E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

5 ταινίες που έχουν απαγορευτεί

Το ήξερες;

5 ταινίες που έχουν απαγορευτεί
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρκετές ταινίες, είτε λόγω της εποχής που κυκλοφόρησαν, είτε για θρησκευτικού και πολιτικούς λόγους, δεν προκάλεσαν την άμεση θετική ανταπόκριση από το κοινό και για τον έναν ή τον άλλο λόγο απαγορεύτηκαν. Ξέρατε ότι αυτό έγινε με τις 5 παρακάτω ταινίες;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

The Last Temptation of Christ (1988)

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη και σκηνοθετημένη από τον Martin Scorsese, η ταινία όταν κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους προκάλεσε την οργή χριστιανών και θρησκευτικών ομάδων. Μερικοί κινηματογράφοι έγιναν γυαλιά καρφιά, ενώ πολλές πόλεις και πολιτείες την απαγόρευσαν Αρκετές χώρες, όπως η Τουρκία, η Ελλάδα, η αργεντινή κ.α. την απαγόρευσαν για πάρα πολλά χρόνια. Σήμερα, είναι ακόμα απαγορευμένη στις Φιλιππίνες και την Σιγκαπούρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Monty Python’s Life of Brian (1979)

Για παρόμοιους λόγους, η βρετανική κωμωδία θεωρήθηκε βλάσφημη και στην Αγγλία χαρακτηρίστηκε ως ακατάλληλη για ανηλίκους. Στις ΗΠΑ, οι θρησκευτικές οργανώσεις διοργάνωσαν συλλαλητήρια σε διάφορες πολιτείες για την απαγόρευσή της. Κάποιες πολιτείες την απαγόρευσαν εντελώς, ενώ σε κάποιες άλλες οι προβολές ακυρώθηκαν εξαιτίας της αντίδρασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

The Exorcist (1973)

Στο Ηνωμένο Βασίλειο απαγορεύτηκε η κατοχή της συγκεκριμένης ταινίας, ενώ στις ΗΠΑ, το trailer από μόνο του προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις. Αποσύρθηκε σχεδόν αμέσως από τις αίθουσες, μετά από καταγγελίες για μαζική υστερία των θεατών, που κάποιες φορές ξερνούσαν μέσα στο σινεμά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

A Clockwork Orange (1971)

Το αριστούργημα του Stanley Kubrick (ένα από τα πολλά), απαγορεύτηκε σε πολλές χώρες, όπως η Ιρλανδία, η Σιγκαπούρη, η Νότια Αφρική και η Νότια Κορέα, ενώ παρόλο που δεν απαγορεύτηκε στην Μεγάλη Βρετανία, δεν προβλήθηκε ποτέ από το 1973 μέχρι και το 2000. Κι αυτό γιατί ο Kubrick, δέχθηκε απειλές, με αποτέλεσμα να αποσύρει την ταινία.

Wonder Woman (2017)

Φτάσαμε στο σήμερα και απλά την συμπεριλαμβάνουμε για να τονίσουμε ότι ακόμα και τώρα, κάποιες ταινίες σε κάποιες χώρες είναι απαγορευμένες. Οι λόγοι για την συγκεκριμένη απαγόρευση είναι πολιτική. Η ταινία απαγορεύτηκε σε Λίβανο, Τυνησία και Κατάρ, επειδή η πρωταγωνίστρια Gal Gadot είναι από το Ισραήλ και πριν από την κινηματογραφική της καριέρα, είχε υπηρετήσει στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2024: Σε αυτή τη θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον β` ημιτελικό

Πριν 3 μέρες

Η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστεί στον Β` Ημιτελικό του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου, με το τραγούδι «Ζάρι»

3 ταινίες που πρέπει να δεις αν λατρεύεις τα roadtrips

Πριν 5 μέρες

Ώρα να εμπνευστείς το επόμενο ταξίδι σου!

3 ταινίες για την τεχνητή νοημοσύνη που πρέπει να δείτε

Πριν 1 εβδομάδα

Εξερευνώντας τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης

Από τη Madonna ως την Ariana Grande, βίντεο κλιπ που θεωρήθηκαν βλάσφημα

Πριν 1 εβδομάδα

Βίντεο Κλιπ που προκάλεσαν διαμάχες

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.