THINK

H πάστορας με τα τατουάζ που γεμίζει ασφυκτικά την εκκλησία με φανατικούς

Eίναι διάσημη και λατρεμένη

H πάστορας με τα τατουάζ που γεμίζει ασφυκτικά την εκκλησία με φανατικούς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Nadia Bolz-Weber ανακάλυψε πως έψαχνε για καιρό την πνευματικότητα σε λάθος μέρη, και πως πολλοί φίλοι της που πίστευαν στο θεό δεν ένιωθαν πως μπορούσαν να ενταχθούν σε μια τυπική εκκλησία.

Έτσι αποφάσισε να φτιάξει τη δική της Ευαγγελική Λουθηρανική εκκλησία, το οποίο επιτρέπει στους ενορίτες από όλα τα κοινωνικά στρώματα να νιώθουν ευγνωμοσύνη, να αποδέχονται τις αποτυχίες τους και να αγαπούν τον εαυτό τους.

Η Nadia Bolz-Weber είναι ο ιδρυτικός πάστορας του House for All Sinners and Saints στο Ντένβερ του Κολοράντο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι επίσης η συγγραφέας του bestseller των New York Times "Accidental Saints", και έχει εμφανιστεί στο BBC, στη "Washington Post", στο NPR, στο "Daily Beast" και στο CNN.

Κανείς δεν πιστεύει πραγματικά πως είναι πάστορας όταν την γνωρίζει. Ίσως είναι τα τατουάζ ή το γεγονός ότι πολλές φορές βρίζει, όμως αυτή είναι και σε όποιον αρέσει! 

"Είχαμε μια πολύ συντηρητική εκκλησία εκεί που μεγάλωσα, την Εκκλησία του Χριστού. Ο Θεός που μου διδάσκονταν να φοβάμαι ήταν σαν ένα θυμωμένο, ιδιότροπο ανθρωπάκι με σύστημα παρακολούθησης των ανθρώπων που ουσιαστικά ήταν συνεχώς απογοητευμένος από εμάς.

Όταν ήμουν 12 ετών, διαγνώσθηκα με μια αυτοάνοση διαταραχή, τη νόσο του Graves, κάτι που με έκανε να θυμώσω για όσα περνούσα.

Όταν γνώρισα τον Λουθηρανισμό, ενθουσιάστηκα με την φιλοσοφία πως είμαστε όλοι ταυτόχρονα αμαρτωλοί και άγιοι, 100% και από τα δύο. Το γεγονός πως τα λάθη μου δεν θα με πετάξουν έξω από το σπίτι του Θεού με ηρέμησε.

Κοίταξα γύρω μου, τους αλκοολικούς και τους queers, όλους όσους πιστεύουν πως δεν μπορούν να επισκεφθούν μια εκκλησία γιατί δεν θα είναι αποδεκτοί και σκέφτηκα πως αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν έναν πάστορα". 

Έτσι η Nadia πήρε αυτό το ρόλο και γεμίζει ασφυκτικά τους χώρους στους οποίους βρίσκεται κάθε φορά, είτε είναι στην δική της εκκλησία είτε σε άλλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
10 / position1: 196 / position2: 542
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb