E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μοχάμεντ Σαλάχ: Ο νέος Φαραώ της Αιγύπτου

Κάτι περισσότερο από ένας απλός ποδοσφαιριστής για τους συμπατριώτες του

Μοχάμεντ Σαλάχ: Ο νέος Φαραώ της Αιγύπτου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σεζόν που κάνει ο Μοχάμεντ Σαλάχ είναι κάτι περισσότερο από μαγική. Στο λιμάνι του Λίβερπουλ, βρήκε και το δικό του και στα 26 του χρόνια, κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Η μεταγραφή του Κουτίνιο στην Μπαρτσελόνα θεώρησαν όλοι πώς θα αποδυναμώσει την ομάδα. Ωστόσο ο Σαλάχ συνεργάζεται με τον Φιρμίνο με κλειστά μάτια και ίσως είναι για πρώτη φορά ελεύθερος στην καριέρα του να κάνει αυτό που ξέρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα παρατσούκλια δίνουν και παίρνουν. Ο «Μέσι της Αιγύπτου» , ο «Ρονάλντο του Κάιρο» και άλλα τέτοια. Η αλήθεια είναι πως ο Σαλάχ δεν μοιάζει με κανέναν. Είναι ένας παίκτης μοναδικός. Και μέσα και έξω από το γήπεδο. Και αυτή η χρονιά είναι δικιά του. Σε όλα τα επίπεδα.

Από τότε που άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο και πήγαινε στο Κάιρο κάθε μέρα για προπόνηση, είχε βάλει πείσμα πώς θα τα καταφέρει. Και όταν θα το έκανε τελικά, θα ήθελε να βοηθήσει την χώρα του όπως μπορούσε. Το 2012 πήγε στην Ελβετία και στην Βασιλεία. Σε δυο χρόνια κατάφερε να τραβήξει το ενδιαφέρον της Τσέλσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μουρίνιο δεν τον πίστεψε. Δόθηκε δανεικός στην Φιορεντίνα και μετά στην Ρόμα. Στην τελευταία έβγαλε μάτια πετυχαίνοντας 15 γκολ. Η Ρόμα τον αγόρασε και συνέχισε να κάνει εκπληκτικά πράγματα στο Ολίμπικο. Η Λίβερπουλ τον ήθελε από τότε που έπαιζε στην Τσέλσι. Ωστόσο περίμενε. Και το καλοκαίρι έβγαλε 40 εκατομμύρια από τα ταμεία της και τον έφερε στο Άνφιλντ.

Κάποιοι τότε είπαν πώς ήταν πολλά τα λεφτά. Μερικούς μήνες μετά αποδείχθηκε ότι ήταν λίγα. Ο Σαλάχ έχει πετύχει 43 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, προκαλώντας εγκεφαλικά στην Vodafone της χώρας του, και είναι υποψήφιος για Χρυσό Παπούτσι, μπροστά από Ρονάλντο και Μέσι. Και βέβαια, οδηγεί την ομάδα του στον τελικό του Champions League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νωρίτερα στην σεζόν, με δικό του γκολ έστειλε την Αίγυπτο στο Μουντιάλ για τρίτη φορά στην ιστορία της, ύστερα από 28 χρόνια. Ο Σαλάχ έγινε ο νέος Φαραώ της Αιγύπτου. Έγινε ο άνθρωπος που ένωσε όλους τους Αιγύπτιους, που από το 2012 βίωσαν εμφύλιες διαμάχες και αναταραχές. Τώρα, τραγούδησαν το όνομά του αγκαλιασμένοι στους δρόμους. Από τότε, η Λίβερπουλ έχει αποκτήσει εκατομμύρια φιλάθλους στην Αίγυπτο, αφού όταν παίζει, είναι λες και παρακολουθούν την εθνική της χώρας τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Σαλάχ χάρισε το πριμ πρόκρισης στο υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών. Στο χωριό του έχει δώσει λεφτά για έργα, έργα που κάνουν καλύτερη την ζωή των ανθρώπων. Και το καλοκαίρι βρίσκεται πάντα εκεί.

Η χρονιά αυτή μπορεί να μην επαναληφθεί για τον Σαλάχ. Μπορεί και από δω και πέρα να είναι μέσα στους τρεις κορυφαίους παίκτες του κόσμου. Όμως δεν μπορούμε να του κλέψουμε τον τίτλο του εθνικού ήρωα. Του νέου Φαραώ της Αιγύπτου που έχει αγαπηθεί όσο κανένας άλλος από τον λαό του…

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Σήμερα

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Σήμερα

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Σήμερα

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.