E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η εξαρτημένη σχέση ανάμεσα σε «Xοντρό και Λιγνό»

Τους χώρισε μόνο ο θάνατος

Η εξαρτημένη σχέση ανάμεσα σε «Xοντρό και Λιγνό»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάνω από 90 χρόνια έχουν περάσει από τότε που εμφανίστηκαν μαζί για πρώτη φορά ο Σταν Λόρελ και ο Όλιβερ Χάρντι, γνωστοί στο ελληνικό κοινό ως «χοντρός και λιγνός». Παρόλ’ αυτά, λίγοι τους έχουν ξεχάσει. Γιατί απλά ήταν ένα από τα καλύτερα κωμικά δίδυμα όλων των εποχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεργάστηκαν για περισσότερα από 20 χρόνια. Η καλλιτεχνική τους σχέση ήταν εξαρτημένη, αφού ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον και μπροστά αλλά και πίσω από τις κάμερες. Ήταν πάνω απ’ όλα αδελφικοί φίλοι και δεν χώρισαν σχεδόν ποτέ από τότε που ενώθηκαν.

Ο δικηγόρος τους τούς χαρακτήρισε ήσυχους γενικά τύπους, που όμως πάντα κατάφερναν να μπλέκουν με γυναίκες. Και μαζί και χώρια. Ο «χοντρός» παντρεύτηκε 3 φορές ενώ ο «λιγνός» 6, με 5 όμως διαφορετικές γυναίκες. Την έπαθαν πολλές φορές από τις γυναίκες, αφού είχαν και εκατοντάδες εpωμένες, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να μην ξαναμπλέξουν μαζί τους, αλλά και να παραμείνουν φίλοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την απογοήτευση από την συμπεριφορά των μεγάλων κινηματογραφικών στούντιο και μετά από 50 ταινίες σαν κωμικό ντουέτο, το έριξαν στις περιοδείες. Πάντα παρέα. Μέχρι που τους χώρισε ο θάνατος. Τον Σεπτέμβριο του 1956, ο Χάρντι θα πάθει το πρώτο εγκεφαλικό. Λόγω προβλημάτων υγείας οι γιατροί του είχαν πει να χάσει βάρος. Έχασε 63 κιλά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αλλά η τόσο απότομη μείωση του βάρους οδήγησε δυστυχώς στα εγκεφαλικά.

Για 10 μήνες, ζούσε ένα μαρτύριο που δεν του επέτρεψε να επιστρέψει με τον φίλο του στην μεγάλη οθόνη, όπως είχαν προγραμματίσει. Ο Λόρελ ούτε που σκεφτόταν να επιστρέψει μόνος του. Μετά από ακόμα 2 εγκεφαλικά, άφησε την τελευταία του πνοή στις 7 Αυγούστου του 1957. Μια εβδομάδα αργότερα ο Λόρελ δήλωσε «Ήταν σαν αδελφός μου. Έτσι τελειώνει η ιστορία του Χοντρού και του Λιγνού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν πήγε στην κηδεία του. «Ο χοντρός θα καταλάβει», είχε πει. Κλείστηκε στον εαυτό του και δεν επέστρεψε ποτέ στην ηθοποιία. Έζησε 8 χρόνια με κατάθλιψη, μέχρι που δεν άντεξε. «Έφυγε» για να βρει τον φίλο του, την πιο σταθερή σχέση στην ζωή του. Οι δυο τους άλλωστε έχουν μείνει αξέχαστοί, μαζί...

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2024: Σε αυτή τη θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον β` ημιτελικό

Πριν 3 μέρες

Η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστεί στον Β` Ημιτελικό του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου, με το τραγούδι «Ζάρι»

3 ταινίες που πρέπει να δεις αν λατρεύεις τα roadtrips

Πριν 5 μέρες

Ώρα να εμπνευστείς το επόμενο ταξίδι σου!

3 ταινίες για την τεχνητή νοημοσύνη που πρέπει να δείτε

Πριν 1 εβδομάδα

Εξερευνώντας τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης

Από τη Madonna ως την Ariana Grande, βίντεο κλιπ που θεωρήθηκαν βλάσφημα

Πριν 1 εβδομάδα

Βίντεο Κλιπ που προκάλεσαν διαμάχες

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.