E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal
ΕΛΛΑΔΑ
Αυξάνονται οι νεκροί - Μπαλάκι οι ευθύνες για την τραγωδία

Ομόφωνο «φύγε» στον Ψινάκη από το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα ‑ Ψινάκης: Δεν παραιτούμαι

«Ψινάκη παραιτήσου το θέλουν οι νεκροί σου» φώναζαν πολίτες έξω από την αίθουσα

Ομόφωνο «φύγε» στον Ψινάκη από το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα ‑ Ψινάκης: Δεν παραιτούμαι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 4/8/2018 | 08:52

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Μαραθώνα ζήτησε την παραίτηση του δημάρχου Ηλία Ψινάκη, κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής (3/8) συνεδρίασής του. Οι δημοτικοί σύμβουλοι θα καταθέσουν ψήφισμα στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, ζητώντας την παραίτηση του κ. Ψινάκη. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν 25 από τους 33 δημοτικούς συμβούλους, ενώ απουσίαζε ο κ. Ψινάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσοι δημοτικοί σύμβουλοι παρευρέθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση καταδίκασαν την στάση του Ηλία Ψινάκη χαρακτηρίζοντας τον "ανεπαρκή, απόντα κι ανίκανο" κι επιρρίπτοντας του ευθύνες για "πλήρη απουσία κι απαξίωση" ενώ καταγγέλθηκε και η ακύρωση της παράστασης της Αντιγόνης τα εσοδα της οποίας θα δίνονταν για την ενίσχυση των πυρόπληκτων.

Μάλιστα ο κ. Γιάννης Μπούσουλας, δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Ψινάκη ο οποίος μάλιστα πριν από δύο χρόνια ήταν και αντιδήμαρχος στον Μαραθώνα, υπέβαλε την παραίτησή του κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Αστρινάκης, δημοτικός σύμβουλος του Μαραθώνα, επισήμανε ότι: «είναι προκλητική η απουσία του δημάρχου καθώς δεν επιμελήθηκε σχέδιο πολιτικής προστασίας. Οφείλουμε τώρα να σκύψουμε στα προβλήματα του κόσμου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παίρνοντας το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Σόμογλου, είπε μεταξύ άλλων για τον δήμαρχο Μαραθώνα: «Ακόμη και σήμερα σκηνοθετεί τον εαυτό του. Αυτό το ανδρείκελο είχε το θράσος να αναρτά προσωπική του δήλωση στα σόσιαλ μίντια και να κάνει λόγο για συμπαραστάση. Μπορώ να του χρεώσω την παντελη έλλειψη σεβασμού στους ανθρώπους που χάθηκαν».

Η δημοτική σύμβουλος, Αναστασία Ρίζου εξέφρασε τα βαθιά συλλυπητήρια της στις οικογένειες των θυμάτων και χαρακτήρισε τη συνεργασία με τον κ. Ψινάκη «ανύπαρκτη», υπογραμμίζοντας ότι «καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας τους είναι περιχαρακωμένος στο επιτελείο του». Περιέγραψε το δήμαρχο ως εκβιαστικό, απειλητικό και απόλυτο, ενώ εξέφρασε την αμφιβολία της ότι θα παραιτηθεί, σημειώνοντας ότι η επόμενη μέρα στο δήμο απαιτεί συναίνεση. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Μας διέλυσε εξαρχής ασχολούμενος μόνο με την ίντριγκα που ήταν η δεύτερη φύση του».

Τέλος, το ψήφισμα που κατατέθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα από τους παρόντες αναφέρει τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο Δήμος μας βιώνει από το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιουλίου 2018 μια ανείπωτη τραγωδία που όμοιά της δεν έχει ζήσει ποτέ στο παρελθόν. Δυστυχώς, ο χρόνος δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Ο πόνος για την απώλεια ψυχών δεν μπορεί να μετριαστεί.

Ωστόσο, όλοι εμείς που εκπροσωπούμε ως δημοτικοί σύμβουλοι τους συμπολίτες μας στο ανώτατο όργανο διοίκησης του Δήμου, έχουμε ορκιστεί να υπηρετούμε αποκλειστικά το δικό τους συμφέρον και να τους προστατεύουμε από κάθε είδους απειλή. Και, δυστυχώς, αποτύχαμε.

Αφήσαμε το Δήμο μας ανοχύρωτο και έρμαιο στα χέρια ενός Δημάρχου που, πλέον, δεν αποδεικνύεται μόνο εξαιρετικά ανίκανος και επικίνδυνος για την πόλη μας, αλλά προσβάλλει με τη συμπεριφορά του και τις δημόσιες εμφανίσεις του την ηθική και την αξιοπρέπεια κάθε κατοίκου του Βαρνάβα, του Γραμματικού, του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ηλίας Ψινάκης δεν είναι απλά ένας ανίκανος Δήμαρχος. Είναι πλέον ένας επικίνδυνος Δήμαρχος για τον τόπο μας. Σε μια περίοδο που η πόλη μας χρειάζεται συνετή διοίκηση και οργανωμένο πλάνο, προκειμένου να σταθεί ξανά στα πόδια της, να κλείσει πληγές και να διαχειριστεί μια πελώρια αγκαλιά αγάπης που φτάνει καθημερινά από κάθε γωνιά της χώρας έχουμε ανάγκη η συγκεκριμένη διαχείριση να πραγματοποιηθεί από ανθρώπους που πονάνε αυτόν τον τόπο, που νιώθουν τον πόνο και την οδύνη των συμπολιτών μας και που αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ευθύνης για την τραγωδία που ζήσαμε.

Ο νόμος, καλώς ή κακώς, δεν μας παρέχει τη δυνατότητα οιασδήποτε μορφής καθαίρεσης ενός δημάρχου από τα καθήκοντά του. Βασιζόμαστε στην ευθιξία του, αν μπορεί να τη βρει έστω και την ύστατη στιγμή.

Με το συγκεκριμένο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα καθιστά τον Ηλία Ψινάκη ανεπιθύμητο και άκρως επικίνδυνο ακόμη και για τη σωματική υγεία των πολιτών του Δήμου μας και τον καλεί να παραιτηθεί από τη θέση του Δημάρχου».

Νωρίτερα, εκατό και πλέον πολίτες του Μαραθώνα μπήκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και ζήτησαν επιτακτικά την παραίτηση σύσσωμου του συμβουλίου. Νωρίτερα, έξω από την αίθουσα φώναξαν το σύνθημα «Ψινάκη παραιτήσου, το θέλουν οι νεκροί σου».

Ψινάκης: Δεν παραιτούμαι, δεν μετέχω σε μια μεθοδευμένη αντισυνταγματική διαδικασία

Την άρνησή του να παραιτηθεί έχει διαμηνύσει ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης. Ο κ. Ψινάκης που αρνήθηκε να παρευρεθεί στο δημοτικό συμβούλιο, είχε κάνει σαφή τη θέση του, μετά την έξοδό του από την Ευελπίδων όπου είχε καταθέσει για τις φονι8κές πυρκαγιές. «Δεν θα ακολουθήσω αυτόν τον αδιέξοδο και καταστροφικό δρόμο. Δεν θα νομιμοποιήσω με την παρουσία μου μια μεθοδευμένη αντισυνταγματική διαδικασία που δεν προβλέπεται από κανένα νόμο, καμία διάταξη και δεν έχει κανένα νομικό προηγούμενο. Έχει μόνο ένα στόχο: Τη διαπόμπευση και την ανθρωποφαγία», τόνισε ο κ. Ψινάκης, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα χαρακτήρισε την 23η Ιουλίου ως την ημέρα «που η εμπειρία της εθνικής τραγωδίας σημάδεψε το μέλλον του Μαραθώνα και όλης της Ελλάδας», τις συνέπειες της οποίας «ο δήμος μας βίωσε και θα βιώνει για καιρό μια τραγωδία σε κλίμακα, αντίστοιχης ενός πολέμου». 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Ψινάκης συνέχιζε λέγοντας: «Μία από τις πρώτες απώλειες του πολέμου είναι η αλήθεια. Είναι το λιγότερο θλιβερό αυτές τις τόσο κρίσιμες ώρες να εμφανίζονται κάποιοι, μεταξύ των οποίων καιροσκόποιο, υπόδικοι και κατάδικοι με μικροπολιτικά και άλλα κίνητρα.

Εκμεταλλευόμενοι το χάος, την οδύνη και τη δίκαη οργή των πληγέντων, επιδιώκουν διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις, να βάλουν και άλλου είδους «φωτιές» στον Μαραθώνα, που μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικές».

Μάλιστα, ο δήμαρχος Μαραθώνα αφήνει αιχμές και για πρόσωπα που ανέλαβαν θέσεις ευθύνης και αρνήθηκαν να αγωνιστούν και να πολεμήσουν την ώρα της μάχης και τους κατηγόρησε για λαϊκισμό. «Την ώρα της μάχης, επέλεξαν την οδό της φυγής και μαζί της τη συμμαχία με τον χωρίς όρια λαϊκισμό», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Ψινάκη, αυτές τις στιγμές «προέχει η διαχείριση των συνεπειών αυτής της καταστροφής» σε κλίμα αλληλεγγύης, ενότητας και κοινής προσπάθειας.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Μαραθώνα αναφέρθηκε και στο ζήτημα του πολιτικού κόστους, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε το υπολόγισε, κάτι που προκύπτει και από τη συρρίκνωση της παράταξής του στο δημοτικό συμβούλιο.

«Είναι γνωστό σε όλους ότι ως Δήμαρχος Μαραθώνος ουδέποτε υπολόγισα το πολιτικό κόστος, κάτι που αντικατοπτρίζεται στον αριθμό των μελών της Δημοτικής μου παράταξης», αναφέρει με νόημα.

[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κούγιας για Πισπιρίγκου: «Η απόφαση ήταν λάθος ‑ Είμαι κατηγορηματικός ότι είναι αθώα»

Ελλάδα Σήμερα

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, μίλησε στο Live News για την απόφαση καταδίκης της πελάτισσάς του.

Ποντίκι με έξι πόδια δημιουργήθηκε στο εργαστήριο – Τι αποκαλύπτει για την ανθρώπινη ανατομία

Ελλάδα Σήμερα

Έμβρυο με δύο επιπλέον πόδια στη θέση των γεννητικών οργάνων αποκαλύπτει τον ρόλο ενός γονιδίου στην εμβρυακή ανάπτυξη.

Αυξήσεις έως και 90% στα διόδια της Εγνατίας

Ελλάδα Σήμερα

Έως και 90% αυξάνονται τα διόδια στην Εγνατία οδό - Μειώνονται σε δύο σταθμούς

Με κινητό και γελάκια στα έδρανα της Βουλής ο Καραμανλής, την ώρα που δεχόταν «πυρά»

Ελλάδα Σήμερα

Ο Σωκράτης Φάμελλος του ΣΥΡΙΖΑ τον χαρακτήρισε «προκλητικό και αμετανόητο»

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Έχω ήδη ασκήσει έφεση»

Ελλάδα Σήμερα

Εμφανώς εκνευρισμένη απάντησε στην πρόεδρο του δικαστηρίου

«Είναι πολύ χαρούμενη», λέει η δικηγόρος 12χρονης στον Κολωνό για την ενοχή του Ηλία Μίχου

Ελλάδα Σήμερα

«Το είχα πει από την πρώτη στιγμή, ήταν απαράδεκτη η εισαγγελική πρόταση», είπε ο Απόστολος Λύτρας

Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου

Ελλάδα Σήμερα

Ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας – Η αντίδρασή της στο άκουσμα της απόφασης

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις τιμές ρεύματος του Απριλίου

Ελλάδα Σήμερα

Mέχρι την Δευτέρα θα ανακοινωθούν από τους παρόχους τα νέα πράσινα τιμολόγια

Στέφανος Κασσελάκης: Ορκίζεται αυτή την ώρα στη Θήβα

Ελλάδα Σήμερα

Ο Στέφανος Κασσελάκης, αφού ορκιστεί θα πάρει πενθήμερη άδεια ορκωμοσίας

Καιρός: Έρχονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες και νέο κύμα αφρικανικής σκόνης

Ελλάδα Σήμερα

Η θερμοκρασία αναμένεται να είναι «έως και 16 βαθμούς υψηλότερη» από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα

Ηλεία: Κλείνουν όλα τα σχολεία προληπτικά μετά τον ισχυρό σεισμό

Ελλάδα Σήμερα

Σε εξέλιξη τεχνικοί έλεγχοι σε κτίρια

par: 23
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.