E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ουγγαρία: Ψηφίστηκε ο νόμος που διώκει όποιον βοηθάει μετανάστες

Με ψήφους 160 υπέρ έναντι 18 κατά

Ουγγαρία: Ψηφίστηκε ο νόμος που διώκει όποιον βοηθάει μετανάστες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας ενέκρινε σήμερα, όπως ήταν αναμενόμενο, τον επονομαζόμενο νόμο "Σταματήστε τον Σόρος" που προβλέπει την άσκηση ποινικών διώξεων σε μη κυβερνητικές οργανώσεις που παρέχουν βοήθεια σε παράτυπους μετανάστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο νόμος αυτός, που αποτέλεσε προεκλογική υπόσχεση του συντηρητικού πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, στοχεύει "τους οργανωτές της παράνομης μετανάστευσης" και υιοθετήθηκε με ψήφους 160 υπέρ έναντι 18 κατά.

Με βάση τον νόμο αυτό μπορεί να τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης ενός έτους όποιος παρέχει βοήθεια σε πρόσωπα που έχουν εισέλθει παράνομα στην Ουγγαρία, από χώρα που δεν ανήκει στον Χώρο Σένγκεν, εφόσον η ζωή τους δεν απειλείται άμεσα.

Είχε προηγηθεί μια αναθεώρηση του Συντάγματος που ορίζει ότι κανένας θεσμός δεν επιτρέπεται να πλήξει "τη σύνθεση του πληθυσμού" της Ουγγαρίας, μια διατύπωση που έχει ως στόχο να καταστήσει αντισυνταγματική την επιβολή ποσοστώσεων για την υποδοχή μεταναστών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Ενισχύουμε την εθνική κυριαρχία της Ουγγαρίας. Με αυτή τη συνταγματική αναθεώρηση απαγορεύουμε την εγκατάσταση ξένων πληθυσμών στην Ουγγαρία", τόνισε η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζοντας ότι "τιμά τη βούληση των Ούγγρων" πολιτών που της έδωσαν την εντολή αυτή στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

Αυτά τα μέτρα ενισχυμένης προστασίας "είναι αναγκαία επειδή η μεταναστευτική πίεση που πλήττει την Ευρώπη είναι συνεχής", προστίθεται στην ανακοίνωση όπου αναφέρεται επίσης ότι "η πολιτική των Βρυξελλών υπέρ της μετανάστευσης απειλεί τη χώρα μας που μπορεί να κατακλυστεί από μετανάστες".

Ο νόμος φέρει το όνομα του πολυεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος, ο οποίος είναι ουγγρικής καταγωγής και κατηγορείται από τη Βουδαπέστη ότι ενορχήστρωσε, μέσω των μη κυβερνητικών οργανώσεων που ελέγχει, τη "μαζική μετανάστευση" προς την ΕΕ, κάτι που ο ίδιος διαψεύδει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ουγγρικό Σύνταγμα καθιστά επίσης πλέον υποχρεωτική για όλους τους κρατικούς θεσμούς την "υπεράσπιση του χριστιανικού πολιτισμού". Μεταξύ άλλων, απαγορεύεται στο εξής στους άστεγους να περνούν τη νύχτα τους σε δημόσιους χώρους.

Την Τρίτη, σε άλλο νομοσχέδιο, το κοινοβούλιο είχε εγκρίνει επίσης την επιβολή φόρου ύψους 25% στις μη κυβερνητικές οργανώσεις για τις οποίες υπάρχουν υπόνοιες ότι παρέχουν βοήθεια σε παράτυπους μετανάστες.

Το ίδρυμα Open Society του Σόρος, που χρηματοδοτεί πολλές μκο στην Ουγγαρία και σε όλον τον κόσμο, ανακοίνωσε φέτος την άνοιξη ότι αποχωρεί από την Ουγγαρία, μετά την επίθεση που δέχεται εδώ και έναν χρόνο στη χώρα αυτή. Θα μεταφέρει τις δραστηριότητές του από τη Βουδαπέστη στο Βερολίνο.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Χλώμιασαν» όλοι οι Έλληνες: Χωρίς τράπεζες για 4 ημέρες, «συναγερμός» από την έκτακτη ανακοίνωση

Πριν 11 ώρες

Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις

Σταϊκούρας για Τέμπη: «Έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση»

Πριν 11 ώρες

Ο υπουργός Μεταφορών έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

Λάρισα: Συγκλονιστική μαρτυρία ‑ «Με βίαζε σε ξενοδοχείο του Βόλου από τα 12 μου χρόνια»

Πριν 11 ώρες

Μεταξύ άλλων, η 21χρονη είπε ότι πήγαινε σε ξενοδοχείο του Βόλου και της Λάρισας με τον 57χρονο τότε γαιοκτήμονα και τη βίαζε εκεί

Κάλυμνος: 29χρονος μπήκε σε σούπερ μάρκετ με σπαθί και προκάλεσε τρόμο σε υπαλλήλους και πελάτες

Πριν 11 ώρες

29χρονος στην Κάλυμνο κυκλοφορούσε με σπαθί προκαλώντας τρόμο σε όποιον τον έβλεπε

Εθνική Ελλάδος: Η απάντηση Γιακουμάκη στις κατάρες

Πριν 11 ώρες

«Μακάρι να βρουν το νόημα της ζωής»

Δύο έξτρα ημέρες διακοπών σε όλα τα σχολεία ‑ Πότε θα κλείσουν για Πάσχα

Πριν 11 ώρες

Λίγες εβδομάδες απομένουν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα

Μύκονος: Αυτή είναι η εκκλησία στο σπίτι του Αντώνη Ρέμου που θάφτηκε

Χτες

Συζητήσεις έχει προκαλέσει η «εξαφάνιση» της μικρής εκκλησίας που ήταν στην βίλα του Αντώνη Ρέμου στη Μύκονο

Πρόταση δυσπιστίας: Χαμός στη Βουλή με Κωνσταντοπούλου – Κοκκίνισε ο Μπούρας

Χτες

Σκηνικό έντασης στη Βουλή με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας

Αντιδράσεις για τη δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη: «Για τα μπάζα όσοι μιλούν για τα μπαζώματα»

Χτες

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, αναφέροντας πως υιοθετεί ένα «αναξιόπιστο δημοσίευμα» και πως τα στοιχεία της υπόθεσης είναι γνωστά εξ αρχής

Βόλος: Καταγγελία γιατρών – Φαντάρος λιποθύμησε και στρατιωτικός τον πίεζε να σταθεί όρθιος στην παρέλαση

Χτες

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας καταγγέλλει πως παρόλο που ένας νεαρός φαντάρος λιποθύμησε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, ο επικεφαλής του, επέμεινε να παραμείνει όρθιος στη θέση του

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.