E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τσιτσιπάς «πρέπει να στρώσω τον κ...ο μου στα κορτ»

Αποφασισμένος για περισσότερες νίκες

Τσιτσιπάς «πρέπει να στρώσω τον κ...ο μου στα κορτ»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 13/8/2018 | 18:00

Καμία διάθεση επανάπαυσης δεν δείχνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς λίγες ώρες μετά την άνοδό του στο νο15 της παγκόσμιας κατάταξης αφού έφτασε μέχρι τον τελικό του Rogers Cup όπου και έχασε από τον Ισπανό Ράφαελ Ναδάλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενδεικτική της νοοτροπίας - που τον έφερε και σε αυτή τη θέση - του 20χρονου τενίστα είναι η απάντηση που έδωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα atpworldtour.com λίγες ώρες μετά τον χαμένο τελικό του τουρνουά του Τορόντο.

Στην ερώτηση τι του έμαθε η ήττα του από το Ναδάλ ο Στέφανος Τσιτσιπάς απαντά: «Πόσο πρέπει να δουλέψω. Πόσο κενό υπάρχει ανάμεσα σε μένα και σε αυτόν στα παιχνίδια μας και πόσο περισσότερο πρέπει - και χωρίς να θέλω να φανώ αγενής - να στρώσω τον κώλο μου στα κορτ. Να δουλέψω περισσότερες ώρες ώστε να γίνω πιο δυνατός και πιο σταθερός παίχτης γραμμής, να αντέχω τις κάθε είδους πιέσεις, τη σωματική πίεση στο γήπεδο που για εκείνον μοιάζει κάτι απλό».

«Αυτή είναι η διαφορά στο δικό μου παιχνίδι από το δικό του. Δεν "σπάει" ποτέ. Θα σε αρπάξει πάντα σαν μπουλντόγκ και... θα σε κάνει πάντα να υποφέρεις στο κορτ. Και είναι εντυπωσιακό τις έχει καταφέρει ως παίχτης. Κάποτε ήταν κανονικός σαν και εμάς και κατάφερε να γίνει αυτό το τέρας που είναι σήμερα» προσθέτει για τον μεγάλο αντίπαλό του ο Τσιτσιπάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ίδια συνέντευξη ο «Στεφ» θυμάται τις ημέρες που ήταν μόλις το νο168 της παγκόσμιας κατάταξης και τότε αγωνιζόταν στο τουρνουά της πόλης Πορτορόζ στη Σλοβενία. Την ίδια περίοδο ο Καναδός Ντένις Σαποβάλοφ είχε κάνει ένα αγικό τουρνουά στο Μόντρεαλ όταν είχε καταφέρει να κερδίσει, μεταξύ άλλων, τον Ράφα Ναδάλ και τον Χουάν Μάρτιν ντελ Πότρο.

«Με είχε εμπνεύσει πάρα πολύ, τότε ονειρευόμουν να βρεθώ κάποτε στη θέση του. Θυμάμαι ότι παρακολουθούσα τα παιχνίδια του και οι νίκες του είχαν αποτελέσει μεγάλη έμπνευση για μένα. Τότε όλα όσα έκανε μου έμοιαζαν από άλλο πλανήτη» εξομολογείται ο Τσιτσιπάς.

Όπως σημειώνεται στο άρθρο για τον Έλληνα τενίστα «αυτή η εβδομάδα έδειξε ότι όλα τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Ο Σαποβάλοφ του Τορόντο ήταν ο Τσιτσιπάς. Ωστόσο υπάρχει μια διαφορά μεταξύ των δύο: ο Έλληνας πήγε ένα βήμα πιο μπροστά φτάνοντας στον τελικό (σ.σ. του Rogers Cup) αφού κέρδισε τέσσερις αντιπάλους από την πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης - τον Ντομινίκ Τιέμ, τον Νόβακ Τζόκοβιτς, τον Αλεξάντερ Ζβέρεβ και τον Κέβιν Άντερσον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τώρα καταλαβαίνω ότι είναι πιο απλό και λιγότερο πολύπλκο από ό,τι φαίνεται. Έπρεπε απλά να πιστέψω στον εαυτό μου και να νιώσω σίγουρος απέναντι σε αυτούς τους παίχτες... οπότε δεν μου έκανε έκπληξη που έφτασα στον τελικό. Απλά έκανα τη δουλειά που έπρεπε» δηλώνει ο Τσιτσιπάς τον οποίο η ιστοσελίδα χαρακτηρίζει ως έναν από τους πιο «καυτούς παίχτες».

«Όλα όσα λέει για το Ναδάλ είναι ένα κίνητρο για έναν παίχτη που τώρα ξεκινάει. Όταν ο Ρότζερ Φέντερερ έγινε 20 ετών ήταν το νο39 της παγκόσμιας κατάταξης ενώ και ο Ζβέρεβ πριν από έναν χρόνο, ήταν στο νο20» προστίθεται στο άρθρο που καταλήγει με τον Στέφανο Τσιτσιπά να κλείνει τη συνέντευξή του ως εξής:

«Είμαι πραγματικά πεινασμένος για περισσότερα. Πιστεύω ότι μπορώ να πετύχω περισσότερα. Αν και σήμερα έχασα νιώθω ότι μπορώ να κερδίσω τους καλούς παίχτες. Θέλω να συγκεντρώσω περισσότερους πόντους και να βγάλω τον καλύτερο εαυτό μου».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Σήμερα

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι

Σήμερα

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες οι δράστες

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου – «Υπάρχουν ερωτήματα και σκοτεινά σημεία»

Σήμερα

«Εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας» τονίζει ο Δημήτρης Χατζημιχάλης

«Χλώμιασαν» όλοι οι Έλληνες: Χωρίς τράπεζες για 4 ημέρες, «συναγερμός» από την έκτακτη ανακοίνωση

Σήμερα

Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις

Σταϊκούρας για Τέμπη: «Έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση»

Σήμερα

Ο υπουργός Μεταφορών έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

Λάρισα: Συγκλονιστική μαρτυρία ‑ «Με βίαζε σε ξενοδοχείο του Βόλου από τα 12 μου χρόνια»

Σήμερα

Μεταξύ άλλων, η 21χρονη είπε ότι πήγαινε σε ξενοδοχείο του Βόλου και της Λάρισας με τον 57χρονο τότε γαιοκτήμονα και τη βίαζε εκεί

Κάλυμνος: 29χρονος μπήκε σε σούπερ μάρκετ με σπαθί και προκάλεσε τρόμο σε υπαλλήλους και πελάτες

Σήμερα

29χρονος στην Κάλυμνο κυκλοφορούσε με σπαθί προκαλώντας τρόμο σε όποιον τον έβλεπε

Εθνική Ελλάδος: Η απάντηση Γιακουμάκη στις κατάρες

Σήμερα

«Μακάρι να βρουν το νόημα της ζωής»

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.