E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τι απαντά o Δήμος για τις Γαλάζιες Σημαίες και την «υποστολή» τους σε όλη τη Ζάκυνθο

Αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή είδηση πως η Ζάκυνθος χάνει όλες τις Γαλάζιες σημαίες που είχαν κερδίσει οι 18 παραλίες του νησιού

Τι απαντά o Δήμος για τις Γαλάζιες Σημαίες και την «υποστολή» τους σε όλη τη Ζάκυνθο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 21/7/2018 | 19:18

Σημαντικός είναι ο αντίκτυπος που έχει λάβει το θέμα της απόσυρσης των γαλάζιων σημαιών από τις παραλίες της Ζακύνθου, κάτι που απασχόλησε τη χθεσινοβράδινη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Πριν λίγο ο Δήμος Ζακύνθου έδωσε στη δημοσιότητα την ακόλουθη ανακοίνωση…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ζάκυνθος συμμετέχει στο πρόγραμμα Γαλάζιες Σημαίες με σταθερά βελτιωμένες επιδόσεις τα τελευταία χρόνια, ως αποτέλεσμα τον Μάιο του 2018 να συμμετέχει στο πρόγραμμα με 18 Γαλάζιες σημαίες προς οργάνωση στις παραλίες του νησιού.

Ωστόσο τρέχοντα θέματα διαχείρισης των υποδομών, καθώς και της πρόσληψης ναυαγοσωστικού προσωπικού με το νέο νόμο, που υπερδιπλασιάζει τον αριθμό των ναυαγοσωστών σε 18 από 9 πέρυσι στην κάλυψη όλων των πολυσύχναστων παραλιών, καθιστούν δυσχερή πλέον την υπεύθυνη τήρηση των κριτηρίων που ορίζονται από το πρόγραμμα.

Ο Δήμος Ζακύνθου σε συνεργασία με την ΕΕΠΦ, αποφάσισε να ζητήσει άμεσα περισσότερους ελέγχους όλων των κριτηρίων από την Διαχειριστική Εταιρεία του προγράμματος, ώστε να πιστοποιηθεί με κατηγορηματικό τρόπο η αρτιότητα της διαχείρισης του προγράμματος Γαλάζια Σημαία στο νησί για το έτος 2018 και να μην αφεθεί καμία αμφιβολία για την ολοκληρωμένη διαχείριση των βραβευμένων παραλιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεπώς κατά το υπόλοιπο της διάρκειας της θερινής περιόδου και για όλη τη διάρκεια ισχύος του προγράμματος Γαλάζια Σημαία στο 2018, ο Δήμος Ζακύνθου θα συνεχίσει την συμμετοχή του στο πρόγραμμα Γαλάζια Σημαία, χωρίς την ανάρτηση των Σημαιών, έως ότου ολοκληρωθούν οι έλεγχοι.

Η διαδικασία θα διαρκέσει καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού, με στόχο την ανάρτηση των Γαλάζιων Σημαιών τον Ιούνιο 2019.

Tην ίδια ώρα, ο δήμαρχος του νησιού κ. Παύλος Κολοκοτσάς κάνει λόγο για ατύχημα ενώ επισημαίνει πως οι παραλίες του νησιού είναι καθαρές αφού στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο παρουσιάστηκαν τα δειγματοληπτικά αποτελέσματα που πήραν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα τακτοποιείται και το θέμα των ναυαγοσωστών. Ο αριθμός των ατόμων που θα πρέπει να προσλάβει ο Δήμος ανέρχεται στους 18 και συγκεκριμένα θα τοποθετηθούν σε Μπανάνα, Γέρακας, Άγιος Νικόλας, Αλυκές, Κερί, Αλυκανάς, Λαγανάς, Τσιλιβή και Καλαμάκι.

Ο αριθμός τους, καθορίστηκε με απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα που προκύπτουν μετά την έκδοση του τελευταίου ΠΔ είναι σχεδόν διπλάσιος από αυτόν που μέχρι πρόσφατα απασχολούσε και που δεν μπόρεσε να βρει. Σκοπός μεταξύ άλλων η αποφυγή επιβολής προστίμων από το λιμεναρχείο.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά όπου έχουν επιβληθεί διόλου ευκαταφρόνητα ποσά ως πρόστιμα από το Λιμεναρχείο μετά από ελέγχους. Από τους πρώτους ελέγχους διαπιστώθηκε πως, ο Δήμος δεν έχει ανταποκριθεί σε αυτή την υποχρέωση, καθώς παρά την προκήρυξη 18 θέσεων δεν υπήρξε το αντίστοιχο ενδιαφέρον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Kαι μπορεί η νομοθεσία που καλείται να εφαρμόσει το Λιμεναρχείο να δίνει ένα περιθώριο 10 ημερών προκειμένου ο Δήμος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, και να καλύψει τα κενά, ωστόσο ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν φαίνεται να υλοποιείται και επομένως για ένα ακόμη καλοκαίρι θα κληθεί να καταβάλει για τις παραβάσεις που θα διαπιστωθούν υψηλά πρόστιμα.

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γιάννη Φεραδούρο, "Έχουν, ήδη δοθεί πρόστιμα στο Δήμο, χωρίς να υπάρχει επίσημη προκήρυξη για τις θέσεις των ναυαγοσωστών που ζητούνταν". Το Συμβούλιο άφησε ανοιχτή την ύπαρξη δυνατότητας προσφυγής κατά των προστίμων. Με το νέο Π.Δ., μειώνεται ο αριθμός της μέσης ημερήσιας προσέλευσης λουομένων σε μήκος ακτογραμμής ενός χιλιομέτρου προκειμένου μια παραλία να χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστη από 500 σε 300 άτομα, αλλά και η απόσταση μεταξύ των πόστων των ναυαγοσωστών που θα είναι 200 μέτρα και όχι 300. Και σα να μην έφτανε αυτό, ανάμεσα στις σημαντικές αλλαγές που επιφέρει είναι και η υποχρέωση του Δήμου να έχει ναυαγοσώστες στις πολυσύχναστες παραλίες και το μήνα Σεπτέμβρη.

Επιπρόσθετα καταργείται η συνυπαιτιότητα των ιδιωτών που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε πολυσύχναστες παραλίες. Ακόμη ο Δήμος υποχρεούται να παρέχει στους ναυαγοσώστες εκτός από εξοπλισμό και είδη φαρμακείου, ένα μηχανοκίνητο επαγγελματικό μικρό σκάφος, ενώ σε περίπτωση που σε μια παραλία υπάρχουν τρεις ναυαγοσώστες, θα πρέπει να προσλαμβάνεται και ένας επόπτης.

[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Καμπανάκι» από τον ΠΟΥ για τη γρίπη των πτηνών: Ο ένας στους δύο που κολλάει, πεθαίνει

Ελλάδα Χτες

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι κατέγραψε σε 23 χώρες συνολικά 889 κρούσματα της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους και 463 θανάτους

Ανω κάτω η Μπριζ λίγες ώρες πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ

Ελλάδα Χτες

Ο Σκοβ-Όλσεν έφυγε από την Ελλάδα και πήγε στη Δανία!

Καιρός: Χάρτες με τις περιοχές που θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία

Ελλάδα Χτες

Πού υπάρχει κίνδυνος για πλημμύρες

Τουρκία: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ κοντά στην Αγκυρα

Ελλάδα Χτες

Η σεισμική δόνηση ταρακούνησε περισσότερο τις πόλεις Τοκάτ και Σεβάστεια, οι οποίες βρίσκονται στην κεντρική Τουρκία

Το βίντεο – ντοκουμέντο που έφερε την ανατροπή στην υπόθεση του θανάτου του Γερμανού στην Κρήτη

Ελλάδα Χτες

Ο Γερμανός είχε στην κατοχή του 100.000 ευρώ από σπίτι που είχε πουλήσει στη Γερμανία

Τροχαίο ατύχημα στη Βασιλίσσης Σοφίας – Ένας τραυματίας

Ελλάδα Χτες

Από το τροχαίο προήλθε ο τραυματισμός ενός άνδρα.

Πότε κάνουν «πρεμιέρα» τα εορταστικά «καλάθια» του Πάσχα

Ελλάδα Χτες

Πόσο θα διαρκέσουν και τι περιλαμβάνουν

Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών

Ελλάδα Χτες

Θεσσαλονίκη: Κατέληξαν στο δικαστήριο έπειτα από εκατέρωθεν καταγγελίες

Η αντίδραση του Δημήτρη Παπανώτα μετά την αποπομπή από το ευρωψηφοδέλτιο

Ελλάδα Χτες

«Τους είπα να παραιτηθώ, μου είπαν όχι, λυπάμαι με τον τρόπο σκέψης τους»

Φρουροί Επανάστασης: Έχουμε εντοπίσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ, είμαστε με το χέρι στη σκανδάλη

Ελλάδα Χτες

Οι απειλές του Ισραήλ ίσως οδηγήσουν σε αναθεώρηση του πυρηνικού μας δόγματος, λέει η Τεχεράνη

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Ελλάδα Χτες

Με απόφαση Κασσελάκη - «Το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση»

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.