E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Το Facebook θέλει να του στείλεις τις γuμνές φωτογραφίες σου

Δεν είναι αυτό που νομίζετε...

Το Facebook θέλει να του στείλεις τις γuμνές φωτογραφίες σου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 23/5/2018 | 18:53

Χωρίς να έχει ακόμη "συνέλθει" από το σκάνδαλο με την κατάχρηση προσωπικών δεδομένων από την Cambridge Analytica, το Facebook υιοθετεί συνεχώς - και εν μέρει αναγκαστικά προκειμένου να αντιμετωπίσει την οργή των αρχών σε ΗΠΑ και ΕΕ - νέες πρακτικές και κανόνες για την καλύτερη προστασία και ασφάλεια των χρηστών του. Κάπως έτσι, οι ιθύνοντες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου ξεκίνησαν εκστρατεία κατά του "Revenge ρorn", ελληνιστί της "εκδικητικής ποpνογραφίας". Πρόκειται για το φαινόμενο που οι γuμνές και προκλητικές φωτογραφίες των χρηστών, τις οποίες όλο και συχνότερα όλο και περισσότεροι μοιράζονται απερίσκεπτα στα social media, "διαρρέουν" στο Διαδίκτυο, συνήθως από "πρώην" που θέλουν να τους εκδικηθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς σκέφθηκε το Facebook να αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο; Ζητώντας από τους χρήστες να του στέλνουν τις γuμνές φωτογραφίες τους! Όπως θα λέγαμε στην καθομιλουμένη.... "δεν είναι αυτό που νομίζετε". Στόχος του Facebook είναι να δημιουργήσει μια "ασπίδα προστασίας" για τους αμετανόητους "γuμνιστές" του κυβερνοχώρου, ώστε να μην μπορούν να πέσουν θύματα άλλων χρηστών που θέλουν να τους εκθέσουν.

Η πιλοτική αυτή εφαρμογή δοκιμάζεται ήδη από τα τέλη του περασμένου χρόνου στην Αυστραλία και πλέον περνάει και σε ευρωπαϊκό έδαφος, αρχής γενομένης από την Μεγάλη Βρετανία, αλλά και στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Πώς όμως θα λειτουργεί αυτή η πρωτότυπη αλλά και αμφιλεγόμενη υπηρεσία;

Πώς λειτουργεί η υπηρεσία;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε πρώτη φάση, οι χρήστες που έχουν πέσει θύματα ή φοβούνται ότι μπορεί να πέσουν θύματα του Revenge ρorn, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την αρμόδια αρχή της χώρας τους για θέματα ηλεκτρονικής ασφάλειας και ηλεκτρονικού εγκλήματος. Οι υπεύθυνοι στην εκάστοτε υπηρεσία θα έρχονται σε επαφή με το Facebook και ο χρήστης θα λαμβάνει ένα ασφαλές link μέσω του οποίου θα μπορεί να στείλει μέσω Messenger στο Facebook τις φωτογραφίες του.

Το Facebook από την πλευρά του θα δημιουργεί ένα "ψηφιακό αποτύπωμα" το οποίο στην ουσία θα "κλειδώνει" τις επίμαχες φωτογραφίες, οι οποίες θα αποκτούν ειδική επισήμανση, καθιστώντας απαγορευτική την μελλοντική αναδημοσίευση ή "ανέβασμά" τους από κάποιον τρίτο. Στην ουσία, κανείς πλην του κατόχου της φωτογραφίας, δεν θα μπορεί πλέον να την "ανεβάσει" στο Facebook, το Messenger ή το Instagram.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Facebook, οι φωτογραφίες δεν θα αποθηκεύονται, θα διατηρούνται ωστόσο για πολύ περιορισμένο χρονικό διάστημα και θα διαγράφονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως δήλωσε στο BBC, η υπεύθυνη ασφαλείας του Facebook, Αντιγόνη Ντέιβις, από την ώρα που ο χρήστης θα ζητήσει "ψηφιακή προστασία", τις επίμαχες φωτογραφίες του θα δει μια πολύ κλειστή ομάδα που αποτελείται από 5-6 ανθρώπους.

Η κ. Ντέιβις προειδοποιεί ωστόσο ότι "100% ασφάλεια δεν υπάρχει". Τονίζει ωστόσο ότι οι αρμόδιοι εργάζονται συνεχώς προκειμένου να αποκλείσουν κάθε πιθανή παρέμβαση στις "ακατάλληλες" φωτογραφίες των χρηστών, ώστε κανείς να μην μπορεί να τις επεξεργαστεί και διαμοιραστεί με δόλιο τρόπο.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που είναι περιττό να πούμε είναι ότι η υπηρεσία αφορά αποκλειστικά και μόνο σε "ακατάλληλες" φωτογραφίες που κάποιος έχει στην κατοχή του. Διότι στην περίπτωση που τις φωτογραφίες αυτές έχει στην κατοχή του κάποιος τρίτος, τότε κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για το πως θα τις χρησιμοποιήσει.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δημήτρης Κόκοτας – Τι συνέβη στις πρόβες του J2US

Σήμερα

«Αρχισε να ιδρώνει, να μουδιάζει το χέρι του και να έχει τάσεις λιποθυμίας»

Ντιλέτα Λεότα: Πήγε στη δουλειά με το εσώρουχο σε κοινή θέα

Σήμερα

Δείτε τη δημοσίευση που έκανε η Ιταλίδα αθλητικογράφος στο Instragram

Αγρια επίθεση στον Sin Boy την ώρα που έκανε live σε κομμωτήριο

Σήμερα

Στο βίντεο φαίνονται τουλάχιστον δύο μαυροφορεμένοι άνδρες

Αυτή ήταν η τελευταία τους φωτογραφία ως ζευγάρι, αφού χώρισαν λίγο μετά

Σήμερα

Ο Christopher Lakkees και η Jessica Alba έχουν παρόλ`αυτά μόνο καλά λόγια να πουν ο ένας για τον άλλο

Η on‑off σχέση αυτού του ζευγαριού που απασχόλησε πολύ τα tabloids

Σήμερα

Ένα από τα πιο cute ζευγάρια του Hollywood που χώριζαν και τα ξαναέβρισκαν συνεχώς!

Ο διάσημος gamer «Ninja» αποκάλυψε πως έχει καρκίνο

Χτες

Έχει τους περισσότερους ακόλουθους στο Twitch

Ρούλα Ρέβη για Αποστόλη Τότσικα: «Δε νιώθω σύζυγος, ούτε σύντροφος, νιώθω φίλη μαζί του»

Χτες

«Το έχω ξαναπεί, για μένα, όταν νιώθεις απόλυτη οικειότητα και άνεση με έναν άνθρωπο κι αποδοχή, είναι το καλύτερο», πρόσθεσε

Κλειδαμπάρωσε το σπίτι η Μενεγάκη ‑ «Μου λέγανε τα παιδιά μου `μαμά τι γίνεται;`»

Χτες

Η αφρικανική σκόνη έχει ενοχλήσει ήδη πάρα πολύ την Ελένη Μενεγάκη και την οικογένειά της και έχει αυτές τις μέρες της το σπίτι κλειδαμπαρωμένο

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.