E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ευρωβαρόμετρο: Απογοήτευση για όλα αισθάνονται οι Έλληνες

Ούτε ένας στους δέκα Έλληνες δεν πιστεύει ότι η κατάσταση στην χώρα οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση

Ευρωβαρόμετρο: Απογοήτευση για όλα αισθάνονται οι Έλληνες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 23/5/2018 | 20:34

Την πλήρη απογοήτευση των Ελλήνων πολιτών για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, από την οικονομία μέχρι τη λειτουργία της δημοκρατίας, καταγράφει το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έναν χρόνο πριν τις Ευρωπαϊκές Εκλογές. Σύμφωνα με την πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση που καταγράφει τις τάσεις στα 27 κράτη – μέλη της ΕΕ (η Μεγάλη Βρετανία δεν συμμετέχει πλέον στις έρευνες), ούτε ένας στους δέκα Έλληνες δεν πιστεύει ότι η κατάσταση στην χώρα οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ μόλις δύο στους εκατό κρίνουν ως θετική την κατάσταση στην οικονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, μόλις 9% των πολιτών θεωρεί πως η Ελλάδα οδεύει στη σωστή κατεύθυνση, ποσοστό που είναι το χαμηλότερο στην ΕΕ, ενώ μόλις το 2% των Ελλήνων πιστεύει πως η κατάσταση στην οικονομία είναι καλή, σε αντίθεση με το 91% σε Γερμανία και Ολλανδία. Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο οι Έλληνες πολίτες θεωρούν σε ποσοστό 22% ότι η φωνή τους μετράει στην ΕΕ, ενώ το 57% των Ελλήνων πολιτών θεωρεί ότι η χώρα έχει ωφεληθεί από τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι Έλληνες πολίτες καταλαμβάνουν την τελευταία θέση ανάμεσα στα 27 κράτη – μέλη και στο ερώτημα της λειτουργίας της δημοκρατίας στη χώρα, καθώς μόνο το 28% εμφανίζεται ευχαριστημένο από τη λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα, σε αντίθεση με το 91% των Δανών και το 85% των Λουξεμβούργιων.

Όπως αποτυπώνεται στην έρευνα του Ευρωβαρόμετρου οι Έλληνες πολίτες θεωρούν σε ποσοστό 45% θετικό το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ, ποσοστό που αυξήθηκε κατά 11% σε σχέση με την καταμέτρηση της προηγούμενης χρονιάς, ενώ μόλις το 29% δηλώνει πλήρως ικανοποιημένο με τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η δημοκρατία στην ΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οικονομία, ανεργία και προσφυγικό οι μεγαλύτερες ανησυχίες των Ελλήνων

Σύμφωνα με την πανευρωπαϊκή έρευνα, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της ανεργίας βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας των θεμάτων με τα οποία πρέπει να ασχοληθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ οι Έλληνες πολίτες θέτουν ως προτεραιότητα την οικονομία και την ανάπτυξη (81%) , την καταπολέμηση της ανεργίας στους νέους (76%) και το μεταναστευτικό ζήτημα (59%). Οι Έλληνες πολίτες θεωρούν σε σημαντικό ποσοστό (48%) ότι η διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τους υποψηφίους να ορίζονται από τις πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (η διαδικασία των Spitzenkandidaten) είναι θετική, ενώ το 68% θεωρεί ότι η εν λόγω διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Κομισιόν αποτελεί σημαντική πρόοδο για τη δημοκρατία στην ΕΕ.

Σύμφωνα με την έρευνα του Ευρωβαρομέτρου, το 50% των Ευρωπαίων δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται για τις ευρωεκλογές, αν και μόνο ένας στους τρεις γνωρίζει πότε αυτές θα πραγματοποιηθούν, ενώ οι Έλληνες πολίτες δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα πρόθυμοι να ψηφίσουν, καθώς μόλις το 21% δηλώνει ότι θα προσέλθει στην κάλπη με βεβαιότητα, ενώ το 42% δηλώνει ότι θα επιλέξει την αποχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά τους κύριους λόγους που ψηφίζουν οι πολίτες στις Ευρωπαϊκές εκλογές, το 48% των Ελλήνων πολιτών απάντησε ότι είναι το καθήκον τους ως πολίτες, το 50% ότι ψηφίζουν συστηματικά στις εκλογές, το 23% ότι θέλουν να υποστηρίξουν την κυβέρνηση της χώρας τους και το 43% ότι αισθάνονται Ευρωπαίοι πολίτες. Σχετικά με τους λόγους που απέχουν οι πολίτες από τις Ευρωπαϊκές εκλογές, το 75% των Ελλήνων πολιτών απάντησε ότι η ψήφος τους δεν θα αλλάξει κάτι, το 66% πιστεύει ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα και το 51% ότι δεν ενδιαφέρονται για τα πολιτικά ζητήματα ή γενικά για τις εκλογές..

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

New York Times: Οι ΗΠΑ δεν έδωσαν όλες τις πληροφορίες στη Ρωσία για το τρομοκρατικό χτύπημα

Χτες

«Οι εχθρικές σχέσεις μεταξύ των χωρών δεν επέτρεψαν στις ΗΠΑ να διαβιβάσουν πληροφορίες για το σχέδιο των τρομοκρατών»

Στρωμένος με ναρκωτικά ο δρόμος του πρόσφυγα προς την Ευρώπη: Ο επικίνδυνος «σταθμός» Ελλάδα

Χτες

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ζητάνε οι μετανάστες και τους προσφέρουν οι γιατροί λόγω έλλειψης χρόνου, δίχως εξέταση

Στο νοσοκομείο μετά από έμφραγμα ο τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας

Χτες

Βρίσκεται στην εντατική σε σοβαρή κατάσταση

Κυψέλη: 145 προσαγωγές και 30 συλλήψεις αλλοδαπών σε ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Χτες

«Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση» δηλώνει η Ελληνική Αστυνομία

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Χτες

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Χτες

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα ύστερα από επiθεση σκύλων σε χώρο πάρκινγκ

Χτες

Η ανακοίνωση του δήμου για την επθεση - Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για αδέσποτα

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Χτες

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Χτες

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.