E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η ιστορία του 10χρονου αγοριού που αυτοκτόνησε γιατί ήθελε να γίνει κορίτσι

Η ιστορία του Cameron McWilliams

Η ιστορία του 10χρονου αγοριού που αυτοκτόνησε γιατί ήθελε να γίνει κορίτσι
mirror.co.uk
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν από 10 χρόνια, μια τραγική ιστορία είχε συγκλονίσει το Ηνωμένο Βασίλειο. Ένα 10χρονο αγόρι είχε κρεμαστεί με μια ζώνη αφαιρώντας την ζωή του. Πολλοί τότε αναρωτήθηκαν «Γιατί μπορεί ένα 10χρονο αγόρι να θέλει να αυτοκτονήσει;». Η απάντηση βρίσκεται στον εσωτερικό κόσμο του Cameron McWiiliams και στην διαφορετικότητά του, που δεν αναγνωρίστηκε από κανέναν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν ήταν σαν τα άλλα παιδιά. Ήταν πολύ ώριμος πολύ ήσυχος και συνήθως καθόταν στο δωμάτιό του διαβάζοντας ή παίζοντας βιντεοπαιχνίδια. «Δεν έβγαινε έξω να παίξει ποδόσφαιρο ή άλλα παιχνίδια με συνομήλικούς του. Καθόταν στο σπίτι και διάβαζε βιβλία. Τον ενδιέφεραν πολύ τα τρέχοντα θέματα και η επιστήμη», είχε πει τότε η μητέρα του.

Ήθελε να γίνει επιστήμονας. Όμως είχε και άλλες σκέψεις. Του άρεσε να φοράει γυναικεία εσώρουχα και να βάφεται. Είχε πει στην μητέρα του μάλιστα πως μια ημέρα θα ήθελε να γίνει κορίτσι, να αλλάξει το φύλο του. Η μητέρα του γνώριζε πώς δεν ήταν ένα χαρούμενο παιδί αλλά δεν πίστευε πώς μελαγχολικός ή καταθλιπτικός.

Στο σχολείο απέφευγε να κάνει παρέα με άλλα αγόρια που ήταν πιο «σκληρά» και έκανε παρέα με τα πιο καλλιεργημένα. Είχε βιώσει το bullying αρκετές φορές, αλλά είχε μάθει να αμύνεται και να προστατεύει τον εαυτό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια μέρα, η αδερφή του τον βρήκε να φοράει τα εσώρουχά της. Τα σχόλια που ακολούθησαν ήταν παρόμοια με bullying. «Μας είχε πει πώς ήθελε να γίνει κορίτσι. Ήταν ένα πολύ συναισθηματικό αγόρι. Δεν μπούμε να σκεφτούμε γιατί έκανε αυτό που έκανε», είχε δηλώσει η μητέρα του.

Αποφάσισε να του αγοράσει γυναικεία εσώρουχα, αλλά όταν την ζήτησε να βάλει make – up, του το απαγόρευσε με την δικαιολογία ότι «ήταν πολύ μικρός». Λίγες μέρες πριν τον θάνατό του, δεν ήταν ο εαυτός του. Η μητέρα του θυμόταν μάλιστα ότι ρώτησε την ίδια και τον πατριό του «Έχετε ακούσει γι’ αυτούς τους ανθρώπους που έχουν κρεμαστεί;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια μέρα, όλοι νόμιζαν πως είχε πάει για ύπνο στο δωμάτιό του. Όμως πέρασαν αρκετές ώρες. Και η μητέρα του άνοιξε την πόρτα και τον είδε να στέκεται κοντά στο παράθυρο φορώντας την ρόμπα του. Το κεφάλι του έγερνε προς τα μπρος. «Συνειδητοποίησα πως κάτι σοβαρό έχει συμβεί. Και τσίριξα».

Η έρευνα που ακολούθησε έδειξε ότι δεν υπήρχαν άλλοι λόγοι για την πράξη του. 14 έφηβοι έχουν αυτοκτονήσει στην ίδια περιοχή, αλλά τα περιστατικά δεν συνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο.

Όπως είπε και με ανακοίνωσή της η οργάνωση «Mermaids», λίγες μέρες αργότερα, η περίπτωση μοιάζει με δεκάδες που η ίδια έχει αντιμετωπίσει. Η «δυσφορία φύλου», όπως λέγεται, ονομάζεται το στρες που βιώνει ένας άνθρωπος εξ αιτίας της σύγκρουσης μεταξύ του φύλου με το οποίο χαρακτηρίστηκε αμέσως μετά την γέννηση του και το φύλο με το οποίο νοιώθει πως ταυτίζεται. «Τα παιδιά αυτά συχνά απομονώνονται, κατηγορούνται και εκφοβίζονται, επειδή είναι διαφορετικά. Δεν κάνουν φίλους εύκολα, όπως αναφέρει η οργάνωση και μια ζωή με μοναξιά είναι ‘αβάσταχτη’», ανέφερε η οργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην περίπτωση του 10χρονου Cameron, τα βήματα που έπρεπε να γίνουν δεν έγιναν. Με τραγική κατάληξη. Τα παιδιά που αισθάνονται το ίδιο, χρειάζονται υποστήριξη και γνώση ότι δεν είναι οι μόνοι που αντιμετωπίζουν κάτι τέτοιο, κάτι που μπορεί να τους δώσει παρηγοριά και άνεση.

Πηγή: Telegraph, Mirror, The Star

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πότε γεννήθηκε το πρώτο κινητό τηλέφωνο

Πριν 6 ώρες

Σίγουρα δεν το ξέρετε

Σήμερα έμαθα: Ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που έπαιξε στο εξωτερικό

Πριν 6 ώρες

Μάλλον δεν είναι αυτός που είχατε στο μυαλό σας

Σαν σήμερα: Πέθανε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

Πριν 6 ώρες

Στις 19 Μαρτίου του 2019

4 ντόπιοι μας εξηγούν το παραδοσιακό καρναβάλι της περιοχής τους

Χτες

Τύρναβος, Ξάνθη, Σοχός και Νάουσα στο γλέντι.

Το αγόρι που μεγάλωσε μέσα σε μια φούσκα

Χτες

Ο Ντέιβιντ Βέτερ και η ιδιαίτερη ιστορία του

Μέσα στην πόλη ‑ φάντασμα της Centralia, που καίγεται εδώ και 60 χρόνια

Προχτές

Είναι απίστευτο αλλά το έδαφος φλέγεται ακόμα

Γιατί οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι όταν είναι μόνοι τους

Πριν 3 μέρες

Μια νέα μελέτη εξετάζει την άνεσή μας να είμαστε κοντά σε άλλους ανθρώπους ως υποπροϊόν της εξέλιξης.

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.