E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τέξας: Το προφίλ του 17χρονου Δημήτρη Παγουρτζή που αιματοκύλησε το Λύκειο του Σάντα Φε

Λάτρης των όπλων, πριν από την εισβολή στο σχολείο πόσταρε στο Facebook μπλουζάκι που γράφει «Born to Kill»

Τέξας: Το προφίλ του 17χρονου Δημήτρη Παγουρτζή που αιματοκύλησε το Λύκειο του Σάντα Φε
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Το Λύκειο του Σάντα Φε, στο Τέξας, έζησε μια από τις πιο σκοτεινές του στιγμές την Παρασκευή (18.05.2018), όταν ο Ελληνικής καταγωγής Δημήτρης Παγουρτζής εισέβαλε οπλισμένος και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Τουλάχιστον δέκα μαθητές και καθηγητές έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά του 17χρονου, ο οποίος συνελήφθη ως βασικός ύποπτος για το μακελειό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 17χρονος, σύμφωνα με τοπικά μέσα της Καρδίτσας, έλκει την καταγωγή του από το νομό και ειδικότερα από την περιοχή του Μουζακίου.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Τέξας κ. Γκρεγκ Άμποτ, ο Δημήτρης Παγουρτζής σκόπευε αρχικά να βάλει τέλος στη ζωή του, αλλά τελικά παραδόθηκε στην αστυνομία. «Όχι μόνο ήθελε να διαπράξει την επίθεση αλλά ήθελε και να αυτοκτονήσει αμέσως μετά. Δεν είχε το θάρρος να αυτοκτονήσει» είπε ο κυβερνήτης, επικαλούμενος την έρευνα της αστυνομίας στα ημερολόγια που άφησε ο 17χρονος.

Από τις αστυνομικές αρχές διευκρινίστηκε ότι ο μακελάρης χρησιμοποίησε ένα κυνηγετικό όπλο και ένα 38άρι περίστροφο, σκορπώντας τον θάνατο μέσα στο λύκειο. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι η θερμοκρασία άγγιζε τους 32 βαθμούς Κελσίου, ο νεαρός φορούσε μακριά καπαρντίνα, κάτω από την οποία έκρυβε την καραμπίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το προφίλ του δράστη και τα σημάδια που είχε αφήσει

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης ο 17χρονος πριν την εισβολή στο σχολείο πόσταρε στο Facebook και μετά από λίγο «κατέβασε», μπλουζάκι που έγραφε «Born to Kill».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας λογαριασμός στο Instagram που φαίνεται να ανήκει στον νεαρό, τον δείχνει να ακολουθεί λογαριασμούς που σχετίζεονται με τα όπλα ό πως «sickguns» ή «gunspictures», καθώς κα άλλους όπως Guns Fanatics, Guns Lovers και Guns Glory. Μόνο τρεις φωτογραφίες είχαν αναρτηθεί σε αυτόν τον λογαριασμό και έδειχναν ένα ψεύτικο πιστόλι μπροστά από μία οθόνη video game, μία φωτογραφία ενός βατράχου και μία φωτογραφία όπλου μαζί με ένα μαχαίρι και ένα φακό στο κρεβάτι του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «βιογραφικό» του στο Facebook ανέφερε: YouTube is a Comma Kazi και έδινε οδηγίες πώς να προφέρουν το όνομά του - di-MI-tree-oas pag-OR-cheez – και τους κατηύθυνε να παρακολουθούν βίντεο εκεί. 

Στο προφίλ του στο Facebook (το οποίο έχει πλέον απενεργοποιηθεί) υπήρχε επίσης μία φωτογραφία μίας μαύρης καμπαρντίνας, την οποία φορούσε ο 17χρονος κατά τη διάρκεια του μακελειού. Ήταν μάλιστα διακοσμημένο με διάφορα «στολίδια» τα οποία εξηγούσε στη συνέχεια. Ανάμεσά τους και ένας ασπρόμαυρος ναζιστικός Σιδηρούς Σταυρός. Στο πέτο της καμπαρντίνας υπήρχε μια κονκάρδα με το σφυροδρέπανο.

Σε ένα άλλο post του έγραφε τις φράσεις: «Σφυρί και Δρεπάνι= Επανάσταση», Ανατέλλων Ήλιος=Τακτικές Καμικάζι, Σιδηρούς Σταυρός=Ανδρεία, Βαφομέτ=Κακό και Cthulu= Δύναμη.

Στη σελίδα του στο Facebook έλεγε ότι σχεδίαζε να καταταγεί στο στρατό το 2019, ωστόσο εκπρόσωπος του στρατού διέψευσε ότι υπήρχε κάποια εγγραφή του στα αρχεία.

Τι αναφέρουν φίλοι του

Η αγάπη του για τα όπλα ήταν γνωστή στους οικείους του, όπως και το λουκ με το μαύρο παλτό και τις μαύρες μπότες που -όπως λένε- ήταν συνηθισμένο. Φίλοι του, που μίλησαν σε διεθνή ΜΜΕ, υποστηρίζουν πως ο Δημήτρης Παγουρτζής ήταν ένα ήσυχο παιδί, που δεν είχε χόμπι μόνο τα… όπλα, αλλά και την χορευτική ομάδα της εκκλησίας.

Κάποιοι συμμαθητές του ανέφεραν πως ο 17χρονος έπεφτε θύμα bullying στο σχολείο. Ωστόσο, ένας από τους φίλους του, ο 16χρονος Τρίστεν Πάτερσον, δεν γνώριζε κάτι τέτοιο. Τόνισε, όμως, ότι κάποιες φορές είχε περίεργη συμπεριφορά μέσα στην τάξη.

«Του άρεσαν τα βιντεοπαιχνίδια με πόλεμο και κάποιες φορές μιλούσε για όπλα που του άρεσαν ή ήθελε να αγοράσει. Αλλά ποτέ δεν είχε αναφέρει ότι θέλει να σκοτώσει ανθρώπους. Δεν είχε δώσει δείγματα ότι ήταν θύμα bullying, αλλά σπάνια μιλούσε για τον εαυτό του. Κάποιες φορές, στην τάξη, έδειχνε θλιμμένος, προβληματισμένος», ανέφερε.

Ο 18χρονος Λόγκαν Ρόμπερτς δήλωσε σοκαρισμένος, όταν έμαθε ότι ο Δημήτρης Παγουρτζής εμπλέκεται στο μακελειό. “Είναι ένα πολύ καλό παιδί που ενδιαφέρεται για τους άλλους”.

Ο 17χρονος Μίκαελ Φαρίνα, ο οποίος μεγάλωσε με τον Παγουρτζή, είπε πως ο Έλληνας μακελάρης γνώριζε πολλά για τα όπλα και αναρωτιόταν ποιο θα έπρεπε να αγοράσει όταν μεγάλωνε.

Εκτός από τον Παγουρτζή ανακρίνονται άλλα δύο άτομα, ο ρόλος των οποίων στο μακελειό δεν έχει αποσαφηνιστεί. Στο σχολείο βρέθηκαν πολλοί αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί. Αστυνομικοί ερευνούν δύο σπίτια και ένα όχημα που συνδέεται με τον δράστη, όπου βρήκαν επίσης πολλά εκρηκτικά. «Ο ένας από τους λόγους για τους οποίους ανησυχούμε είναι το γεγονός ότι εντοπίσαμε πολλούς διαφορετικούς τύπους εκρηκτικών», εξήγησε ο κυβερνήτης του Τέξας, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων και για βόμβες μολότοφ.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, ο δράστης πήρε τα δύο όπλα από τον πατέρα του (...) ο πατέρας του τα κατείχε νόμιμα. Δεν γνωρίζω αν ο πατέρας ήταν ενήμερος ότι ο γιος του είχε πάρει τα όπλα», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Κόσμος Σήμερα

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Κόσμος Σήμερα

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Κόσμος Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Κόσμος Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι

Κόσμος Σήμερα

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες οι δράστες

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου – «Υπάρχουν ερωτήματα και σκοτεινά σημεία»

Κόσμος Σήμερα

«Εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας» τονίζει ο Δημήτρης Χατζημιχάλης

Εξοργιστικό βίντεο στο TikTok: Λύκος σε πανικό τρέχει να σωθεί από αυτοκίνητο που τον καταδιώκει

Κόσμος Σήμερα

Ένα πραγματικά εξοργιστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου

par: 25
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.