτονομίσματα της Βρετανίας, έχουν το πρόσωπο της Ελισάβετ. Μόλις η βασίλισσα φύγει από την ζωή και στον θρόνο ανέβει ο πρίγκιπας Κάρολος, τα νομίσματα θα πρέπει να αντικατασταθούν τάχιστα και μάλιστα μόλις σε 10 μέρες. Η αλλαγή αυτή δεν θα γίνει μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά σε όλες τις χώρες της Βρετανικής Κοινοπολιτείας, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας και της Ινδίας.

6. Τι πρέπει να κάνει ο Κάρολος;

Ο Κάρολος θα ανακηρυχθεί μονάρχης σχεδόν αμέσως. Και θα πρέπει να κάνει ένα ταξίδι στις πρωτεύουσες του Ηνωμένου Βασιλείου. Πρώτα στο Εδιμβούργο, μετά στο Μπέλφαστ και στο Κάρντιφ, όπου θα παρίσταται σε τελετές μνήμης για την μητέρα του. Μετά θα επιστρέψει στο Λονδίνο θα κάνει το ίδιο σε πιο μεγάλη κλίμακα. Η στέψη του, άλλη μια ημέρα αργίας για το Ηνωμένο Βασίλειο, θα γίνει λίγους μήνες μετά την κηδεία.

7. Τι θα συμβεί στην σωρό της

Η σωρός της βασίλισσας θα τοποθετηθεί στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπου θα φυλάσσεται από τέσσερις φύλακες. Μετά από ακριβώς τέσσερις μέρες, το φέρετρο θα μεταφερθεί στο Westminster Hall, όπου το κοινό μπορεί να την επισκεφτεί για να την αποχαιρετήσει και να της δείξει τον σεβασμό του. Όταν η μητέρα της πέθανε το 2002, τουλάχιστον 200.000 την επισκέφτηκαν. Στην βασίλισσα ο αριθμός θα είναι πολλαπλάσιος.

8. Το μυστήριο του RATS

Το Radio Alert Transmission System, αλλιώς RATS, θα χρησιμοποιηθεί από το BBC για να μεταδώσει την δυσάρεστη είδηση. Δεν είναι πολύ γνωστό τι ακριβώς θα συμβεί, αλλά πολύ κάνουν λόγο για έναν ψυχροπολεμικό συναγερμό, που θα μοιάζει με εκείνον που σημαίνει όταν η χώρα δέχεται επίθεση. Δεν είναι φυσικά σίγουρο κάτι τέτοιο…

9. Θρήνος 12 ημερών

Ο θρήνος για την βασίλισσα θα διαρκέσει 12 ημέρες. Εκτός από το χρηματιστήριο που θα μείνει κλειστό όλες αυτές τις ημέρες, δεν θα υπάρξει καμία αθλητική εκδήλωση, ενώ τα παιδιά δεν θα μπορούν να παίζουν στα πάρκα. Το ίδιο θα συμβεί και σε όλες τις χώρες της Κοινοπολιτείας. Η κηδεία της βασίλισσας θα γίνει 9 ημέρες μετά τον θάνατό της, αλλά το πένθος θα κρατήσει για 12.

10. Τι θα συμβεί μετά;

Ο Κάρολος θα ανέβει στον θρόνο και η Βρετανοί θα έχουν νέο βασιλιά και νέα βασίλισσα, δηλαδή της σύζυγό του Καμίλα. Βέβαια, ο τίτλος της Καμίλα, είναι ένα ερωτηματικό, αφού υπάρχει περίπτωση να μην της δοθεί ο βασιλικός τίτλος. Ο Κάρολος λοιπόν θα αναλάβει τα καθήκοντα της μητέρας του, αφού στεφθεί βασιλιάς και αφού τα πάντα πλέον απεικονίζουν τον ίδιο, όπως τα νομίσματα, τα χαρτονομίσματα, τα γραμματόσημα. Οι Βρετανοί από εκείνη την ημέρα θα λένε καθημερινά, «God save the King».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Σήμερα

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Σήμερα

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Σήμερα

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 25
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.