E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Όχι μια, αλλά έξι ταινίες για τη διάσωση των παιδιών στο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη

Το Discovery Channel ήδη έχει γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ

Όχι μια, αλλά έξι ταινίες για τη διάσωση των παιδιών στο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/7/2018 | 18:17

Ο αριθμός των ταινιών που ετοιμάζονται, εμπνευσμένες από τη δραματική διάσωση των 12 αγοριών και του προπονητή ποδοσφαίρου τους από το πλημμυρισμένο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη, έχουν αυξηθεί σε έξι, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές της Ταϊλάνδης.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το υπουργείο Πολιτισμού της Ταϊλάνδης ανέφερε ότι αναμένει από το υπουργικό συμβούλιο της στρατιωτικής κυβέρνησης την επόμενη εβδομάδα να εγκρίνει τη σύσταση ειδικής επιτροπής που θα επιβλέπει όλες τις κινηματογραφικές παραγωγές που σχετίζονται με τη δραματική αποστολή.   

Σύμφωνα με την ταϊλανδέζικη εφημερίδα «Τhe Nation», ο υπουργός Πολιτισμού, Vira Rojpojchanarat, είπε: «Πέντε διεθνείς εταιρείες κινηματογραφικών παραγωγών πρότειναν στα υπουργεία Εμπορίου και Εξωτερικών να κάνουν μια ταινία και ένα ντοκιμαντέρ για την επιχείρηση διάσωσης».   

Το περιοδικό Variety έκανε λόγο για μία έκτη παραγωγή που βρίσκεται στα σκαριά, από την ταϊλανδέζικη εταιρεία DeWarrenne Productions.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υπουργός επίσης ανακοίνωσε τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής από το Εθνικό Συμβούλιο Κινηματογράφου της Ταϊλάνδης, για την επίβλεψη της ακρίβειας και την διασφάλιση ελάχιστων περιβαλλοντικών επιπτώσεων.   

 «Οι επιτροπές θα έχουν να κάνουν με την ακρίβεια της ιστορίας, τα δικαιώματα της ομάδας, τους διασώστες και άλλους σχετικούς οργανισμούς, καθώς και την εικόνα της Ταϊλάνδης. Θα ασχοληθούν επίσης με τον αντίκτυπο της κινηματογραφικής παραγωγής στις τοποθεσίες γυρισμάτων... Θα υποστηρίξουμε ευχαρίστως τόσο τις ταϊλανδικές όσο και τις διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές για να κάνουμε μια ταινία και ένα ντοκιμαντέρ για την ομάδα ποδοσφαίρου των «Αγριόχοιρων», εάν ακολουθούν τους νόμους της Ταϊλάνδης», ανέφερε.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υπουργός δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις παραγωγές, όμως σύμφωνα με αναφορές που προέκυψαν αμέσως μετά την επιχείρηση διάσωσης, μία από τις ταινίες πρόκειται για «μία δραματική ιστορία "έμπνευσης" από τους παραγωγούς της ταινίας God's Not Dead της Pure Flix.   

Επίσης ο σκηνοθέτης της ταινίας «Η συμμορία των Μάγων (Now You See Me)», Τζον Τσου, ετοιμάζει μία ταινία για τη διάσωση, δηλώνοντας πως δεν θα επιτρέψει στο Χόλιγουντ να εκμεταλλευτεί τη διάσωση. «Είναι μία υπέροχη ιστορία για ανθρώπινα όντα που σώζουν άλλα ανθρώπινα όντα», έγραψε ο Τσου στο Twitter.

Το Discovery Channel ήδη έχει γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας μίας ώρας, «Operation Thai Rescue», το οποίο προβλήθηκε στις ΗΠΑ την περασμένη Παρασκευή και πρόκειται να προβληθεί και στην Ταϊλάνδη την ερχόμενη Δευτέρα.   Εκτός από τις πέντε διεθνείς πρωτοβουλίες για παραγωγές, η DeWarrenne Productions, με επικεφαλής τον Ιρλανδό - Ταϊλανδό παραγωγό και σκηνοθέτη Τομ Ουάλερ («Mindfulness and Murder», «The Last Executioner») ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει ένα σενάριο που θα επικεντρώνεται στα ταϊλανδέζικα στοιχεία και τους αφανείς ήρωες.   

«Τα παιδιά δεν είχαν ιδέα ότι τα μάτια του κόσμου ήταν στραμμένα πάνω τους», είπε ο Ουάλερ στο Variety. «Υπέθεταν ακόμη ότι θα έπρεπε να πάνε με τα ποδήλατά τους στο σπίτι όταν θα έβγαιναν από τη σπηλιά» πρόσθεσε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρέμπελ Γουίλσον: Έκανα πρώτη φορά σeξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς

Πριν 11 ώρες

Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα θετικό μήνυμα, τόνισε σε συνέντευξή της

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Τα πέταξε όλα στην παραλία

Πριν 11 ώρες

«Το καλύτερο στις διακοπές μου ήταν ότι ήμουν γυμνή στο νερό»

Ήταν μαζί 3 χρόνια: Αυτή τον λάτρευε, αυτός της ράγισε την καρδιά

Πριν 11 ώρες

Γνωρίστηκαν στα γυρίσματα μιας διαφήμισης κι όμως παρέμειναν φίλοι

Διάσημοι άντρες με κοιλιακούς «φέτες»

Πριν 11 ώρες

Από έξι ο καθένας ...τουλάχιστον!

Οι γονείς παρέδωσαν τα παιδιά τους στην αστυνομία αφού... λήστεψαν τράπεζα!

Πριν 11 ώρες

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει εάν κάποιος άλλος εμπλέκεται στην περίεργη ληστεία

Τουρίστες έπαιξαν μπουνιές σε υψόμετρο 4.680 μέτρων για μια selfie

Χτες

Προσπαθούσαν να φτάσουν στην άκρη πλατώματος για να έχουν το καλύτερο δυνατό φόντο για τη selfie τους

Κατερίνα Καινούργιου: «Η εταιρεία παραγωγής έχει πάρει μια απόφαση για τον Ανδρέα Μικρούτσικο»

Χτες

Πολλά ακούγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα γύρω από τη συνεργασία του Ανδρέα Μικρούτσικου με την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.