E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο Bob Dylan

Ο πιο σημαντικός λογοτέχνης μουσικός

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο Bob Dylan
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γεννήθηκε σαν σήμερα σε μια μικρή πόλη της Μινεσότα. Κανείς δεν θα πίστευε πως θα γίνει αυτό που έγινε, αν του το έλεγες τότε. Όμως ο Bob Dylan θέλοντας να ανακαλύψει τον κόσμο, άκουσε από μικρός μουσική και διάβασε για τις τέχνες. Λέξεις πετάγονταν μέσα στο κεφάλι του που δεν μπορούσε να σταματήσει. Και αποφάσισε να φύγει, να ανοίξει τα φτερά του, όχι για να ανακαλύψει τον κόσμο, αλλά για να τον αλλάξει...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πραγματικό του όνομα είναι Robert Allen Zimmerman. Του άρεσε ο Presley και ο Little Richard. Του άρεσε και ο Woody Guthrie. Όταν πήγε στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, έφτιαξε ένα συγκρότημα και τραγουδούσε folk τραγούδια, κάτι σαν αυτά που εμείς λέμε παραδοσιακά. Έφυγε από το κολλέγιο και πήγε στην νέα Υόρκη, όπου ο Woody Guthrie βρισκόταν στο νοσοκομείο. Τον επισκεπτόταν συχνά και παράλληλα, έπαιζε μουσική σε μικρά μαγαζιά της πόλης.

Ξεκίνησε να γράφει τραγούδια με φρενήρη ρυθμό. Δεν σταματούσε. Όποια αλήθεια είχε μέσα στο κεφάλι του ήθελε να την δει στο χαρτί, να την μοιραστεί. Να εμπνεύσει και να εμπνευστεί από τα πάντα. Το 1961 υπέγραψε το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο. Στα επόμενα τρία χρόνια κυκλοφόρησε 3 δίσκους. Ο τρίτος του δίσκος «The Times They Are A Changin’», τον καθιέρωσε και στην λεγόμενη protest music, την οποία είχε «υπηρετήσει» και ο Guthrie.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το 1965, όταν κουράστηκε από την εικόνα του κύριου εκφραστή της folk και της protest μουσικής. Εισήγαγε τον ηλεκτρικό ήχο στην μουσική του, προκαλώντας αντιδράσεις. Συνέχισε να βγάζει δίσκους και να κάνει συναυλίες. Ο αριθμός τους έφτανε σε τριψήφιο αριθμό ετησίως. Το 1966, μετά από ένα παραλίγο θανατηφόρο ατύχημα με μοτοσικλέτα, χρειάστηκαν περίπου 12 μήνες για να αναρρώσει. Το 1973 έγραψε για την ταινία «Patt Garrett and Billy the Kid» το κλασσικό πλέον κομμάτι, «Knockin’ On Heaven’s Door» και τον επόμενο χρόνο ξεκίνησε το πρώτο του γεμάτο tour μετά το ατύχημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 1979 κέρδισε το πρώτο του βραβείο Grammy και το 1982, μπήκε στο «Songwriters Hall of Fame». Από τότε άρχισε η εποχή του «Rock Star» γι’ αυτόν. Έγραφε συνεχώς, έκανε σημαντικές συνεργασίες, όπως αυτή με τον Bruce Springsteen και τον Paul Simon. Το 2012 έλαβε από τον Barack Obama το Προεδρικό μετάλλιο της Ελευθερίας και τέσσερα χρόνια αργότερα, κέρδισε το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Σήμερα, ο Bob Dylan κλείνει τα 77. Έχει ζήσει μια ζωή γεμάτη με συγκινήσεις, βραβεία, αλλαγές και πολύ μουσική. Λογοτέχνες μουσικοί υπάρχουν λίγοι πλέον. Και ο Bob Dylan είναι ο πιο σημαντικός από όλους...

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι οι πιο ρατσιστική

Πριν 3 ώρες

Σε μία έρευνα μεταξύ 12 ευρωπαϊκών κρατών

Kανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ήταν δολοφόνοι

Πριν 3 ώρες

Ο Φρεντ και η Ρόζμαρι Γουέστ είχαν μόνο ένα κοινό σημείο, το φονικό ένστικτο.

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο ήρωας του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλος Μελάς

Πριν 3 ώρες

Θυσιάστηκε για την ελευθερία της Μακεδονίας

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Χτες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Χτες

Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Προχτές

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

Βρήκε κάτω από το σπίτι της ομαδικό τάφο 6.000 ατόμων

Προχτές

Δείτε μια απίστευτη ιστορία

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Προχτές

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.