E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Έρχεται διήμερο φεστιβάλ νεοναζί τη μέρα γενεθλίων του Χίτλερ

Σε αναμμένα κάρβουνα η Γερμανία

Έρχεται διήμερο φεστιβάλ νεοναζί τη μέρα γενεθλίων του Χίτλερ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/4/2018 | 14:02

Με αφορμή τα γενέθλια του Αδόλφου Χίτλερ, εκατοντάδες ακροδεξιοί αναμένεται να συγκεντρωθούν σήμερα σε κωμόπολη της Ανατολικής Γερμανίας, για ένα φεστιβάλ το οποίο θα πραγματοποιηθεί υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με τον φόβο επεισοδίων λόγω αντι-διαδηλώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την πρώτη συγκέντρωση του φεστιβάλ «Schild und Schwert» (Ασπίδα και Ξίφος), που θα διαρκέσει δύο ημέρες, θα κινητοποιηθούν εκατοντάδες αστυνομικοί, με τις Αρχές όμως να μην δίνουν συγκεκριμένο αριθμό. «Θα δείτε πολλούς αστυνομικούς σε κάθε γωνιά του δρόμου», προειδοποίησε ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας στην εφημερίδα Sachsische Zeitung και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από την πολωνική πλευρά των συνόρων, έχουν παρατηρηθεί «επιπλέον περιπολίες στην περιοχή προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια». Εκτός από τους Γερμανούς ακροδεξιούς, ομοϊδεάτες τους από όλη την Ευρώπη αναμένονται στην κωμόπολη Όστριτζ, με 2.400 κατοίκους, που βρίσκεται στην ανατολική Γερμανία στα σύνορα με την Πολωνία και την Τσεχία.

Οι διοργανωτές έχουν κάνει λόγο για περίπου 800 συμμετέχοντες, όμως -σύμφωνα με αντιφασίστες ακτιβιστές- έως και 3.500 νεοναζί ενδέχεται να παραστούν στο φεστιβάλ, το οποίο έχει θέμα την «Ανακατάληψη της Ευρώπης». Μάλιστα, στη διάρκειά του, θα διοργανωθούν εκτός από συναυλίες και πολιτικές συζητήσεις, παρουσίαση πολεμικών τεχνών και φεστιβάλ τατουάζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται την ώρα που στη Γερμανία αναβιώνουν τα ακροδεξιά κινήματα, τροφοδοτούμενα από την εισροή προσφύγων στη χώρα, γεγονός που επέτρεψε στο αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) να εισέλθει στην ομοσπονδιακή βουλή στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου. Το κόμμα σημείωσε το μεγαλύτερο ποσοστό του στη Σαξονία, όπου πραγματοποιείται το φεστιβάλ. Διοργανωτής του είναι ο Τόρστεν Χάιζε, μέλος του ακροδεξιού κόμματος NPD.

«Αν μπορεί κανείς να πραγματοποιεί συγκεντρώσεις και να γιορτάζει τα γενέθλια του Χίτλερ χωρίς πρόβλημα, αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι οι νόμοι μας και η κοινωνία μας ασθενούν», σχολίασε ο Σάσα Έλζερ, εκπρόσωπος του κινήματος «Rechts Rockt Nicht» («Η Δεξιά δεν ροκάρει»), κάνοντας έκκληση μέσω του διαδικτύου για την πραγματοποίηση αντιδιαδήλωσης.

Τοπικοί πολιτικοί και θρησκευτικοί αξιωματούχοι και ενώσεις της κοινωνίας των πολιτών αποφάσισαν να διοργανώσουν μια ενέργεια διαμαρτυρίας υπό τη μορφή ενός «φεστιβάλ ειρήνης», μια συγκέντρωση οικογενειακού χαρακτήρα στο κέντρο της πόλης, την έναρξη του οποίου θα σημάνει ο πρωθυπουργός της Σαξονίας, Μίχαελ Κρέτσμερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ακροδεξιοί οργανώνουν εδώ και καιρό μυστικές συναυλίες για να συγκεντρώσουν πόρους και να εγγράψουν νέα μέλη. Ωστόσο, το φεστιβάλ αυτό, με έναν χώρο για κάμπινγκ κοντά και εισιτήριο 45 ευρώ για δύο ημέρες, σηματοδοτεί για τους επικριτές του μια ανησυχητική τροπή, καθώς οι νεοναζί πλέον προχωρούν σε ανοικτές, δημόσιες διοργανώσεις.

Οι Αρχές δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, διότι το Σύνταγμα εγγυάται το δικαίωμα σε ειρηνικές συγκεντρώσεις. Ωστόσο τα ναζιστικά σύμβολα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν δημοσίως. Όχι μόνο η ημέρα που επιλέχθηκε για τη διεξαγωγή του φεστιβάλ είναι συμβολική, αλλά και ο τίτλος του, τα αρχικά του οποίου είναι «SS».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θωρακίζουν τα σπίτια τους

Σήμερα

Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα

Αύριο στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα ‑ Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

Σήμερα

Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει αύριο Σάββατο 20 Απριλίου στην Αθήνα - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Μπάιντεν: «Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου στον Β` Παγκόσμιο!»

Σήμερα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να προβληματίζει με την συμπεριφορά του

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

Σήμερα

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον άντρα που απειλούσε να ανατιναχθεί σήμερα έξω από το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι

Τέμπη: «Βρέθηκαν οστά στα χώματα από το μπάζωμα», καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς

Σήμερα

Ο πατέρας των διδύμων Χρύσας και Θώμης Πλακιά που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύxημα, εξηγεί πως αναμένεται η ταυτοποίηση του DNA

Γαλλία: Ανδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Σήμερα

Η γαλλική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή - Ο άνδρας φέρεται να κρατάει χειροβομβίδες

Πρόστιμα σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ σε 11 μεγάλες επιχειρήσεις για παραπλανητικές εκπτώσεις

Σήμερα

Σκρέκας: Αποδεικνύεται στην πράξη ότι οι έλεγχοι που διεξάγονται είναι καθολικοί, εντατικοί και αποτελεσματικοί

Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Πρώτη αντίδραση της Κίνας

Σήμερα

Οι αντιδράσεις για τις εξελίξεις στο μέτωπο Ισραήλ - Ιράν

Αποθέωση για τον «σούπερ ήρωα» Τζολάκη και την ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού

Σήμερα

Ο νεαρός τερματοφύλακας έπιασε 3 από τα 5 πέναλτι της Φενέρμπαχτσε

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.