E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Παύλος Γιαννακόπουλος: Ένα θριαμβευτικό αντίο σε έναν τεράστιο ηγέτη

Το έργο που αφήνει πίσω του, δεν θα ξεχαστεί ποτέ

Παύλος Γιαννακόπουλος: Ένα θριαμβευτικό αντίο σε έναν τεράστιο ηγέτη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/6/2018 | 09:46

Το «πέπλο» του θανάτου του εμβληματικού προέδρου του Παναθηναϊκού, Παύλου Γιαννακόπουλου, κάλυψε τα πάντα στο ΟΑΚΑ, αφού ακόμη και η νίκη τίτλου της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ επί του Ολυμπιακού, πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Αποθέωση πριν και μετά τον αγώνα από τον αθλητικό, επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο, αλλά και από παίκτες, προπονητές και οπαδούς που δεν σταμάτησαν να φωνάζουν συνθήματα για τον κορυφαίο διοικητικό ηγέτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η είδηση του θανάτου του Παύλου Γιαννακόπουλου συγκλόνισε την αθλητική, πολιτική και επιχειρηματική κοινή γνώμη, ενώ μετέτρεψε σε λαϊκό προσκύνημα τον τρίτο τελικό της Stoiximan.gr Basket League, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, με τον κόσμο να «κατακλύζει» το ΟΑΚΑ, για να αποτίσει φόρο τιμής στον άνθρωπο που δημιούργησε την μπασκετική αυτοκρατορία του Τριφυλλιού, με τους 6 ευρωπαϊκούς τίτλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα συγκινητικά συνθήματα
Στο ΟΑΚΑ ήταν όλα διαφορετικά. Ο αδελφός του Θανάσης Γιαννακόπουλος και ο γιος του Δημήτρης Γιαννακόπουλος έλειπαν από το γήπεδο, ενώ οι οπαδοί φώναζαν συνθήματα για να τον αποχαιρετήσουν.

Φώναζαν δυνατά να ακουστούν παντού προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε όλο το γήπεδο. «Σαν σήμερα που έφυγε ο Παύλος και πέταξε ψηλά στον ουρανό, δεν θα ξεχάσω τι μου χάρισε ποτέ μου, γι’ αυτό κι εγώ θα τραγουδώ». «Παύλο θεέ για πάντα ανάμεσά μας, μια ζωή θα είσαι μέσα στην καρδιά μας», τραγουδούσαν οι οπαδοί στις κερκίδες στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού. Μάλιστα, φρόντισαν να σηκώσουν μόνο ένα πανό προς τιμήν του που έλεγε: «Θα είσαι για πάντα ο Παύλος μας. Θα είμαστε για πάντα τα παιδιά σου».

Νωρίτερα και κατά την έναρξη του τελικού, η πλειοψηφία των οπαδών σταμάτησε και την απρέπεια κάποιων μεμονωμένων της κερκίδας, που πήγαν να «αμαυρώσουν» την βραδιά με σύνθημα για τον Σπανούλη στην ενός λεπτού σιγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίθετα, στο τέλος του ματς, τα συνθήματα συνεχίστηκαν υπέρ της ομάδας που έκανε εύκολα το 2-1 στους τελικούς και του Παύλου Γιαννακόπουλου, με το «Πρωτάθλημα μες το Παλέ, για σένα Γιαννακόπουλε», να «δονεί» την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ, για μια νίκη και ένα πρωτάθλημα που θα είναι πλέον, αν κατακητθεί, αφιερωμένο στον ιστορικό ηγέτη του Τριφυλλιού.

To «λαϊκό προσκύνημα» στο ΟΑΚΑ
Πριν τον αγώνα πάντως, η διοίκηση του Τριφυλλιού και ο γιος του Παύλου, Δημήτρης, τοποθέτησαν μία μεγάλη φωτογραφία του εμβληματικού παράγοντα στα επίσημα και μια μεγάλη ανθοδέσμη με λευκά λουλούδια μπροστά της ως ελάχιστο φόρο τιμής για το «αντίο» σε μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Παίκτες και προπονητές του Παναθηναϊκού ανέβηκαν στα επίσημα και πήγαν να αποτίσουν φόρο τιμής στη φωτογραφία του Παύλου Γιαννακόπουλου, αφήνοντας ένα λευκό τριαντάφυλλο και κάνοντας και τον πιο σκληρό να «λυγίσει».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι η πιο ρατσιστική

Σήμερα

Σε μία έρευνα μεταξύ 12 ευρωπαϊκών κρατών

Kανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ήταν δολοφόνοι

Σήμερα

Ο Φρεντ και η Ρόζμαρι Γουέστ είχαν μόνο ένα κοινό σημείο, το φονικό ένστικτο.

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο ήρωας του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλος Μελάς

Σήμερα

Θυσιάστηκε για την ελευθερία της Μακεδονίας

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Χτες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Χτες

Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Προχτές

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

Βρήκε κάτω από το σπίτι της ομαδικό τάφο 6.000 ατόμων

Προχτές

Δείτε μια απίστευτη ιστορία

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Προχτές

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.