ΚΑΡΙΕΡΑ

Πώς να εντυπωσιάζεις τους συναδέλφους σου στα meeting

Και πώς να είσαι σίγουρη πως θα σε ακούσουν
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Πώς να εντυπωσιάζεις τους συναδέλφους σου στα meeting

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Kate White, πρώην αρχισυντάκτρια του Cosmopolitan, είναι η συγγραφέας του βιβλίου "The Gutsy Girl Handbook: Το μανιφέστο σας για την επιτυχία" και 12 ακόμη μυθιστορημάτων. Μας δίνει χρήσιμες συμβουλές για να είστε το κέντρο της συζήτησης στα meeting του γραφείου!

Μην πηγαίνετε ποτέ χωρίς προετοιμασία, ανεξάρτητα από το πόσο χαλαρή είναι η συνάντηση. Προετοιμάστε τι σκοπεύετε να πείτε και πώς σκοπεύετε να το πείτε.

Θα χρειαστείτε ειδική προετοιμασία επίσης αν χάνετε εύκολα τον ειρμό της σκέψης σας σε περίπτωση που σας διακόψουν. 

Είναι επίσης σημαντικό να φτάσετε νωρίτερα και να εξασφαλίσετε τη σωστή θέση. Αν θέλετε να ακουστούν οι ιδέες σας τότε καθίστε κοντά στον διευθυντή αλλά όχι ακριβώς δίπλα του, επειδή δεν θα είστε σε θέση να έχετε καλή επαφή με τα μάτια, κάτι που είναι το κλειδί στην περίπτωσή μας. Εάν βρίσκεστε σε ένα μικρό τραπέζι, καθίστε απέναντι από το αφεντικό σας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πιο σημαντικό από όλα, μιλήστε. Ποτέ μην πηγαίνετε σε μια συνάντηση χωρίς να έχετε κάτι να προσφέρετε - είτε ιδέες ή απόψεις - γιατί θα φανείτε εντελώς απροετοίμαστοι.

Ξεκινήστε εντυπωσιακά λέγοντας τον λόγο για τον οποίο έχετε αποφασίσει να κάνετε κάτι π.χ, "Εχω μια ιδέα που θα μπορούσε πιθανώς να μας σώσει πέντε τοις εκατό του κόστους".

Οι ιδέες σας είναι σημαντικές, αλλά όταν τις πείτε, είναι καλό να αποφύγετε κάποιες ιδέες σαμποτάροντάς τες! Για παράδειγμα, μην επισημάνετε το σχόλιό σας με μια φράση όπως "Ίσως θα μπορούσαμε ..." ή "Δεν είμαι σίγουρη αλλά ..."! Αυτές οι ατάκες ακυρώνουν την ιδέα σας πριν καν βγουν από το στόμα σας. Να μιλάτε με σιγουριά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
5 / position1: 465 / position2: 985
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb